reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Ech dziewczyny, dzieki, super jest was miec...:)

Na razie jestem pod opieka lekarza prywatnego i tak to zostawie, bo opieka panstwowa pozostawia wiele do zyczenia czasami...Choc nie powiem-sprzet do usg mieli mega nowoczesny, az padlam jak zobaczylam...
Krwawien nie ma, nic nie boli, biore grzecznie magnez(choc jak o tym powiedzialam w szpitalu to spojrzeli sie na mnie jak na narkomanke-tutaj kobiety nie biora lekow w ciazy...ciazy sie nie ratuje i nie pdtrzymuje, a ich zdaniem jak dziecko chce wyjsc w 7 miesiacu to znaczy ze tak trzeba :szok:).

reklama
Pscolka...widzisz-dla nich to norma...Uwazam, ze malo same kobiety wiedza, nie maja pojecia jakie badania sa niezbedne, co grozi jak ma sie krotsza szyjke, itp.PO prostu sa nieswiadome, przez co nie odczuwaja niepokoju...Do 3 mieisaca nikt nie mowi tutaj o dziecku-istatnieje zasada naturalnej selekcji i tyle..Kobiety w ciazy nie wysyla sie tutaj na zwolnienie-ciaza to nie powod by nie pracowac. Kazda ciezarna pracuje do 2 tygodni przed rozwiazaniem-jak ja wspomniaalam, ze wolalabym isc wczesniej, bo kregoslup zaczyna bolec i mialam uraz biodra to uznano ze jestem jakas nadwrazliwa...A wiesz, najdziwniejsze jest to, ze wiekszosc pierwszych ciaz jest tutaj w wieku ok. 35 lat!!!Wiec nalezy byc strasznie ostroznym, wiadomo jak ciezko z ciaza w tak poznym wieku, a tu nic...Jakies wytrzymale te baby tutaj....

Dzisiaj bylam na sali z ok.20 kobietami, ktore zarejestrowano z 1 ciaza. Mam 31 lat i bylam najmlodsza. Nawe mnie Pani zapytala, czy planowalam te ciaze i wreczono mi ulotke o antykoncepcji :szok:

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt:-)

Ja też po... dzidzia ma 426g i wszystko wyglada na wporządku, dzisiaj nie chciał potwierdzić płci ale na ostatniej ginka mówiła, że chłop także na razie tego sie trzymam:-D... dostałam skierowanie na krew, mocz no i glukozę 75 mam zrobic dopiero pod koniec roka albo zaraz na poczatku, czyli tak 24/25tc, nastepna wizyta 8.01 a za tydzień mam 2 genetyczne... na przeziebienie na razie stosować te krople do nosa acatar fast, syrop *spam* i łyknac paracetamol... jakby sie pogorszyło to do lekarza...

reklama
oliwka- gratulacje wieści :-)
ja też mam skierowanie na glukozę, tylko byłam na wizycie tak zestresowana tym serduszkiem juniorka, że zapomniałam kiedy mam ją zrobić-to badanie się robi w 24 tgc? czy mogę już?

Do góry