reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Czytałam, że dziecko do 6 miesiąca nie jest zainteresowane karuzelą, że jest to zbędny wydatek . Można poczekać z jej zakupem.

tez o tym slyszalam, ze na poczatku dziecko sie zabawkami nie interesuje, wiec sa zbedne. A dokupic zawsze mozna potem. Po co dziecko od poczatku zalewac tym wszystkim i tak biedne jest musi nauczyc sie ze wszystkim sobie radzic... :-)

reklama
asiunia wlasnie o takich nianiach myslalam bo jest ich sporo na ebayu wiec moze uda sie cos taniego wylicytowac :-)
a karuzelke mielismy wlasnie taka z czarno-bialymi motywami Fisher-Price Miracles & Milestones Mix & Match Musical Mobile: Amazon.co.uk: Baby
wisiala na lozeczku od poczatku bo sluzyla jako lampka :-D a mlody ja zauwazyl jak mial kilka miesiecy nie pamietam dokladnie ile (napewno mniej niz 6 ;-) ) ale ma zdjecie jak sie pierwszy raz do niej usmiecha ;-)

Czytałam, że dziecko do 6 miesiąca nie jest zainteresowane karuzelą, że jest to zbędny wydatek . Można poczekać z jej zakupem.

tez o tym slyszalam, ze na poczatku dziecko sie zabawkami nie interesuje, wiec sa zbedne. A dokupic zawsze mozna potem. Po co dziecko od poczatku zalewac tym wszystkim i tak biedne jest musi nauczyc sie ze wszystkim sobie radzic... :-)

no bez jaj laski :-)

to co wy myslicie ze dzieci do 6 (o zgrozo wogole to juz przeraza!) miesiaca patrza sie w plener i G je interesuje?
Mylicie sie laseczki!
Ich wszystkooooo ineresuje!
Wszystko co nowe, duze, z wyraznym ksztaltem. A to ze nie skupiaja na tym uwagi na dluzej niz pare sekund nie znaczy ze ich nie ineresuje. One poprostu nie umieja dluzej utrzymac wzroku w 1 punkcie.
A karuzelka ineresuja sie i to jak najbardziej.

Pozatym 6miesieczne dziecko juz siada, a jak to ma robic bez zabawek?
Zabawki powoduja ze ma ochote ja siegnac i przewrocic sie na brzuszek. Zabawki zachecaja zeby po nie siegnac i usiasc by latwiej je mozna bylo pomemlać. :-)

Karuzelka to jest moim zdaniem 1(pierwsza) i niezbedna zabawka uczaca wlasnie rozpoznawac ksztalty (w sensie ze widzi rozne fajne i nowe ksztalty), uczy utrzymywac wzrok z zainteresowaniem, do tego ladnie gra,a to pobudza inne zmysly i wogole jest super!

Ja nie wiem gdzie wy te bzdury wyczytalyscie :-D

asiunia, ja nie napisalam, ze do 6 miesiaca zero zabawek! Chodzilo mi bardziej o sam poczatek, pierwsze dni, ze nawal zabawkowy jest zbedny i wystarczy jakas jedna czy dwie... A to, ze dzieciaczek jest ciekawy wszytskiego to normalne przeca :-)
U nas karuzelki niet, przynajmniej teraz.

asiunia, ja nie napisalam, ze do 6 miesiaca zero zabawek! Chodzilo mi bardziej o sam poczatek, pierwsze dni, ze nawal zabawkowy jest zbedny i wystarczy jakas jedna czy dwie... A to, ze dzieciaczek jest ciekawy wszytskiego to normalne przeca :-)
U nas karuzelki niet, przynajmniej teraz.
aaaa :-)
no ja na poczatek mam wiszaca zabke do zawieszenia np we wozku czy gdzies (tu podziekowania dla wspanialej aenye :-D) , pande z "kocykiem" do przytulania/spania i karuzelke do samochodu.
Ja z doswiadczenia z Joshem wiem ze np mu sie lezec w lozeczku nudzilo i plakal jak nie mial na czym oka zawiesic i wtedy szla np karuzelka w ruch i odrazu cisza i zaintersowanie ( a mial moze z 2 miechy), no wiadomo 1 miesiac to generalnie dziecko to tylko sen i jedzenie, ale im dalej tym bardziej sie interesuje :-D
No i wlasnie teraz sie zastanawiam czym Madusia zainteresuje jak bedzie w tym koszyku spal.... Chyba ze pana zabe zawiesze... bede kombinowac :-D

Ja zakupy zabawkowe mam przed soba. Mam jakies tam, ale to na potem, jakies gryzaki czy cos, jakiegos miska... :-D Zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu :-)

heh chciałam was zaprosić na kolejny odcinek
P jak pościel

wczoraj decyzja zapadła. fruta pink.
no ale to było wczoraj.
noc minęła
a ja dalej nie wiedziałam
przyszedł M, pokazałam mu oba zdjęcia
wybrał APPLE
i biorę APPLE :-D

ja pierdziu jak oni tak szybko mogą podjąć decyzję??!! on tylko spojrzał i powiedział że APPLE ładna, żywa, a fruta jakaś mdła... no a że mnie się ta apple od początku podobała to już napisałam do babki (której wczoraj napisałam żeby mi kasę oddała) że jednak biorę apple jak będzie w tym tyg.;-D stuknięta jestem nie?:)

heh a M mi powiedział że się nie dziwi że ja się nad tym miesiąc zastanawiałam, bo ja z gatunku tych niezdecydowanych!!

no a teraz będzie klops jak babka mi powie że producent nie sprzeda jej w tym tyg!

ehhhhhh

umrę tu zaraz!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!
z gatunku niezdecydowanych? To chyba bardzo delikatnie powiedziane!!!!
:-D:-D:-D
i przegrałam pączka, chociaż wczoraj, jak obstawiałam to wybór padł na frutę... hmmm i bądź tu babo mądra z tą morgaine... :confused:

reklama
Szalona Kobieta no, zakup wreszcie tą pościel, ubierz łóżeczko i wstaw wreszcie zdjęcia aż nam gały patrzały wyjdą :yes:
Morgaine crejzol:-p

Do góry