reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Morgaine, Mitaginka i te dziewczyny co debiutują w chustach- dajcie znać jak tam Wam się sprawdziły jak już przetestujecie....ja się ciągle waham....

reklama
wilmek marma nosila do roku. inne dziewczyny pisza ze po 3-4 mcach sie przezucaja na tkana....wiecej mozliwosci motań i b. przewiewna....

pierwsze wrażenie po pierwszym zamotaniu w chuste tkaną;)

jak zaczelam sie motac wg instrukcji to zalowalam ze kupilam te chuste.... M szybko wkroczyl do akcji, nie od razu Rzym zbudowano, nie poddawaj sie!
powiedzial zebym sobie dala spokoj z instrukcja i weszla na you tube:) no i znowu(!) mial racje.
lepiej to widziec na zywo a nie wg instrukcji....
znalazlam filmik firmy z ktorej mam chuste i laska mota sie wlasnei w tkana to wiazanie co ja chcialam.
zamotalam sie szybko, M włozyl mi Weronike i ..

1. nie jest to trudne nawet w tkanych, nowych chustach(mowia ze lepiej tkane uzywane, bo są złamane juz.... ja mam zamiar wyprac moja jeszcze ze 2 razy, ale juz jest ok, wiec jak sie zlamie bedzie w ogole super)
2. dziecko w chuscie spokojne (moja niecala godz. byla potem zaczela plakac, wyciagnelam ja dalam cyca, teraz jest w lozeczku, sama jeszcze boje sie motac bez asekuracji)
3. cieplo w tym:) no ale w elastycznej byloby jeszcze cieplej bo dziecko ma 3 warstwy w tkanej tylko jedna, i tkana bardziej przewiewna.
4. na poczatek na pewno elastyczna latwiejsza...no ale juz kupilam tkana to musze cwiczyc:)
zaraz wrzuce foty:)

morgaine wiesz co ja bylam z mlodym na zakupach akurat w bardzo cieply dzien (20stopni) i jakos super goraco nam nie bylo... NIe wiem jakies bzdury... Pozatym zawsze mozna dziecko lzej ubrac jak wiemy ze ma siedziec godzinami w chuscie :-)

ja tez korzystalam z instrukcji na filmikach bo te z dolaczonej jakies zagwatmane byly... dziwne co :-)

jeszcze pare razy i bedziemy z zamknietymi oczami sie motać :-D

asiunia ja nie krytykuje elastycznej. na pewno jest super, bo łatwiej sie w nią mota i w sumie ja itak potrzebuje na pare pierwszych mcy wiec nawet dla mnie bylaby ok, nie wiem czy nie lepsza.
ale tyle szumu robili ze w tkaną się ciężko zamotać a wiązanie koala to bułka z masłem:) chociaz sama nie spróbuję chyba hahah na razie M mi będzie wkłądał młodą a z czasem przetestuje wszystkie. jest wiele możliwości i trzeba znaleźć najlepszą dla siebie i tyle...

a nie czulas sie glupio w tym?:-D heh tak sie zastanawiam czy ludzie nie beda dziwnie patrzyć na mnie... ale wygoda jest, to fakt i chętnie już dzisiaj poszłabym w tym na spacer z małą, ale jest wietrznie a ona ma katar i nie wiem czy to dobry pomysł:( w wózku zawsze bardziej osłonięta chyba....

ale jestem ciekawa jak to jest w elastycznej... i w sumie nie dziwię się ze chusta ma swoj fan klub (heh jak dziwnie to napisalam fun club :-p) i laski maja rozne kolory i sie motaja ciagle:-D fajne to:-D

foty z pierwszego motania:)

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnia edycja:
to ja niechustowe pytanie mam:-) jakie macie pasy poporodowe? oglądałam na allegro ale oczywiście nie mogę się zdecydować- Morgaine za blisko mieszkasz i zarażasz:-D

reklama
heheh no bo kupiony bez zastanowienia..... :-( a nad chustą się zastanawiałam i nie wiem czy nie powinnam kupić różowej:-(
ale fajnie z okularkami ta wygląda co?
powiedzcie ze tak, prosze!!!!

Do góry