reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

moze sie przyda :-)
oferta wazna od 31 stycznia
LIDL

dzięki:)
niektóre z nas już obłowiły się w rajtuzki w biedronce, ale tam był rozmiar od 68!! ja do chrztu będę potrzebowała białe....ale to jeszcze czas...
w ogóle tak się zagalopowałam w zakupach, a zapomniałam że to jeszcze prezentów a prezentów się dostanie. a najczęściej odwiedzacze ciuszki kupują no bo to takie słodkie że chcą oczy nacieszyć i chyba najłatwiej kupić....

aenye dać 2tyś i nie móc zwrócić...chyba zbyt duże ryzyko jeśli chodzi o wózek używany 3 lata! mój po 3 latach też wyglądałby nieciekawie.... poluj jeszcze, jeszcze masz ponad 2 mce:) a kolorki tego wózka Cię zachwycają czy po prostu odpowiadają?

Ostatnia edycja:
reklama
Normatywna - my właśnie na taki leżaczek polujemy. ;)

Koleżanka ma taki leżaczek i dzidzia super się w nim czuje, po za tym jest bardzo wszechstronny i na dłużej wystarczy bo potem może służyć jako krzesełko :tak:

No a zakupów dużo juz zrobiłam takich ogólnych... Lubię miec wszystko wcześniej zorganizowane;-) Ale jeszcze duuużooo przede mną .... Jak na razie szaleństwo zakupowe trwa....
Co do wózków to ja tez zastanawiałam się długo i miałam kupowac używany, ale znalazłam dobrą ofertę z nowym i najpierw pooglądałam w sklepie to mi szczęka opadła jakie tam sa ceny, a w necie czasem duuużo taniej... no i padła decyzja i zakup dokonany... w sumie to używany jak nie podlega zwrotowi to cięzko bo jak jakies wady wyjdą po otwarciu paczki, których nie było widac na zdjęciach to lipa, bo tyle kasy w błoto.... bbrrrr tyle że można trafić na perełkę... trudno jest radzić to trzeba samemu przemyślec 100 razy i zdecydować co będzie dla nas najlepsze...
Ale się rozpisałam... pozdrawiam.. a ja zaraz lece do fryzjera trzeba sie troszkę upiększyć hehehe wieczorkiem na lekcje szycia u koleżanki i może coś zacznę szyć np. pościel :-) dla dzidziusia :-) oki zmykam papa

morgaine- dzięki za linka:tak: faktycznie super jest, ja od razu zamówiłam żeby nie brakło bo widzę że się ludzie o nie zabijają:szok:

aenye napisz do kolesia, że wg polskiego prawa (a allegro jest polską firmą, działa w polsce i on sprzedaje w polsce) masz 10dni na zwrot rzeczy zakupionej w necie i niech nie pieprzy!!!

W przypadku zakupu towaru przez internet na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, mamy prawo do zwrotu towaru bez podania jakiejkolwiek przyczyny w okresie do 10 dni od otrzymania towaru, a w przypadku kiedy sprzedawca nas nie poinformował o tym prawie to czas jego obowiązywania wydłuża się nawet do 3 miesięcy.
Wysyłając towar do sprzedawcy należy dołączyć
oświadczenie o odstąpieniu od umowy.

nie wiem jak to dokładnie działa co do rzeczy używanych/z promocji etc., bo jak pracowałam w dwóch sieciach sklepów sportowych to jak ktoś coś kupował "2 gatunku" na zniżkę za usterkę albo coś to za tą zniżkę miał dopisek na fakturze/pagaronie właśnie, że towar zaakceptowano i nie ulega reklamacji/zwrotom. Więc jakieś odstępstwa chyba są, ale nie wiem dokładnie

ps. poza tym jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa. bo kupując przez allegro kupujemy za pośrednictwem firmy, ale często od osób prywatnych...

Witam przyszle mamusie!

Mam do sprzedania książkę : HEIDI MURKOFF, EISENBERG ARLENE "PIERWSZY ROK ZYCIA DZIECKA"

Ksiazka jest nowa, wydanie z 2010r. Sprzedaje ja ponieważ dostalam dwa egzemplarze na swieta, pod choinke.
Polecam ja każdej przyszłej mamie- sama korzystam z niej na codzien.
Cena 40 zl + koszt przesylki. Możliwy odbior osobisty.
Mogę wystawic aukcje na allegro.
Proszę o kontakt na priv.
Pozdrawiam!

a co myślicie o monitorach oddechu, np. takim?

Monitor oddechu Snuza Halo | Monitory oddechu | Dziecko zdrowie | BabyMama.pl – sklep z artykułami dla mam i niemowląt

wiem, drogi jak......, ale ma funkcję wibracji, że nie zaczyna od razu wyć, tylko najpierw wibruje i stara się tym samym poruszyć dzidzia, aby zaczęła oddychać, a dopiero jak to nie pomoże, to zaczyna wyć. Poza tym można ten monitor brać wszędzie ze sobą, a nie tylko stosować w domu. Ja chyba się skuszę...po przeżyciach tej ciąży, wiem, że ciągle bym się tylko stresowała, czy mała oddycha...

Ja uwazam, że to niepotrzebny wydatek, i tak mały będzie spał z nami w pokoju, a jakby uzradzonko zaczęło wariowac, albo coś to ja sie będę niepotrzebnie stresować

reklama
mitaginko, ja polecam, jesli mialabys sie zamartwiac, ja mialam. przy Fiole strasznie sie balam smierci lozeczkowej (kiedys juz pisalam, wsrod bliskich znajomych i w rodzinie mielismy dwa przypadki takie..). i to mnie bardzo uspokajalo. sprzedalam po Maksie, oczywiscie, i bardzo zaluje, choc przy nim czesto zapominalam wlaczyc monitor, po prostu przestalam sie tak schizowac. mam nadzieje, ze nie bede sie teraz martwic, raczej w ogole o tym nie mysle.

Do góry