reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

aenye nie wiem jak jakościowo ta z Twojego linku, myślę że wszystkie muzzy podobnie (chociaż ja mam 2 muzzy i każda inny materiał ale obie spoko jakosciowo)

co do tej hm na ramiączkach, ja też myslalam o czyms takim zamiast do karmienia. juz nawet mialam brac bo widzialam fajne w TK Maxie. na pewno kupię taką na lato, ale do szpitala biorę 2 Muzzy i jedną starą po chłopakach co mam, taką zaraz po porodzie żebym miała...więc będę miała 3. jak będzie trzeba to M zawsze może wziąć do domu i wyprać i dowieźć z powrotem...ale nie mam zamiaru dłużej siedzieć niż 3 doby.

reklama
Co do tych koszulek muzzy, to ja np noszę zwykle M/L (przed ciąża) a wzielam rozmiar L i zalozylam ja spokojnie na wielki brzuchol. Ale jest fajnie rozciagliwa i ladnie sie dopasowuje. Nie bierz za małej. Łatwiej zwęzić w razie czego niż poszerzyć :-)

Okryć kąpielowych mam tylko 2, ale to dlatego, że muszę zobaczyć jak będą na żywo wyglądać. Potem dokupię.
Flaneli mam tylko 3 sztuki, reszta tetrowych. Z tego co pamietam to ich mi najwiecej schodziło.

Mi się właśnie te koszulki do karmienia średnio podobają (tak potem wiem że nie będę w nich spać bo nie przepadam za koszulami), nie kupiłam w zasadzie żadnej stricto do karmienia, jedną z atrapą guziczków zakupiłam, poprzerobiałam ją troszku, zatrzaski powszywałam i jest git, jedną na ramiączkach to dostęp do cycorka będzie w mig no i piżame 'różową pantere' z bluzeczką z guziczkami tak że te trzy wezme, no i coś do porodu

herbatita - to obiecaj mi!!! ZDJECIE Z PORODOWKI W TEJ KOSZULI - co ty na to!? no moze nie z porodowki, bo bedziemy w jakis wyciagnietych tiszertach wydalac z siebie malenstwa, ale jakos tak z patologii jeszcze albo co :-D dobra?

w ogole wszystkie zrobmy sobie takie zdjecie przed porodem w koszulinach muzzy :-D

madziarkas
, no i fajnie, ja nie chcialam w ogole zadnej miec, bo nie widza mi sie, nie znosze koszul poza tym, kupilam sobie dwie tuniki (ale to pewnie do jakis getrow czy cos bede zakladac, do chodzenia latem albo do spania, bo to nie sa pizamy, a moze i do spania z jakimis gaciami). chcialam je wziac do szpitala, ale jednak chyba za krotkie sa. dostalam jedna od szwagierki w spadku, i ona naprawde taka szpitalno - poporodowa, wlasnie rozpinana, przed kolano.. nie wiem, olac, zaden to wybieg w koncu.

a potem i tak bede spac w pizamach, kupialm sobie dwie rozciagliwe bluzki na ramiaczkach, z ktorych latwo cyca wydostac, i do jakis pizamowych spodni zaloze je. no i mam pare pizam z dekoltami wlansie, wiec koszule tlko na okres pologowy.

ja nie znosze po porstu jak mi sie gola noga o druga gola noge opiera w nocy, sklejaja sie i fuj :szok: no szalu moge dostac :-Dzwykle koldre wkladam miedzy nogi, tak mnie to wkurza. ;-)

aha- laktator mam z medeli (polecała morgaine), nianię z baby ono, butelki philps avent, smoczek tez, materac gryka-pianka-kokos

dzisiaj zakupie jeszcze wózek, przewijak, wanienke i monitor oddechu i koniec chyba

reklama
Do góry