reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Hatorska, co do pościeli to ja polecam z satyny.

A co do warunków mieszkalnych dla niemowlaka to i tak nikt mnie nie przebije .
Londyn, niby blisko centrum, ale dzielnica dla ciemnoskórych i klasy robotniczej, mieszkanie duże 4 pokojowe z kuchnią, ale w nim ok 10 osób :-) My w małym pokoju z dzieckiem, a za ścianą chłopaki w wieku imprezowym, muzyka na całą parę, w kuchni syf i śmieci wysypujące się ze śmietnika, w windzie zasikane.... ach.. nie ma to jak wspomnienia. Wytrzymalismy tak 10 miesiecy, a dziecku nic nie jest :) Nawet szybko zasypiało jak na takie warunki i przesypiało całe noce :-):-) Co nas nie zabije to nas wzmocni :-)

reklama
Ale to wątek zakupowy przeciez, więc nie będę tu marudzić. Musiałam się wygadać, bo choć w ciąży jestem niesamowicie zrównoważona, to nie wytrzymałam. Mogłabym jeszcze marudzic i marudzić, ale wróćmy do tematów np. pościeli :-) bo dawno nikt nie pisał o tym.
ktoś coś o pościeli? :-D usłyszałam i przyleciałam:-)

bawełna satynowa, flanela ;-)
Hatorska,
A co do warunków mieszkalnych dla niemowlaka to i tak nikt mnie nie przebije .
Londyn, niby blisko centrum, ale dzielnica dla ciemnoskórych i klasy robotniczej, mieszkanie duże 4 pokojowe z kuchnią, ale w nim ok 10 osób :-) My w małym pokoju z dzieckiem, a za ścianą chłopaki w wieku imprezowym, muzyka na całą parę, w kuchni syf i śmieci wysypujące się ze śmietnika, w windzie zasikane.... ach.. nie ma to jak wspomnienia. Wytrzymalismy tak 10 miesiecy, a dziecku nic nie jest :) Nawet szybko zasypiało jak na takie warunki i przesypiało całe noce :-):-) Co nas nie zabije to nas wzmocni :-)

ehhh a dzieci w ciszy wychowywane mają problemy z przespaniem całej nocy...
mój Młody w dzień przy radiu spał bo inaczej się budził po 15 minutach, a tak przynajmniej godzinkę przespał... tak niektóre dzieci to tylko godzinkę a nie cztery!!

Ja osobiście bardzo lubię bawełnę satynową i kupowałam na allegro cały komplet za ok. 100-120 zł (poszwa 200x200, 2xposzewka 50x60 i 2xposzewka 70x80 - kompletowałam sama z tego co oferował sprzedawca) i jestem bardzo zadowolona, nie spiera się, jest miła w dotyku i nie zaciąga się tak jak satyna

hatorska - polecam bawełnę satynowaną albo flanelę, choć o tę drugą dobrej jakości to naprawdę ciężko.
Ja bardzo lubię andropolowskie wyroby, wiem że mają bardzo dobre, wysoko gatunkowe rzeczy, choć trzeba za nie sporo zapłacić. Moim zdaniem warto. Sklepy internetowe - Producent Tkanin Andropol S.A. - obrusy tkaniny przdza pociel hotel producent tkanin konfekcja pocielowa komplety pocieli konfekcja stoowa HoReCa obrusy HoReCa - www.andropol.pl tu są ich sklepy internetowe, kiedys wystawiali się tez na Allegro.

baby dzieki za linka, fantastyczne wzory, no i mają rozmiar, który mnie interesuje (200x220). Powiedz jak jakościowo - kolory i faktura tkaniny po kilku praniach?

Mam tą posciel ponad rok i piorę przynajmniej raz w miesiacu każdą a mam dwa komplety i nie spiera się kolor, fajna jakościowo, materiał też nie traci na jakosci, nie robi sie taka szmaciana jak niektóre, jestem z niej bardzo zadowolona :) sprzedawca też uczciwy (przynajmniej był wtedy) licytowałam na jednej aukcji a kompletowałam z kilku :)

reklama
a widzisz szkoda że nie wiedziałam o tym kompletowaniu z kilku aukcji...
ten sprzedawca ma też b.dobre gatunkowo prześcieradła i ładne i cena też ok.
pościel mam dopiero od miesiąca, ale wzory są ok i gatunkowo na razie też wydaje się być ok. skoro mówisz że po praniu się nie spiera to może jeszcze jeden komplet zamówię...

Do góry