reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Aenye, ja wlasnie się pakuję :) DOkładnie spakowałam jedno opakowanie podkładów poporodowych bo stwierdziłam, ze reszte spakuje do torby numer 2 (czyli tej do dowiezienia nastepnego dnia), a pamperów spakowałam 14 :-) Reszta tez do dowiezienia.

reklama
no wlasnie, przeciez w szpitalu jest tez apteka, najwyzej na szybkosci mi ktos dokupi, a zreszta pamietam, ze mi ciagle przynosily pielegniary. jedna paczka wystarczy. a pampersow no tez bez przesady, dzidzia pierwsze pare dni nie zalatwia sie az tak czesto, 15 powinno wystarczyc na caly okres szpitalny.

co mi przypomnialo, ze jak Fiolek sie urodzil - o 1 w nocy - to dopiero o 12 w poludnie zajrzalam w jego pieluszke - ZAPOMNIALAM NA SMIERC! przypomnial mi maz kolezanki, co lezala obok na lozku :-D oczywiscie kupka byla, ale nie zdazyl sie odparzyc. jesu :-D

to bylo pierwsze dziecie, hehe ;-)

no ja też niewiele podkładów biorę, jedna paczka czyli 5 sztuk i parę pampersów.
M mi dowiezie, wie gdzie leżą, nie będę z walizką na poród jechała. :-D a laski jeżdżą z walizkami na kółkach na porodówki hahaha serio!

Ja tam muszę mieć wyprasowaną ;-) Zresztą myślałam, że wszyscy tak robią :-D
Aenye tu masz temat o torbie: https://www.babyboom.pl/forum/kwiecien-2011-f367/torba-do-szpitala-48803/
Wy mnie dziewczyny czasami rozbrajacie ;-) Ja torbę mam już z dwa tygodnie spakowaną, mimo, że czuję się świetnie. Ale ja mam tak, że jak czegoś nie zrobię w ustalonym przez siebie terminie, to nie zasnę spokojnie.

Ostatnia edycja:
laurka, no niektorzy tak maja. a niektorzy maja tak jak ja, czyli pakuja torbe 5min przed wyjsciem do szpitala :-D teraz chcialabym tego uniknac, ale....... ciagle tylko "jeszcze tylko jedna rzecz sprawdze na bb..." :-D

thx za linka!

a ile kompletow ubranek dla malucha? 1 w osobnej siateczce na porodowce, a na reszte dni ile?

Morgaine nie śmiej sie ja mam taką małą na kółkach jak bagaż podręczny w samolocie i właśnie ją biorę...

Aenye Ja wzięłam 4 zestawy a resztę mi mąż przywiezie jakby coś, w końcu wie gdzie leżą

Ja biorę 3 zmiany ciuszków dla córci, jeden na porodówkę wlasnie w siateczce tak jak piszesz. W sumie jestesm w trakcie pakowania ciągle i wlasnie sie zastanawiam. Wypakowalam te pieluchy i jakies takie małe mi się wydają.

laurkaa ile kompletow ubranek dla malucha? 1 w osobnej siateczce na porodowce, a na reszte dni ile?

aenye to zalezy ile planujesz lezec ;-) Ja wzielam 6 kompletow [wymagane minimum u nas to 8!] ale i tak planuje byc tam tylko 1 dzien i mam nadzieje, ze bedzie u nas wszystko ok i sie zwiniemy do domciu juz po pierwszym dniu! :-)
A z tym dowozeniem to chyba dobry sposob, bo naszykowalam sobie to co trzeba wziac i nie, raczej nie ma takiej mozliwosci zeby to wsio spakowac do torby podrecznej, ktora mam!! :-( Tylko boje sie, ze moj M sie zamota i jak cos bedzie mi potrzebne to dostane cos innego :-(
Zaczynam sie pakowac wlasnie. Zobaczymy ile wejdzie ;-)

baby, ja tez mam na kolkach :-D ale mala. pewnie sie nie zmieszcze w nia i jeszcze jedna taka sportowa, co na fitness czy basen zabieram.
cholera jasna z tym szlafrokiem i recznikami, czemu to takie wielkie jest!?

dobra, ja tez uszykowalam 4 komplety + 1 na wyjscie (nie wiem, czy dobry, bo dresik: spodnie + bluza + body + skarpetki, to "kupil" Filip i chcialabym, zeby to wlasnie mial maly ubrane na wyjscie. i na to kombinezon. jak bedzie za gruby ten kombinezon to sam cieniutki pajacyk wezme w zapasie, zamiast dresu, i zaloze pod ten kombinezon. nie, no cipca dostaje, nie umiem sie zdecydowac!!!

reklama
Ja miałąm wziąć taki duży frotowy szlafrok, ale sie nie zmieścił :-D wiec wziełam krótszy satynowy, beędzie bardziej sexy ;-)

Do góry