reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Dziewczynki pomóżcie mi w wyborze wózeczka, bo nie mogę się zdecydować :-( a to będzie Nasze pierwsze dziecko i nigdy nie miałam do czynienia z wózkami.
Nowość WARRIOR tako+fotelik- AUKCJA PROD.- raty (1294403175) - Aukcje internetowe Allegro
JEDO FYN 4DS +Maxi-Cosi Citi +Śpiwor+Adapter (1348498722) - Aukcje internetowe Allegro
X-LANDER XA 2010 SPACER+GOND+FOT MAXI COSI+TOR 3W1 (1344240344) - Aukcje internetowe Allegro

Bardzo proszę o pomoc i podpowiedzi. Powiem Wam, że jest dla mnie też bardzo istotny fotelik samochodowy w każdym z tych kompletów ze względu na to, że dużo się przemieszczam autem i potrzebuje mieć satysfakcję, że Dzidzia jest bezpieczna.

reklama
My zdecydowaliśmy się na Jedo Fyn-oglądaliśmy już w sklepie(bardzo nam się podobał) i rozmawiałam z osobami które mają ten wózek i wszyscy są zadowoleni tylko nie wiem jeszcze czy 4ds czy 3 ds(mąż woli 4 ja chyba bardziej 3), a fotelik tez kupimy Maxi Cosi - zresztą niezaleznie jaki wózek byśmy kupowali to fotelik i tak Maxi bo nie ufam tym mniej znanym markom,a maxi przechodziły tez te testy niezależne i dobrze w nich wypadły.
Mamy dzieci z którymi prowadziłam zajęcia chwaliły też sobie x-landery, ale mają zdecydowanie mniejszą gondolę niż jedo co dla mnie jest dosyć wazne. O Tako nie mogę się nic wypowiedzieć-nawet kiedyś przez chwilę sie nad nimi zastanawiałam,ale coś mi w nich nie pasuje-nie umiem nawet powiedziec co-ale tak jakoś intuicja mi podpowiada, że to nie to:)Generalnie podsumowując dla mnie to też pierwszy zakup wózka,ale sporo o nich się dowiadywałam i zarówno jedo jak i x-landery są polecane i są popularne.

co do kółek to zależy gdzie się mieszka-wiem z doświadczenia moich starszych braci,że skrętne koła są bardzo przydatne szczególnie w mieście-a te wózki jedo fyn podobno sprawdzają się zarówno w mieście jak i w lesie czy na piasku, ale zobaczymy tak naprawdę jak już będę go używała:)

My kupiliśmy Tako Warriora, rozmawiałam zresztą z sąsiadką która ma Tako Jumper i jest bardzo zadowolona, więc myślę, że nam też się sprawdzi :-)
Laurko polecam zastanowić się nad warriorem, jest nowszy i ma trochę lepszą konstrukcję od jumpera

Dobrze jest podejść do sklepu i obejrzeć obydwa, Ja uważam, że Warrior jest wygodniejszy chociażby ze względu na większa torbę (do tego jest miękki składany przewijak gratis) i jej lepsze mocowanie, większy koszyk na dole, lepszej jakości kółka, ma też bogatszą kolorystykę ale decyzja oczywiście należy do Ciebie to Tobie ma się podobać :-)
Odnośnie Jedo to ja osobiście się nad nim zastanawiałam, ale ostatecznie zdecydowaliśmy sie na Warriora bo jest tańszy i lepiej wyposażony, a różnice w budowie między nimi są niewielkie.
Co do X-landera to ma najubozsze wyposazenie z tych trzech i jest najdroższy, a na dodatek dośc twardy jak dla mnie, Tako i Jedo są dużo bardziej miękkie i lepiej się prowadzą.
Nati_k dla mnie najważniejsze są przednie kółka skrętne, dużo łatwiej się prowadzi taki wózek, co do wielkości to tylko przednie są nieco mniejsze od tych które pokazałaś, tylne są równie duże

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry