dokladnie. my mielismy z D plan (jako ze oboje jestesmy po klasie z wykladowym francuskim, 5 lat parlania en francais) - zeby wyjechac i zamieszkac we Fr. wybralismy swietne studia, mielismy fajne mieszkanko, bylismy razem, dosc biednie sie zylo (wiadomo, ze tam drogo), ale starczalo nam generalnie na spokojne i fajne zycie tam, do tego pyszne zarcie, cudowny klimat (prawie lazurowe wybrzeze! montpellier). bosko. ale po roku bylismy totalnie stesknieni za rodzina, przyjaciolmi, polska, kazdy wyjazd do pl to jak raj bylo, nie chcielismy tam wracac. nie mielismy przyjaciol, francuzi sa straaaasznie dziwni, zupelnie inny swiat, inne poczucie humoru, styl zycia..
i wiedzielismy juz, ze tylko PL :-) i wrocilismy po roku :-) za to przekonalismy sie, ze juz zawsze chcemy byc ze soba :-)
ejszcze tylko wrzuce link do P jak Posciel ;-) taka kupilismy, strasznie nam sie z D podobala!!! i do niej zielone przescieradlo - WIOSNA CHYBA!?
IKEA | Pościel | Komplety poszew na kołdry | GLASÖRT TRÄD | Komplet pościeli
ciesze sie okropnie, bedzie ubrana jak wyjde ze szpitala ;-) wlasnie ja piore :-) kurcze, w sumie nie potrzebowalismy poscieli nowej, mamy jeden super komplet i 2 takie slabeeee, co mi sie juz nie podobaja i nie lubie ich ubierac ;-) ale co! w takiej sie slicznie sni, prawda?
i spiworek dla malucha wzielam, taki, bo cienki i mialam taki dla Masia, bardzo mi sie przydal:
IKEA | Tekstylia dla małych dzieci | Pościel | BARNSLIG | Śpiwór
i pojemnik pod lozeczko:
IKEA | KUSINER | Pojemnik na pościel
i w ogole pojawila sie nowa seria poscieli w ikei.. piekne.. az zaluje, ze kupilam te, co kupilam, za roundoudou mialabym cale przybranie lozeczka z ikei i jeszcze by zostalo ;-) ech w truskawki..!!! nie ma ich na stronie, wiec nie pokaze, ale troche podobne do tej, co kupilam na ost. aukcji, takie ogrodnicze ;-) ale jest i ochraniacz i dwa rozne komplety poscieli.