reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Morgaine zgadzam się.. u nas R urodził się 2.06 na spacerach miał tylko bodziak na sobie.. nakrywałam Go przy małym wiaterku, albo chroniąc od słońca tetrową pieluszką i tyle.. Ja zaczynam od rozm 56. R się urodził miał 58cm więc ciesze się, ze już wtedy nie kupowałam poniżej 56 (za radą koleżanki), bo i nawet 56 na krótko były.
Każdy oczywiście robi według własnego uznania.. ja np nie wyobrażam sobie 2 miesięcznego maleństwa w jeansach. Chociaż lepiej znowu takie 2 miesięczne niz 6 miesięczne.
Miałam koleżankę co ciągle jej synek na spacery czy w domu jeansy i dziwiła się, ze nie raczkuje, nie pełza... ba! moim zdaniem w jeansach nie bardzo wygodnie dla takiego maluszka na pierwsze poruszanie się. Dziecko potrzebuje swobody ruchu tym bardziej , ze tego ruchu dopiero będzie się uczyło.
Oczywiście to jest tylko moje zdanie:)
Takze u ans przeważają pajacyki, bodziaki, rampersy http://www.szipszop.pl/index.php?action=szukaj&ad_cry=category%3D'Pajace'&in_block=sub_category&query=Rampersy polecam na lato :-) itp

reklama
a w co zamierzasz ubierac dziecko do spania?

Na początku będzie spał w jakiś pajacykach a na później kupiłam piżamkę w rozm. 62 i kupię kolejne, a o body akurat nic nie pisałam, bo to wygląda jak podkoszulek np pod spodenkami i mi nie przeszkadza, natomiast wkurzają mnie śpiochy i pajace, body moze być też do spania bo u nas jest bardzo ciepło i pewnie będę małego kładła w lecie w samym body i tylko pieluszkę na nóżki. My przez całe lato śpimy normalnie nago i tylko leciutkie prześcieradełko na siebie narzucamy bo inaczej się nie da, wiec myśle, że bodziak małemu wystarczy, a przez całe lato na pewno nie będzie chodził w jeansach, bo ma jakieś 15 par spodenek bawełnianych długich i krótkich i ogrodniczek itp, a jak będzie bardzo ciepło to tylko pamper i body i tyle.
Poza tym jeansy dałam jako przykład, bo są też spodnie dresowe bawełniane, które wcale nie krępują ruchów i inne spodnie materiałowe, które również są mięciutkie.

Ostatnia edycja:
ja jeansów nie mam ani sztuki, mam kilka spodenków bawełnianych takich dresowych i ogrodniczki sztruksowe, ale takie cieńsze, ale to i tak na wyjście, bo po domu to pajace i już, jak będzie ciepło to właśnie body czy to z krótkim czy długim + spodenki, a do spania najpierw pajac + rożek a póżniej cienki śpiworek bawełniany

to widze ze z dziewczynkami latwiej. Nie musza jeansow i innych spodenek. Na lato sukienka i pielucha i wystarczy. A sukienka nie ogranicza ruchow :-)

ja połowa ciuchów jakich dostałam to właśnie sukienki, będę małą latem musiała 5 razy przebierać,żeby choć każdą załozyła;)

przestancie, przeca nikt nie bedzie im na tylek sztywnych levi'sow wciskal :-) dzinsy dla malusich sa cieniutkie, jak zwykle bawelniane spodenki, przynajmniej ja mam takie zawsze dla mlodych, ba! do dzis takich szukam w sklepach dla swoich 'duzych'. takze nie demonizujmy dzinsow, zreszta baby chodzilo pewnie o to, ze nie przepada za taka moda typu body i spiochy i tak caly dzien przez caly rok ;-) tylko bedzie ubierac na taka bardziej 'dorosla' modle :-)

u mnie podobnie, na sam poczatek (pierwszy miesiac, dwa) mam pare spiochow i pajacykow cienkich do spania, ale na pozniej to juz stilo baby ;-)

btw, dostalam juz staniki z tchibo, ktore wklejala kozica :-) i jestem bardzo zadowolona, wyszlo mi ok 29zl/szt. nie sa tak superfajne, jak tamte z h&m, ale:
1. w h&m juz ich nie ma
2. te z h&m byly prawie 2x drozsze.

wiec w sumie wychodzi, ze sa super :-) kupilam dwa rozmiary - 80C i 85C i jednak ten 80C bedzie przymaly na poczatek - wlasciwie na teraz jest ok, ale licze, ze jak sie unormuje juz laktacja, a i ja schudne, to go wynosze. a 85C bedzie idealny :-) (znowu wychodzi, ze te z h&m sa wieksze, tamte mialam 80C i byly ok).

Ja mam dla Melci troszkę sukienek ale nie za dużo-ale jak już się urodzi to na pewno bedę ją ubierać w sukienki-szczególnie latem:)z tym,że takie jeansowe np. to też tylko na "wyjścia"a na co dzień to takie nie krepujące ruchów dziecka-albo po prostu body w lato jak będzie cieplo:)a i chyba już to kiedyś pisalam ze bardzo denerwuje mnie że jest tyle ślicznych sukienek, tunik dla maleństw które są zapinane z tyłu...według mnie to głupota-chcę żeby moja córcia wyglądała ślicznie ale przede wszystkim chcę żeby było jej wygodnie...
A a propo zakupów-jutro jak bedę wstanie jedziemy po komodę i może szafę:):):)wreszcie-jak już będzie komoda i nowa szafa-to wyrzucimy stare meble-ustawimy nowe i łóżeczko i już bedzie wszystko gotowe czekało na Melusie:)

reklama
goshhhhh! ja nie mogę swojego zmobilizować, żeby do końca przemeblowanie zrobił:wściekła/y: wcześniej spaliśmy w pokoju, gdzie daleko do kuchni było i zimno i powiedziałam, że swoją pracownie może przenieść właśnie tam gdzie śpimy, a w tym pokoiku ciepłym zrobimy sobie sypialnię z kącikiem dla Małego. no i część mebli z rzeczami przeniósł a reszta jak stała od świąt, tak stoi do dziś:wściekła/y: grrrrr! już mu nawet kalendarz wczoraj pokazałam, bo chyba nie dociera do niego, że za półtora mc ma być tatą! no i tym samym nie moge komody zamówić i wziąć się w końcu za pranie i układanie rzeczy

Do góry