ja obydwa razy pierwsze wody, potem po pół godz-godz skurcze się zaczynały więc różnie to bywa...hatorska, dzięki za przypomnienie ;-) Chociaż wody przed skórczami to chyba raczej rzadko odchodzą, ale warto się zabezpieczyć ;-)
reklama
Dobrze wiedzieć. Minus jest taki, że jak odchodzą wody, to trzeba od razu chyba do szpitala jechać, nie? A mi się tak marzy, że na ostatnią chwilę pojadę. W sensie przy regularnych skórczach co 5 min. Nie chcę tam za długo się męczyć. Moja znajoma przy drugim dziecku taka była twarda, że ledwo wypełniła druczki na IP, a małej już główka wystawała ;-)
jeśli wody nie są zielone, a skurcze jeszcze nie takie częste to nie trzeba od razu do szpitala. tzn. powiedzmy do 2-3 godzin. ja jeszcze szłam pod prysznic, organizowalam dziecku opiekę jakąś, dopakowałam torbę i do szpitalaDobrze wiedzieć. Minus jest taki, że jak odchodzą wody, to trzeba od razu chyba do szpitala jechać, nie? A mi się tak marzy, że na ostatnią chwilę pojadę. W sensie przy regularnych skórczach co 5 min. Nie chcę tam za długo się męczyć. Moja znajoma przy drugim dziecku taka była twarda, że ledwo wypełniła druczki na IP, a małej już główka wystawała ;-)
..aenye
Mama grudniowa'06
morgaine, nie schizuj, naprawde, humor psujesz sobie w 96% niepotrzebnie. buziak wielki. bedzie git, promise!!!
a z falbanka to wiesz.. ja uwazam, ze koniecznosc, ale sama nie mam ;-) u mnie lozeczka nie bedzie widac - z jednej strony nasze lozko (50cm raptem dojscia) z drugiej komoda (prawie cale lozeczko zaslania), a falbanka ogranicza mnie w wyborze drugiej poscieli ;-) ja bym chciala miec, bo przy chlopakach nie mialam w ogole, a podobala mi sie zawsze. ale nie wiem, czy sobie nie daruje jednak, bo wolalabym snupka, a nie paseczki na druga posciel ;-) P jak Posciel, hehe.
a co do stanikow - dzis bylam w auchanie na minizakupach zarciowych i kupilam najtanszy stanik do karmienia, jaki byl - ogolnie chyba zly rozmiar, za maly, bo na teraz jest ok, ale wylane. mam juz jakis na zmiane i git, styka na poczatek, po dwoch tygodniach mam nadzieje wyjde na jakies zakupy (bede wszak musiala nabyc sukienke na wesele siostry!!!) i wtedy kupie sobie lepsze :-)
a i DZIEKI WIELKIE, baby, za ten karmnik ;-) zbuduje sobie, jakby byla potrzeba :-)
morgaine, ja na wyciekajacych wodach posprzatalam cale mieszkanie, a skurcze pojawily sie dopiero po 18, po oxy ;-) nie chcialo mi sie jechac bez skurczow.
i nie mam rivanolu. po kiT? za to mam psikacz do kwiatkow rozowy! z ikei.
a z falbanka to wiesz.. ja uwazam, ze koniecznosc, ale sama nie mam ;-) u mnie lozeczka nie bedzie widac - z jednej strony nasze lozko (50cm raptem dojscia) z drugiej komoda (prawie cale lozeczko zaslania), a falbanka ogranicza mnie w wyborze drugiej poscieli ;-) ja bym chciala miec, bo przy chlopakach nie mialam w ogole, a podobala mi sie zawsze. ale nie wiem, czy sobie nie daruje jednak, bo wolalabym snupka, a nie paseczki na druga posciel ;-) P jak Posciel, hehe.
a co do stanikow - dzis bylam w auchanie na minizakupach zarciowych i kupilam najtanszy stanik do karmienia, jaki byl - ogolnie chyba zly rozmiar, za maly, bo na teraz jest ok, ale wylane. mam juz jakis na zmiane i git, styka na poczatek, po dwoch tygodniach mam nadzieje wyjde na jakies zakupy (bede wszak musiala nabyc sukienke na wesele siostry!!!) i wtedy kupie sobie lepsze :-)
a i DZIEKI WIELKIE, baby, za ten karmnik ;-) zbuduje sobie, jakby byla potrzeba :-)
morgaine, ja na wyciekajacych wodach posprzatalam cale mieszkanie, a skurcze pojawily sie dopiero po 18, po oxy ;-) nie chcialo mi sie jechac bez skurczow.
i nie mam rivanolu. po kiT? za to mam psikacz do kwiatkow rozowy! z ikei.
kozica
mama Jakuba i Juliana
Jak to nie masz? A te z Tchibo??? Przecież podobno kupiłaś?morgaine, a to czemu!?
kurde, musze cos zdecydowac z tymi stanikami, zeby cos kupic w weekend. w pon musza nadac, bo ja sie juz denerwuje, ze nie mam.
dodam, ze nie mam nawet zadnych zwyklych nieusztywnianych- mam same push upy z usztywnionymi miseczkami, z ktorych nie uda mi sie dobrze cyca wyjac, nawet w razie awarii!!!
madziarkas
Fanka BB :)
Kurcze, jakoś odstarszają mnie te wielgaśne, bardzo zabudowane staniki dzisiaj z mamcią pojechałyśmy na małe targowisko i tak z ciekawości zerknęłam na stoisku bieliźnianym i były właśnie takie zwyklaczki nieusztywniane bawełniane ale stwierdziłam że wole nie mieć wcale niż taki ja chce jakiś kobiecy, nawet lekko sexy abym się w końcu poczuła git a nie wieloryb, aby mężule też oko cieszyło;-) a te taniuśkie to jak zbroja!!!!!!!!!!
Te z mothercare świetne, musze coś wyszperać w necie
Te z mothercare świetne, musze coś wyszperać w necie
hatorska
a ja tak z innej bajki jaką mam kupić pościel dla siebie i męża...bawełnianą, bawełniano-satynowa, satynowa, satyna bawełniana....adamaszek, chcę taką normalną poradźcie bo zgłupiałam, no i jaka cena jest rozsądna, tzn. nie budzi podejrzeń co do jakości..
Ostatnia edycja:
anisad
Wiecie co, gadalam dziś z moją( czasem złośliwą) siostrą i zrobiła mi wyrzuty, ze zamiast wszystko kupować dla dziecka nowe, to ja kupuje na allegro z drugiej ręki. Ona ,,wszystko by kupowała nowe dla swojego dziecka". Czy faktycznie jest coś złego w oszczędzaniu przy kupowaniu rzeczy uzywanych i tanich, ale wygladajacych jak nowe i dobrych firm ? Przeciez to starczy na 3-4 miesiace. Moze coś ze mną nie tak ? A moze siostra jest zazdrosna, bo nie moze miec dzieci... Chyba nie powinnam miec wyrzutow ? Przeciez nie kupuje zniszczonych czy brudnych. Troche mnie wkurzyla, ale ona zawsze lubi mnie zdenerwowac..
anisad - są tacy ludzie, którzy nie wyobrażają sobie kupowac używanych rzeczy dla siebie czy dla dzieci,bo to "niehigieniczne". Może w tym tkwi szkopuł. Nie przejmuj się opiniami swojej siostry, zawsze możesz powiedzieć,że to Twoje dziecko,Twoje wybory, Tobie to nie przeszkadza i nie widzisz nic złego w noszeniu uzywanych rzeczy .Przecież kiedys tez nosiło się uzywane - po starszej siostrze, kuzynce itp. i było dobrze.Może tak jak mówisz - z uwagi na to, że nie może mieć dzieci to ma takie zdanie.Wiecie co, gadalam dziś z moją( czasem złośliwą) siostrą i zrobiła mi wyrzuty, ze zamiast wszystko kupować dla dziecka nowe, to ja kupuje na allegro z drugiej ręki. Ona ,,wszystko by kupowała nowe dla swojego dziecka". Czy faktycznie jest coś złego w oszczędzaniu przy kupowaniu rzeczy uzywanych i tanich, ale wygladajacych jak nowe i dobrych firm ? Przeciez to starczy na 3-4 miesiace. Moze coś ze mną nie tak ? A moze siostra jest zazdrosna, bo nie moze miec dzieci... Chyba nie powinnam miec wyrzutow ? Przeciez nie kupuje zniszczonych czy brudnych. Troche mnie wkurzyla, ale ona zawsze lubi mnie zdenerwowac..
Ale powiem Ci, że jej postawa nie jest odosobniona - siostra męża też nie kupuje dziecku używanych, i rzadko zakłada te, które dostała po kimś.
Ja mam na szczęście świetny układ z moją siostrą, bo nawzajem kupujemy sobie rzeczy na "lumpsiach" a ona ma takie oko,że szok. Potrafi czasem takie cudeńka wynaleźć i nierzadko nówki albo jak nówki.
Ja nie widzę problemu, jak można zaoszczędzić parę złotych na coś innego, to czemu nie? Zwłaszcza, że dziecię szybko z ciuszków wyrasta.
reklama
..aenye
Mama grudniowa'06
anisad, ja poki co mam dla mlodego 90% uzywek - i to nie po kims mi znanym, tylko z allegro po prostu ;-) a mam sliczne, niezniszczone, markowe ciuchy :-) a siostrze moze faktycznie przykro.. i musi cos powiedziec, zeby wyladowac jakos swoja zazdrosc.
mozesz poprosic, by ci pokupowala troche nowych ;-) to bedziesz w nie dziecie ubierac, jak sie spotkacie ;-)
kozica, no mam z tchibo, ale tylko jeden (drugi nie podpasowal rozmiarem) i szukalam czegos na zmiane, dwa to przeca minimum absolutne.
nie, w ogole zla jestem, ze kupilam te wszystkie staniki. wydalam 75zl (60zl tchibo + 15zl ten zwyklak wczoraj) na staniki, ktore sa niefajne, tzn slabo dopasowane rozmiarem i niezbyt ladne. moglam miec za to ten dwupak mothercare albo dwupak zwyklych z hmu. dupa dupa dupa.
nic to, i tak sobie kupie te ladne. po porodzie juz.
mozesz poprosic, by ci pokupowala troche nowych ;-) to bedziesz w nie dziecie ubierac, jak sie spotkacie ;-)
kozica, no mam z tchibo, ale tylko jeden (drugi nie podpasowal rozmiarem) i szukalam czegos na zmiane, dwa to przeca minimum absolutne.
nie, w ogole zla jestem, ze kupilam te wszystkie staniki. wydalam 75zl (60zl tchibo + 15zl ten zwyklak wczoraj) na staniki, ktore sa niefajne, tzn slabo dopasowane rozmiarem i niezbyt ladne. moglam miec za to ten dwupak mothercare albo dwupak zwyklych z hmu. dupa dupa dupa.
nic to, i tak sobie kupie te ladne. po porodzie juz.
Podziel się: