reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Morgaine zgadzam się.. u nas R urodził się 2.06 na spacerach miał tylko bodziak na sobie.. nakrywałam Go przy małym wiaterku, albo chroniąc od słońca tetrową pieluszką i tyle.. Ja zaczynam od rozm 56. R się urodził miał 58cm więc ciesze się, ze już wtedy nie kupowałam poniżej 56 (za radą koleżanki), bo i nawet 56 na krótko były.
Każdy oczywiście robi według własnego uznania.. ja np nie wyobrażam sobie 2 miesięcznego maleństwa w jeansach. Chociaż lepiej znowu takie 2 miesięczne niz 6 miesięczne.
Miałam koleżankę co ciągle jej synek na spacery czy w domu jeansy i dziwiła się, ze nie raczkuje, nie pełza... ba! moim zdaniem w jeansach nie bardzo wygodnie dla takiego maluszka na pierwsze poruszanie się. Dziecko potrzebuje swobody ruchu tym bardziej , ze tego ruchu dopiero będzie się uczyło.
Oczywiście to jest tylko moje zdanie:)
Takze u ans przeważają pajacyki, bodziaki, rampersy http://www.szipszop.pl/index.php?action=szukaj&ad_cry=category%3D'Pajace'&in_block=sub_category&query=Rampersy polecam na lato :-) itp

reklama
a w co zamierzasz ubierac dziecko do spania?

Na początku będzie spał w jakiś pajacykach a na później kupiłam piżamkę w rozm. 62 i kupię kolejne, a o body akurat nic nie pisałam, bo to wygląda jak podkoszulek np pod spodenkami i mi nie przeszkadza, natomiast wkurzają mnie śpiochy i pajace, body moze być też do spania bo u nas jest bardzo ciepło i pewnie będę małego kładła w lecie w samym body i tylko pieluszkę na nóżki. My przez całe lato śpimy normalnie nago i tylko leciutkie prześcieradełko na siebie narzucamy bo inaczej się nie da, wiec myśle, że bodziak małemu wystarczy, a przez całe lato na pewno nie będzie chodził w jeansach, bo ma jakieś 15 par spodenek bawełnianych długich i krótkich i ogrodniczek itp, a jak będzie bardzo ciepło to tylko pamper i body i tyle.
Poza tym jeansy dałam jako przykład, bo są też spodnie dresowe bawełniane, które wcale nie krępują ruchów i inne spodnie materiałowe, które również są mięciutkie.

Ostatnia edycja:
ja jeansów nie mam ani sztuki, mam kilka spodenków bawełnianych takich dresowych i ogrodniczki sztruksowe, ale takie cieńsze, ale to i tak na wyjście, bo po domu to pajace i już, jak będzie ciepło to właśnie body czy to z krótkim czy długim + spodenki, a do spania najpierw pajac + rożek a póżniej cienki śpiworek bawełniany

to widze ze z dziewczynkami latwiej. Nie musza jeansow i innych spodenek. Na lato sukienka i pielucha i wystarczy. A sukienka nie ogranicza ruchow :-)

ja połowa ciuchów jakich dostałam to właśnie sukienki, będę małą latem musiała 5 razy przebierać,żeby choć każdą załozyła;)

przestancie, przeca nikt nie bedzie im na tylek sztywnych levi'sow wciskal :-) dzinsy dla malusich sa cieniutkie, jak zwykle bawelniane spodenki, przynajmniej ja mam takie zawsze dla mlodych, ba! do dzis takich szukam w sklepach dla swoich 'duzych'. takze nie demonizujmy dzinsow, zreszta baby chodzilo pewnie o to, ze nie przepada za taka moda typu body i spiochy i tak caly dzien przez caly rok ;-) tylko bedzie ubierac na taka bardziej 'dorosla' modle :-)

u mnie podobnie, na sam poczatek (pierwszy miesiac, dwa) mam pare spiochow i pajacykow cienkich do spania, ale na pozniej to juz stilo baby ;-)

btw, dostalam juz staniki z tchibo, ktore wklejala kozica :-) i jestem bardzo zadowolona, wyszlo mi ok 29zl/szt. nie sa tak superfajne, jak tamte z h&m, ale:
1. w h&m juz ich nie ma
2. te z h&m byly prawie 2x drozsze.

wiec w sumie wychodzi, ze sa super :-) kupilam dwa rozmiary - 80C i 85C i jednak ten 80C bedzie przymaly na poczatek - wlasciwie na teraz jest ok, ale licze, ze jak sie unormuje juz laktacja, a i ja schudne, to go wynosze. a 85C bedzie idealny :-) (znowu wychodzi, ze te z h&m sa wieksze, tamte mialam 80C i byly ok).

Ja mam dla Melci troszkę sukienek ale nie za dużo-ale jak już się urodzi to na pewno bedę ją ubierać w sukienki-szczególnie latem:)z tym,że takie jeansowe np. to też tylko na "wyjścia"a na co dzień to takie nie krepujące ruchów dziecka-albo po prostu body w lato jak będzie cieplo:)a i chyba już to kiedyś pisalam ze bardzo denerwuje mnie że jest tyle ślicznych sukienek, tunik dla maleństw które są zapinane z tyłu...według mnie to głupota-chcę żeby moja córcia wyglądała ślicznie ale przede wszystkim chcę żeby było jej wygodnie...
A a propo zakupów-jutro jak bedę wstanie jedziemy po komodę i może szafę:):):)wreszcie-jak już będzie komoda i nowa szafa-to wyrzucimy stare meble-ustawimy nowe i łóżeczko i już bedzie wszystko gotowe czekało na Melusie:)

reklama
goshhhhh! ja nie mogę swojego zmobilizować, żeby do końca przemeblowanie zrobił:wściekła/y: wcześniej spaliśmy w pokoju, gdzie daleko do kuchni było i zimno i powiedziałam, że swoją pracownie może przenieść właśnie tam gdzie śpimy, a w tym pokoiku ciepłym zrobimy sobie sypialnię z kącikiem dla Małego. no i część mebli z rzeczami przeniósł a reszta jak stała od świąt, tak stoi do dziś:wściekła/y: grrrrr! już mu nawet kalendarz wczoraj pokazałam, bo chyba nie dociera do niego, że za półtora mc ma być tatą! no i tym samym nie moge komody zamówić i wziąć się w końcu za pranie i układanie rzeczy

Do góry