reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

hatorska hahah zazwyczaj jak się człowiek z czegoś śmieje to potem sam tak robi.
primo: aenye która pościel podobała się Dawidowi? apple czy moje szyte dinozaury??
eywa: tak wklejałam fotosy na tym wątku ale sto postów temu i nie mam ich już na kompie (właśnie dzisiaj robiłam porządeczki i usunęłam je:-( )

nie biorę ręcznika dla dzidzi bo nie trzeba
nie trzeba mieć nawet pampersów i chusteczek ale takowe biorę

tetrowe pieluszki mam w ilości:6 ładnych
zwykłych teterek po poprzednikach z 20 - nie wiem w jakim stanie
2 flanelki mothercare z przewijaka podręcznego
jak będzie dzidzia ulewająca to dokupię jeszcze kolorowe tetry ew.flanelki. na razie już nic z tych rzeczy nie kupuję
pokompielowe flanelki takie duże mam w ilości: 5 (na ręcznik dawałam flanelkę i pierwsze ręcznikiem osuszałam ciałko)
ale ręcznik mam 1 malusi, 2 trochę większe, żaden nie jest jakiś SUPERŁADNY, ale olewam to, w końcu to tylko ręcznik kąpielowy a nie POŚCIEL

aenye co do ręczników dla Starszych bąbli (kiedyś pisałaś mi o ponczo) to kuzynka w Italii mi przywiezie - oni tam mają szlafroczki takie jakby z miłej frotki i używają tego jako ręcznika, coś w stylu ponczo ale z rękawkami - może być mneij praktyczne, ale zobaczymy...jak się nie nada na ręcznik to na basen czy w lecie po basenowaniu ogrodowym będzie jak znalazł... także zakup ponczo wstrzymany;-)

reklama
dziewczyny ja mam to samo z torbą, masakra jakaś, chyba popakuje sie w 10 reklamówek, ponumeruje i mąż mi bedzie wg instrukcji dostarczał; reklamówka nr 1, reklamówka nr 2 itd:-D...spakowałam co mogłam, reszta leży w szafkach ...a ja mam lepsze samopoczucie że zrobiłam coś w temacie:-)))))
antonina -świetny pomysł, przynajmniej dowiezieto co trzeba. Jeny ja mojemu to szykuję instrukcję co gdzie jest, bo inaczej to nic nie znajdzie. Jak mnie w domu nie ma aon coś potrzenuje to masakra. I nie dlatego, że jest niezaradny, tylko taki mamy układ, że ja pilnuję tego co gdzie w szafie leży, gdzie są dokumenty itp. Ja jestem dyrygentem :D

Do szpitala zaplanowałam sobie taką małą walizkę na kółkach - tzw.bagaż podręczny i wiem, ze wszystkiego na cały pobyt tam nie upchnę. Reszta poszykowana będzie w domu i I.będzie dowozić. Inaczej to bym musiała normalną walizkę wziąć. A rzeczy dla małej to chyba do torby do wózka spakuję, jest duza i pojemna to chyba wszystko powinno sie zmieścić. A nie wiem kompletnie czego i ile mam wziać dla dziecka do mojego szpitala.chyba tam zadzwonie tylko nie wiadomo na który oddział trafię (są 3) ale ogólne założenia powinny byc takie same chyba.

aenye - ja mam ponad 20 tetrówek i ze 4 flanelki. Dwa komplety poscieli do łózeczka (ale to za jakiś czas) 1 komplet do kołyski, (chyba powinnam pomyśleć o drugim na zmienę!!!!) 2 ręczniki kąpielowe i stosik takich malutkich ikeowych do wytarcia buzi,rączek,pupci, i.... sama nie wiem czy coś jeszcze.

acronka, nie zartuj!!! PjPdW? P jak Posciel do Wozka? :-D

hehe, ja ciagle nie mam 1 zmiany lozkowej ;-)

a teterek bedzie za malo, jeszcze przed porodem dokupie jedna paczke siatkowych, a moze ktos w ikei bedzie i mi kupi te ikeowskie, byly super. kurde, najbardziej mi zal, ze mam wszystkie ladne i nowe ;-) a tu siara, a tu szpital okropny..

chyba tez zadzwonie do szpitala, az dziw, ze nie pamietam, co mi bylo potrzebne, no pustka w glowie...

aenye - HAHAHA dobre!!:D:D:D Ale tak serio: ja do wózka w ogóle nic nie mam bo po gwizdek? Przynajmniej tak mi się wydaje, jak się mylę to mnie oświeć. W gondolce mam materacyk, na niego mogę flanelkę rzucic, a Anielkę przykryje się kocykiem.
Coś mi sie wydaje, że jakos kompletnie odleciana jestem, bo już w ogóle nie myslę rozsądnie.

Ja tez planuję kocyk do wózeczka, a poza tym zażyczyłam sobie na chrzciny kocyk polarkowy z podusią z wyhaftowanym imieniem więc będzie jak znalazł do wózeczka :)

aenye - HAHAHA dobre!!:D:D:D Ale tak serio: ja do wózka w ogóle nic nie mam bo po gwizdek? Przynajmniej tak mi się wydaje, jak się mylę to mnie oświeć. W gondolce mam materacyk, na niego mogę flanelkę rzucic, a Anielkę przykryje się kocykiem.
Coś mi sie wydaje, że jakos kompletnie odleciana jestem, bo już w ogóle nie myslę rozsądnie.
acronka o pościeli do wózka to ja dopiero tu usłyszałam heh przy trzecim dzieciu.
dla mnie to kompletnie nie potrzebne bo jak dziecko wiosna/lato to za ciepło na takie rzeczy a jak zima to i tak śpiwór ciepły i gruby koc na spacery musi być.
a poza tym kurde jakoś nie podoba mi się dziecko w wózku i jakieś 'pierzyny' dziwne to, poduszka pod głowę niepotrzebna bo dzidzik za mały na takie poduszki...
ja tam zawsze podkładałam pieluszkę na gondolkę (w lecie) albo kocyk i przykrywałam też kocykiem, albo cieńszym albo grubszym w zależności od pogody - poza tym mam taki polarowy kombinezonik do wózka / fotelika sam. (jest wycięcie między nóżkami na pasy) ale to mam dla takiego minimum 3miesiecznego dziecka wiec znowu tego nie uzyje!!!(dostalam to z juesej 5 lat temu dla Starszaka i do zadnego dziecia jeszcze pogoda i rozmiar mi nie spasowało!)
no i jak się łądnie dziecię w wózku ubierze to po co kołdrą przykrywać, ciuchy trza prezentować;-)

acronka, akurat chodzilo mi o ten komplet do kolyski ;-) baba w ciazy i pisac jasno nie umie ;-) a te kolyskowe i wozkowe to to samo, nie.. nie wiem? ja tez nie mam do wozka nic i nie planuje, kocyk i koniec. a nawet wlasciwie mam taki kocyk hand made dziergany, ale z wypelnieniem, wiec w razie co to mi sie przyda.

Ubaw z tych waszych pościelowych gadek :-D

Ciągle zapominam Was zapytać o linka do jakiejś fajnej torby do wózka z bajerami. Musi byc ładna, pojemna, praktyczna, wygodna.......... :-) i do 150 zł max

Ostatnia edycja:
acronka o pościeli do wózka to ja dopiero tu usłyszałam heh przy trzecim dzieciu.
dla mnie to kompletnie nie potrzebne bo jak dziecko wiosna/lato to za ciepło na takie rzeczy a jak zima to i tak śpiwór ciepły i gruby koc na spacery musi być.
a poza tym kurde jakoś nie podoba mi się dziecko w wózku i jakieś 'pierzyny' dziwne to, poduszka pod głowę niepotrzebna bo dzidzik za mały na takie poduszki...
ja tam zawsze podkładałam pieluszkę na gondolkę (w lecie) albo kocyk i przykrywałam też kocykiem, albo cieńszym albo grubszym w zależności od pogody - poza tym mam taki polarowy kombinezonik do wózka / fotelika sam. (jest wycięcie między nóżkami na pasy) ale to mam dla takiego minimum 3miesiecznego dziecka wiec znowu tego nie uzyje!!!(dostalam to z juesej 5 lat temu dla Starszaka i do zadnego dziecia jeszcze pogoda i rozmiar mi nie spasowało!)
no i jak się łądnie dziecię w wózku ubierze to po co kołdrą przykrywać, ciuchy trza prezentować;-)

Masz rację jak nakupiłyśmy tyle ciuszków dla dzidzików to teraz trzeba sie nimi pochwalić :-D

reklama
Witam

mam do sprzedania matę edukacyjną tiny love małpia wyspa oraz karuzelę tiny love wyspa marzeń
obie w świetnym stanie, po moim synku, który matą interesował się góra 3 tygodnie a karuzela jak to karuzela grała nad łóżeczkiem i nikt jej nie dotykał więc też jest w swietnym stanie
gdyby ktoś był zainteresowany proszę o wiadomość na pirva
przesle zdjecia i podam cene
mama Hani i Tymoteuszka

Do góry