reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Dziewczyny muszę Wam powiedzieć, ze jak byłam wczoraj w galerii to wpadłam na chwilę do Smyka i zobaczyłam, że pojawiło sie tam lamaze, pamietam, że kiedyś szukałyście, wiec donosze, że są...

tylko ja szukam pająka!!! a jego już chyba nie ma w sprzedaży:-( no ale w smyku obczaję;-)

dzienks za cynk

reklama
tylko ja szukam pająka!!! a jego już chyba nie ma w sprzedaży:-( no ale w smyku obczaję;-)

dzienks za cynk

właśnie pająka nie było ale były inne cały regalik był wyłozony lamaze więc coś fajnego sie pewnie trafi, Ja na razie odpuszczam zabawki, bo zobacze co mi goście potem przyniosą i kupię to czego mi brakuje ;-)

Asiunia, ja np wróciłam do Polski z tęsknoty za krajem i byciem "u siebie" . Oczywiscie potem wyjechałam znowu do innego kraju i znowu po 2 lata wróciłam...nigdy nie mówię, ze nie wyjadę kolejny raz :-) Polska jak to Polska, różowo tu nie jest, ale wszędzie czuję się poza Polską obco. Tak już mam...

Pewnie Anisad wierze, kazdy jest inny.
Ja na przyklad od poczatku nie czulam sie dobrze w PL i jak przyszla okazja wyjechac, tak zrobilam i nie za $$ tylko w poszukiwaniu swojego miejsca na ziemi :-)

dokladnie. my mielismy z D plan (jako ze oboje jestesmy po klasie z wykladowym francuskim, 5 lat parlania en francais) - zeby wyjechac i zamieszkac we Fr. wybralismy swietne studia, mielismy fajne mieszkanko, bylismy razem, dosc biednie sie zylo (wiadomo, ze tam drogo), ale starczalo nam generalnie na spokojne i fajne zycie tam, do tego pyszne zarcie, cudowny klimat (prawie lazurowe wybrzeze! montpellier). bosko. ale po roku bylismy totalnie stesknieni za rodzina, przyjaciolmi, polska, kazdy wyjazd do pl to jak raj bylo, nie chcielismy tam wracac. nie mielismy przyjaciol, francuzi sa straaaasznie dziwni, zupelnie inny swiat, inne poczucie humoru, styl zycia..
i wiedzielismy juz, ze tylko PL :-) i wrocilismy po roku :-) za to przekonalismy sie, ze juz zawsze chcemy byc ze soba :-)

ejszcze tylko wrzuce link do P jak Posciel ;-) taka kupilismy, strasznie nam sie z D podobala!!! i do niej zielone przescieradlo - WIOSNA CHYBA!?

IKEA | Pościel | Komplety poszew na kołdry | GLASÖRT TRÄD | Komplet pościeli

ciesze sie okropnie, bedzie ubrana jak wyjde ze szpitala ;-) wlasnie ja piore :-) kurcze, w sumie nie potrzebowalismy poscieli nowej, mamy jeden super komplet i 2 takie slabeeee, co mi sie juz nie podobaja i nie lubie ich ubierac ;-) ale co! w takiej sie slicznie sni, prawda? :-D

i spiworek dla malucha wzielam, taki, bo cienki i mialam taki dla Masia, bardzo mi sie przydal:

IKEA | Tekstylia dla małych dzieci | Pościel | BARNSLIG | Śpiwór

i pojemnik pod lozeczko:

IKEA | KUSINER | Pojemnik na pościel

i w ogole pojawila sie nowa seria poscieli w ikei.. piekne.. az zaluje, ze kupilam te, co kupilam, za roundoudou mialabym cale przybranie lozeczka z ikei i jeszcze by zostalo ;-) ech w truskawki..!!! nie ma ich na stronie, wiec nie pokaze, ale troche podobne do tej, co kupilam na ost. aukcji, takie ogrodnicze ;-) ale jest i ochraniacz i dwa rozne komplety poscieli.

Aenye ale ja nie mowie ze my nie tesknilismy. Pierwszy rok byl najgorszy. Czesto myslalam o powrocie... Ale ja wtedy zaczelam studia i myslalam ze jak je skoncze to wracam do Pl. Potem przyszlo dziecie na swiat i juz nie patrzylam na swiat przez wlasne widzi-misie tylko myslalam gdzie Josh bedzie mial lepszy start w doroslosc. I stwierdzilismy jednoglosnie ze tutaj. Tesknota za polska juz gdzies powoli minela... Do tego rodzina zaczyna sie odwracac (no bo fajnie im bylo jak przyjezdzalismy czesto i rzucalismy kasa) to tymbardziej nam sie tam nie chce jechac.... No i tak zostalismy tutaj. Chociaz kto wie gdzie nas jeszcze wiatr wywieje...

Aenye do Twojej poscieli albo biale albo zielone :-D lepiej biale jak ma byc po wyjsciu ze szpitala. Bo jak przecieknie to wygotujesz w 90stopniach i bedzie jak nowe a kolorow tak wysoko prac nie mozesz :-D

reklama
asiunia, anisad, aenye - sameście na 'a' i pisze do was a-sia;-) - no z nami było dokładnie jak z wami...trzema.
wyjechaliśmy, nigdy nie mówiliśmy czy na miesiąc czy na 5 lat czy for ever, kasiorki się trochę zarobiło, fajnie się żyło, dużo znajomych tam mamy i nawet rodzinę, ale zawsze nam było tęskno do PL. ZAWSZE!! czegoś mi tam brakowało. pogoda do d..., angole jacyś tacyś, żarcie kiepskie.... jedynie ta wielokulturowość (i primark hahaha) mi się tam podobały.
potem pojawił się Konrad (zalążek:) ) i trzeba było podjąć decyzję albo zostajemy albo wracamy bo z dzieckiem nie będziemy 'żyć na walizkach' i tu przeanalizowałam sytuację jak asiunia, tyle że ja stwierdziłam że PL lepsze dla dziecka... nie podoba mi się ich podejście do wychowania, system szkolnictwa, kasa, kariera może i ok, ale fajnie było dopóki było się samemu, nie wyobrażam sobie tam mieć rodziny.
cieszę się że wróciłam. źle nie jest, jestem pewna że nam lepiej niż tam, mamy dziadków którzy pomogą przy dzieciakach, rodzinę, wiosnę:-D
ale asiunia broń Boże to nie krytyka. każdy jest inny i każdy ma inne priorytety:)
są aspekty których mi tu w PL brakuje, są takie których brakowało tam, kwestia wyboru, co dla kogo ważniejsze....

aenye nie żałuj roundoudou babo jedna!!! toż to piękne jest!!!!
jeszcze Ci na złość zrobi i się w praniiu skurczy !!!

Do góry