reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Karina 1980 dziękuję za pomoc ;-) Na razie jeszcze mam chwile, żeby się zdecydować co do wózka ale chyba jednak wygra Jedo Fyn 4ds. Tak to chyba jest jak człowiek ma za duży wybór :-D. Powiem Wam szczerze, że jak tak czytałam te Wasze zakupy, to zaczęłam się zamartwiać, że ja jeszcze nic nie kupiłam :szok:, więc pojechaliśmy do hurtowni w Szczecinie w sobotę i okazało się, że akurat mają promocję na wszystko ( tzn. wszystko można było kupować w cenach hurtowych). Wzięłam pod uwagę Wasze porady co do kremów na odparzenia, butelki, itd i troszkę pokupowaliśmy. Suma co prawda wyszła i tak spora :tak: ale zawsze to trochę taniej niż normalnie i taniej niż na allegro, bo koszty przesyłki odpadły. Kupiliśmy buteleczki, troszkę ciuszków, łóżeczko (było o 80 zł tańsze), materacyk, podgrzewacz lovi, troszkę kosmetyków, pieluszek tetrowych, kocyków itd ;-) Już jestem cała szczęśliwa :-D i trochę spokojniejsza jak jest troszkę rzeczy dla Maleństwa. Jeszcze został ten nieszczęsny wózek ;-), fotelik samochodowy, przewijak, pościel i reszta kosmetyków. No i oczywiście laktator ale z tym poczekamy do porodu, bo z tym karmieniem to różnie bywa. Zastanawiam się też nad "odparzaczem" (chyba tak to się nazywa), czy rzeczywiście jest potrzebny, no i oczywiście nad nianią elektroniczną.
Jeżeli chodzi o przewijak to moim faworytem jest:
ZESTAW PIELĘGNACYJNY Suzie WANNA PRZEWIJAK tanio (1351014312) - Aukcje internetowe Allegro
Buziaki :blink:

Nie ma za co:tak:a w jakiej hurtowni bylas????baby club czy cos takeigo czy innej????ja wozek juz mam ale wlasnie tej drobnicy nie mam, kurcze gdybym podczas likwidacji sklepu wiedziala wczesniej ze jestem w ciazy to napewno wzielabym wiecej rzeczy:tak:Co do zestawu pielegnacyjnego to fajny jest ale ja u siebie nie mialabym gdzie postawic bo moja lazienka jets bardzo malutka:tak:Wiec u mnie bedzie wanna tylko zastanawiam sie czy wziasc zwykla mala czy taka proilowana jaka ma m.in firma Onda

reklama
My mamy aż tak malutką łazienkę, że będziemy zmuszeni kąpać Maleństwo w pokoju, a tam jest miejsce na zestaw pielęgnacyjny z uwagi, że oprócz wielkiej szafy, łóżeczka, kanapy to bez problemu wstawimy przewijak :tak: Mam nadzieję, że idealnie się wpasuje w śliczne wnętrze pokoju dziecinnego ;-) Ale o tym się dopiero przekonamy na samym początku stycznia jak wytapetujemy pokój Skarbka :-)
A co do tej hurtowni karina1980 to tak dokładnie chodziło mi o "bebeclub" :tak:

agusiak ja mam po Kubie nianię elektroniczną Angelcare i bardzo ją sobie chwalę bo się przydała i nigdy nas nie zawiodła, jeżeli mieszkasz w dużym domu to polecam! O taka:
Angelcare Cyfrowa Niania Elektroniczna AC420 - porównanie cen w sklepach internetowych

a sterylizatora nie kupowałam i teraz też nie będę bo wyparzałam butelki wrzątkiem a do sterylizatora (z tego co zrozumiałam) potrzeba kilku butelek, no chyba że chce się go używać tylko do jednej a reszta jest pusta, nie wiem... tu Ci nie pomogę.

nati - świetny pomysł z tą wanienką i gratuluję zakupu :tak: Tylko, że ja stojąc przed wanną lewym biodrem dotykam pralki, a prawym ściany:-D więc u Nas to kompletnie nie zda egzaminu :-( Nie wiem co za sierota projektowała i budowała te mieszkania :-D Ogólnie mieszkanie mamy spore ale ta łazienka jest tragiczna, więc niestety pozostaje pokój do kąpieli ;-)
kozica - obejrzałam tą nianię i na prawdę jest super i cena taka w miarę przystępna. Jak dla mnie idealna ale mój luby chcę z kamerką ;-)

My byliśmy w końcu na zakupach. Kupiliśmy m.in. komodę dla maluszka, śliczny welurowy pajacyk, smoczek uspokajający NUKa, śliniaczek frotkowy, czapeczkę i kolejne niedrapki. Coraz więcej się tego zbiera :-) No i obejrzeliśmy wózek. Teraz jestem na 100% pewna,że będzie to jumper x. Jest lekki, można go prowadzić dosłownie jednym paluszkiem, łatwo się składa i rozkłada, jest bardzo zgrabny. Wadą jest niewielki kosz pod wózkiem i stosunkowo mała torba, ale zalet jest znacznie więcej, więc się na niego zdecydujemy :-)

My byliśmy w końcu na zakupach. Kupiliśmy m.in. komodę dla maluszka, śliczny welurowy pajacyk, smoczek uspokajający NUKa, śliniaczek frotkowy, czapeczkę i kolejne niedrapki. Coraz więcej się tego zbiera :-) No i obejrzeliśmy wózek. Teraz jestem na 100% pewna,że będzie to jumper x. Jest lekki, można go prowadzić dosłownie jednym paluszkiem, łatwo się składa i rozkłada, jest bardzo zgrabny. Wadą jest niewielki kosz pod wózkiem i stosunkowo mała torba, ale zalet jest znacznie więcej, więc się na niego zdecydujemy :-)

Laurka gratuluje udanych zakupow:tak:co do wozka to sa one fajne i solidne:tak:

reklama
witam sie tutaj

Dziewczyny mam pytanko czy laktator elktryczny jest tak rewelacyjny bo generalie chce kupic reczny TT ale kumpela namawia mnie na elektryczny . Mowi ze łatwiej szybciej ja z orcia uzywalam recznego i nie byl wcale taki zly . Proszę o info bo w sobote mam zamiar sie wybrac na pierwsze zakupy :) A co do wozkow rowniez biore pod uwage Jedo Fyn 4ds nawet nie sadzilam ze to nasz producent
buziaki

Do góry