reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
no wlasnie, ja te pieluchy kolejne i okrycie kapielowe trzecie zamowie najwyzej po porodzie, z allegro to przeciez w dwa dni dojdzie. a z ikei tez mam ta zabe :-D fajna jest.

a do szpitala wezme chyba po prostu dwie biale pieluchy, najwyzej je wywale, bo biale i tak szarzeja w trymiga, a tych slodkich kolorowych mi zal tak od razu zabrudzic.. a moze jeszcze szwagierki zapytam, czy nie ma jakis do zmarnowania.. moze ona nie wywalila (siet, ja doslownie miesiac - poltora temu spakowalam wszystko, co mialam 'podzieciowego' z garazu i co mialo mi sie juz nie przydac, m.in takie gorsze dostane ubranka itp., i musialam ciapnac miedzy te rzeczy tez i pieluchy przypadkiem. nosz fak.. oddalam biednym, ale pewnie i tak te pieluchy pojda na zmarnowanie).

kurde, waham sie, czy nie wziac jednak jakiejs pizamy do karmienia, glownie z przeznaczeniem na szpital i pierwsze dni w domu, kiedy bede pewnie co chwile zmieniac i prac koszule.. taka tanizne chyba kupie jednak. w koszuli wygodniej spac niz w pizamie przez pierwszy tydzien..

matko, jaka ja niezdecydowana na 2 tyg przed porodem :-D

dobra, ale jaki rozmiar mi radzisz? ;-) wziac wiekszy czy mniejszy? ona sie tak rozciaga naciaga i bedzie rozlazla po kilku praniach czy jest raczej sztywna, malo elastyczna i bedzie mnie 'pila'?

aenye wez S. ja normalnie nosilam rozmiar S, teraz kupiłam M i w ciązy w tym śpie w jednej, i brzuch mi wchodzi i luźna jest więc S by była super.
drugiej nie tykam, leży i czeka na swoją kolej,jest z trochę lepsiejszego materiału;-)

co do ręczniczków z kapturkiem to ja mam 4, ale jeden taki szorstki że nie będę używać. myslę ze 3 spokojnie wystarczą.
pieluch mi moze braknac bo mam tylko 8 takich ladnych. no i tetrówek trochę.

te koszule sa fajne
Dyskretna tunika do karmienia MUZZY 7 kolorów r.L (1407400741) - Aukcje internetowe Allegro
milusi materiał. ja mam malinową:)

i aenye masz rację, pierwsze dni i w szpitalu to tylko koszula a nie piżama. ja nie mam zresztą żadnej piżamy. nigdy nie spałam w koszulach ale teraz mnie wzięło i tak fajnie się czuję:) chyba mi tak zostanie for ever...

ile bierzecie koszul do szpitala ? ja mam 3 takie z guziczkami wystarczy ?
pieluch mam 18 tetrówek BOBAS z siateczki i 5 flanelek wiecej nie dokupuje myślę ze styknie mi tyle, a ile mam zabrać do szpitala 2 czy więcej?

akkm, ja spakowalam 3 pieluchy i 2 koszule chce wziac do szpitala + jedna na porod. nie wiem.

morgaine,
tez chce wziac malinowa albo fioletowa, ale chyba ta z kwiatkiem, z mojego linka.. niefajny ten material?

petinka
, dzieki. a ze rozciagnieta.. coz. to wszystko chinszczyzna, wiec ja sie nie spodziewam super jakosci za 30zl...

reklama
czy myslicie, ze taka pizama bylaby ZBYT do szpitala, co...?

H&M Shop Online

szczerze pytam, no cos sie nie moge przekonac do tych karmieniowych. jutro podjade do hma i zobacze, co daja.. ale taka na ramiaczkach moglaby byc?

Do góry