reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
anisad ja też wolę droższy bo większe prawdopodobieństwo że nie będzie po paru praniach szary, sflaczały itd.
też myślałam żeby jakiś za 20 zł kupić na początek, ale szkoda 20zł.
ja nie mam żadnego na razie. 3 kwietnia przylatuje kuzynka zRzymu, ma mi przywieźć jakiś za EUR3 z hm-u tamtejszego (tam takie ceny!! - na wyprzedaży widziała)
jak mi go kupi to mi pokaże na skypie jak wygląda i najwyżej dokupi drugi, a jak się laktacja unormuje to kupię sobie w sklepie żeby przymierzyć albo się pomierzę dokładnie i na allegro, ale jakiś ładniejszy.
generalnie jak przy poprzednikach miałam jeden z triumph i z białego zrobił się ecru!! więc jasny odpada, bo normalnie to mam z 15 staników a do karmienia miałam zawsze 2 więc się czesto prało i miałam te za 20 zł. to tych tanich używałam też tylko na początku może ze 2 mce (one są właśnie tak zabudowane że w lecie żadnej fajnej bluzki nie można kupić) ipotem nosiłam normalne taki fason:
Triumph International - Biustonosz usztywniany - taki krój i łatwo można wyciągnąć pierś (ja nie miałam mlekotoku heheh żeby wkładki zmieniać co 5 minut bo w tych wkładka trochę wystaje, ale bardotka też się nadaje więc nie używałam nigdy 'na dłuższą metę' staników stricte do karmienia.

morgaine ladny ten triumph podoba mi sie :-) ja ostatnio przy mlodym mialam 3 - 2 takie tanie i jeden drozszy i pralam jak najczesciej sie dalo ten ostatni bo tamte mnie wkurzaly..wiec teraz poczekam do porodu (narazie mam te stare ktore kiedys byly biale ;-) ) i kupie wtedy jakies fajne drozsze no i koniecznie kolorowe zeby sie nie wkurzac...tylko ja tez niestety musze przymierzac a wybor w sklepach ograniczony
zobaczcie np ten Buy Emily Butterfly Print Nursing Bra, White online at JohnLewis.com - John Lewis albo ten http://www.johnlewis.com/29622/Style.aspx

Ostatnia edycja:
emily butterfly mnie zastrzeliła :) śliczny.
ten czarny też ale taki seksowno wdowi hihi tzn seksowna wdowa w tym wyglądałaby seksownie;) nie wiem czemu tak mi się skojarzył, może przez te koronki 'obfite'

z tego całego zamieszania w moim życiu zdrowotnym, zapomniałam napisać (bez entuzjazmu, jaki normalnie temu wydarzeniiu by towarzyszył) że wczoraj dostałam od kumpeli przewijak. przewijak jest bladozielony jak jabłko w apple!! więc pasuje idealnie. no ale jakoś mnie to nie cieszy...

morgaine, a to czemu!?

kurde, musze cos zdecydowac z tymi stanikami, zeby cos kupic w weekend. w pon musza nadac, bo ja sie juz denerwuje, ze nie mam.

dodam, ze nie mam nawet zadnych zwyklych nieusztywnianych- mam same push upy z usztywnionymi miseczkami, z ktorych nie uda mi sie dobrze cyca wyjac, nawet w razie awarii!!!

aenye a to temu że teraz sobie zaczęłam do głowy wbijać raka szyjki macicy..!1!!

ehh ja już nie wiem co do tej wyprawki jeszcze pokupić.
nie mam oilan baby, w aptece nie wymienią bo zbyt dawno temu kupiłam. na drugi dzień by wymienili, ale chłopakom się przyda do kąpieli, jakąś suchą skórę ostatnio mają...

jeszcze potrzebuję spryskiwacz do kwiatków w celu użycia z tantum rosa:D
no i zastanawiam się nad falbanką, bo moje łóżeczko ma szufladę w sumie na dole i jak będzie ochraniacz to nie będzie tak pusto...ale z drugiej strony, ta falbanka to 37 zeta tylko a tak ładnie by było, nie aenye?:-)
no i stanika nie mam
mam za to rivanol. macie rivanol?
a i nie mam balsamu ujędrniającego na brzuch po porodzie (ostatnio miałam z ziajki)

W tygodniu planuję sobię pojeździć po tych tańszych bieliźnianych sklepach i może coś wybiorę....normalnie mam problem, a teraz też brzuch jakoś blisko i szeroko pod spodem w stosunku do miseczki.....wkurza mnie, że często samo słowo "do karmienia" powoduje, że sprzedawcy windują cenę.

Wiecie co mi się w nocy przypomniało....muszę sobię podłożyć ceratkę, bo jak mi w nocy wody odejdą to materac się zniszczy :) wesoło.

hatorska, dzięki za przypomnienie ;-) Chociaż wody przed skórczami to chyba raczej rzadko odchodzą, ale warto się zabezpieczyć ;-)

reklama
aenye - te z mothercare staniki wyglądają super, musze popatrzeć, czy nie ma mojego rozmiaru, bo bym sobie takie sprawiła. Z tych tanich "szitowych" żaden mi nie pasuje,bo są "miękkie" a ja nienawidzę nieusztywnianych. Nie wiem jak to się ma mieć do karmienia,ale stanik bez fiszbiny dla mnie nie funkcjonuje. Men obiecał mi kupic stanik do karmienia w Triumphie, są takie łądne usztywniane i maja mój rozmiar (!!!!) - na razie obstawiam 75E, ale jak finalnie wyjdzie nie wiem.I boję sie kupic cokolwiek. A chodzenie bez stanika to dla mnie abstrakcja. Nie znoszę! No i kupić bez mierzenia też nie umiem.

Do góry