reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Dzięki dziewczyny :)

Petinka, a nie wiesz czy do laktatora TT pasują butelki Aventu ?
Baby, a Ty nie wiesz czy do tego termoopakowania TT pasują butelki Aventu ? :-)

A tak w sumie się uparłam na Avent'a, ale moze TT ma lepsze butelki ? No tak...tylko że już mam podgrzewacz Aventu, sterylizator Aventu, butelki Aventu...wiec moze zmiany sobie podaruję :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam dwie małe butelki z aventu i pasują, pasują też butelki z Lovi i mała i duża, najbardziej odpowiadają mi te z Lovi, avent dostałam dwie gratis w przychodni

termoopakowanie mam z TT i buteleczki również ,
laktator mam z aventu elektroniczny i jedna butelke do niego
anisad wiem ze butelka z TT nie pasuje do podgrzewacza z aventu dlatego kupiłam z TT choć miałam możliwość dostać od kuzynki z aventu
monitor oddechu i nianie polecam z angelcare troche kosztuje ale sprawdzone

anisad, a po co maja pasowac butelki do laktatora? sciagasz mleko do butelki tej z zestawu i przelewasz. ;-) ja mam medele mini electric, duzo sciagalam (na zapas ;-) ) wiec dla mnie reczny odpadal. za to wiem, ze nie warto brac najtanszego laktatora, bo sie psuje albo slabo ssie. bez sensu.

2. okrycia polecam BOBAS - dosc tanie i naprawde fajne, ja az jestem zaskoczona, jaka fajna ta frotka, mam takie:

OKRYCIE KAPIELOWE Z KAPTUREM BOBAS 76x76 RÓŻNE !! (1504134652) - Aukcje internetowe Allegro

3. termopojemnik - na razie mi nie potrzeba, ale dopasowany do butelki po prostu (z tej samej firmy)

4. niania / monitor oddechu - teraz nie kupowalam, mialam dla dwoch chlopcow wczesniej i byl super ten z angelcare

5. materac - gryka pianka kokos :-) po bracie ;-) :-D

Dzięki dzięki dzięki ! Juz dzięki Wam problem z głowy :)

Aenye, super te okrycia kąpielowe ! Patrzyłam i ich nie widziałam.

Laktator medeli elektryczny troche drogi kurde....

Recznik mam z ikei dla mnie rewelka. Napisalam dlugiego posta i mi zjadlo wiec jeszcze raz.

Oprocz termoopakowaniaa ktore mam z TT polecam turystyczny podgrzewacz do butelek. Linku nie podam bo pisze z kom, ale jak wpiszecie na ebayu albo allegro powinno wam wyskoczyc.
Dlaczego polecam? Bo ja nigdy ale to nigdy nir wyciagnelam papu w odpowiedniej tem tylko juz zimne. Bylo to frustrujace bo mleka mamy nie pogrzejesz na zapas tylko do jakies tam tem a te wszystkie termoopakowania nie trzymaja dlugo ciepla, niestety. Ale wtedy przychodzi z pomoca ten pogrzewacz i mleko znow cieplutkie. Oczywiscie dla oszczednych taka wersje mozna zrocic samemu w domu z jakiegos termosu i pojemnika, ale dla tych co nie szkoda siana polecam gotowe.

Klaudencja super ciuszki!! ja juz nie mogę się doczekać kiedy będę mogła stroić Maję

acronka ja też się zastanawiam nad tą torbą bo wydaje mi się że jest porządna a nie jakiś chłam co zaraz się popruje TORBA DO WÓZKA Z AKCESORIAMI DUZA Baby Ono POLECAM (1501425813) - Aukcje internetowe Allegro ale mam dylemat jak to babeczka co do koloru PLIS DORADŹCIE który wybrać bo mi się podoba brąz z różem, ale nie pasuje a granat to wydaje mi się taka chłopięca, a mam dwa wózki jeden taki szaro niebieski, a drugi to Quinny Buzz czerwono stalowy i fotelik który jest pasuje jak pięść do nosa czarno zielony wszystko z innej parafii najlepszy był by kolor czarny ale nie ma :/ chyba ze macie inne propozycje torbowe :-)
akkm -ja mam czarną z niebieskim, chociaż uwielbiam brązy, bo 1. czarna to czarna do wszystkiego pasuje,zawsze!2. Mam niebieskie pokrycie spacerówki.
Ta akurat w moim przekonaniu - rewelka, porównywałam ją z torbą Mutsy, bo ma sostra, ale ta moja zdecydowanie większa, i praktyczniejsza - kieszonki, schowki itp. A koszt bezporównania.

Ja jeszcze muszę kupić kilka rzeczy więc proszę Was, żebyscie mi poleciły jakieś .Może macie już je kupione i jestescie zadowolone, to proszę o linka.:
1. Okrycia kąpielowe
2. Laktator
3. Termopojemnik
4. Materac do lozka
5. Niania / monitor oddechu

Reszta to juz pierdoły...

Lilou, gratuluję zakupu wózka! Jaki kolor wybralas ?
anisad:
1. Ręczniki kąpielowe mam z Ikei z kapturkiem i BabyOno wszystkie ładne milutkie.
2. Laktator mam ręczny najzwyklejszy też chyba BabyOno (zaraz wyjdzie że jakąs fanką tej firmy jestem!!!), jak będzie potrzeba kupię elektryczny, na razie szkoda mi na to kasy,bo nie wiem czy koniecznie będzie trzeba używać. A tak zainwestowałam tylko niecałe 20 pln.
3. Zamiast termopojemika mam:PODGRZEWACZ ŻELOWY * BEZ PRĄDU! * LOVI * 19/400 (1434154097) - Aukcje internetowe Allegro a jak będzie potrzeba to kupię taki najzwyklejszy w kazdym sklepie są za parę złotych.
4. Ja stawiam na gryczano-kokosowy - ale na razie nie kupiłam,bo mamy kołyskę, a znajomi sie zaoferowali, że zrobią nam taki prezent, jak im powiemy kiedy to przywiozą.
5.niani ani monitora nie mam i na razie nie mam w planach zakupu. Nad kołyską a potem łózeczkiem będzie u nas kamerka,podgląd na tv i komputery w domu. Tak sobie wymyslił mój maż.

Lilou - gratulują zakupu wózeczka!!

a wracajac do tematu pościelek wózkowych/kołyskowych - do kołyski mam 1 komplet, nawet nie pamietam już jaki,ale neutralny w kolorach, i drugiego raczej nie kupię, bo się zaraz ciepło zrobi, i młoda będzie spać pod lekkim kocykiem albo w spiworku - tak mi się wydaje.
A do wózka to dla mnie tez abstrakcją jest kupowanie pościeli. Kocyk i finito. Macie rację dziewczyny - tyle ciuchów mają te nasze skarby, że muszą się lansować, a nie chować pod pierzynami :D

anisad, ja chyba tez jeszcze jedno sobie kupie - mam co prawda jeden z ikei i jeden bobasa.. nie wiem.. ile wy macie?

a co do medeli - to prawda, ale jest niezawodna. mi sie udalo kupic uzywana tym razem, bo swoja niestety sprzedalam. i kupilam taka, co babka miala napisane, ze uzywala kilka razy do wywolania pokarmu, ale nie udalo sie jej, wiec przestala uzywac. i faktycznie widac, ani jednej ryski, nic na lejku czy butelce, opakowanie i wsio jak nowera, wiec mam niemal nowke za 130zl :-) jak ci nie przeszkadza to wrto poszukac, ponad polowe taniej.

acronka a ona jest czarna z niebieskim czy granatowa ?
ja tez muszę dokupić okrycie bo mam jedno z babyono i dwa ręczniczki tez z babyono chyba mało

reklama
Do góry