reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Acronka jak to jest z tym ZUSem, ja już troche na L4 jestem a przelewy przychodzą mi normalnie jak do tej pory z mojej job, nie z ZUSu. A nacierzyński to będzie już ZUS przelewał?
madziarkas - tak jak wspomniała Morgaine - przedsiębiorca zatrudniający powyżej, chyba 15 lub 20 osób sam płaci chorobowe i ZUS się z nim rozlicza na zasadzie potrąceń.
Macierzyński będzie Ci normalnie płacił ZUS.
Zaletą powyższej opcji jest to (czyli, że płaci pracodawca, jak jest taka opcja), że kasę masz zawsze w tym samym terminie co pensja. A Zus to wtedy jak sobie wyliczy, ma 30 dni od daty otzrymania zwolnienia.
mam pytanie do tych kobitek, które maja fotelik maxi cosi- czy macie do niego tez baze do zamontowania w samochodzie? jaka to ma byc baza?
mitaginko - mając w samochodzie isofix MOŻESZ ale NIE MUSISZ kupować bazy do maxi cosi - ja nie mam bazy, wtedy przypina się fotelik pasami tylko. Dla tych fotelików dla dzieci starszych, to już się kupuje z bazą.

reklama
dzieki baby, o coś takiego mi chodziło,ale ja nigdy się odnaleźć na allegro nie mogę;) tylko się zastanowię który z tych 2 co podałaś, bo obydwa mi się podobają,ale chyba pierwszy:-)

dzieki baby, o coś takiego mi chodziło,ale ja nigdy się odnaleźć na allegro nie mogę;) tylko się zastanowię który z tych 2 co podałaś, bo obydwa mi się podobają,ale chyba pierwszy:-)

Fajnie, że Ci się podobają :happy: zastanawiam się czy sobie nie zrobić prezentu i nie kupić takiego na moje łóżko w sypialni, taki mięciutki i milutki byłby fajny, tylko muszę popatrzeć za rozmiarem co najmniej 200x220, pomyślę jeszcze:cool:

baby czy Ty masz wózek tako? jaki model? jak wrazenia?

Mam Tako Warrior i jestem bardzo zadowolona jak na razie, a znajomi juz nim jeżdżą z maluszkiem i też są bardzo zadowoleni, wygodny, lekko się prowadzi :)
Nowość WARRIOR tako+fotelik- AUKCJA PROD.- raty (1499903714) - Aukcje internetowe Allegro
teraz mozna też dokupić adaptery do fotelika maxi cosi jakbyś taki wolała, chociaż uważam, że ten Tako fotelik w zupełności na początek wystarczy, a potem można na większego malucha kupić porządniejszy

To jest wcześniejsza wersja tego samego wózka troszkę starsza no i tańsza oczywiście, nie ma adapterów do Maxicosi, torba jest mniej pojemna i wydaje mi się, że trochę mniej zwrotny jest od Warriora, acha i torba na dole też jest większa, aczkolwiek ogólnie wszyscy sobie chwalą jumpera a u mnie na osiedlu jeździ ich mase i kogo nie zapytasz to jest z niego zadowolony, my po prostu wybraliśmy nowszą wersję

To musieli dopiero co wprowadzić, bo jak patrzyłam kilka tyg. temu to jeszcze nie było :) to fajnie :)

Patrzyłam na inne aukcje to w sumie bardzo opłaca sie na tej kupić co podałaś, bo osobno kupując wyjdzie Ci 1500 zł nie licząc wysyłki :) poszczególnych rzeczy

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry