reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Ja w swojej nadgorliwości przy szykowaniu pierwszej wyprawki powycinałam metki z ubrań i teraz nawet nie wiem, które są na 56, a które na 62:) Jak mi się nie chce prać. Poprzednio było lato i suszyłam wszystko na słońcu i to rozwieszanie takich malutkich ubranek było takie przyjemne:)
Ja zrobiłam to samo!!!! I też prałam jak lato było....ehhh teraz mi się nawet nie chce...

reklama
Dziewczyny, mam pytanie- dzisiaj kupiłam całą serię nivea dla dziecka. Tylko, że tam jest napisane, że można stosować u dzieci powyżej 1 mies. Z kolei na emolium widnieje napis: od 1 mies. życia (nie wiem czy mieli na myśli to, że można stosować od pierwszych dni życia czy też, że powyżej?). No i w związku z tym, możecie mi powiedzieć, co np. mówią położne? Czy nivea można używać od początku czy trzeba odczekać ten miesiąc? Jeśli tak, to czym myć dziecko przez ten 1 miesiąc?

U mnie w szpitalu używają dla noworodków nivea więc chyba razczej nie ma problemu, a do kąpieli ja mam żel i szampon 2w1 i tam nic takiego nie jest napisane może ten płyn z szamponem jest na później a na początek ten żel

pomożemy :)

ale jak upierzemy się same zorientujemy :-D a na poważnie, to ja najwięcej mam bodziaków ok25 sz i spiochów kompletnych ok15 szt. pajacy cienkich z 10 a cieplejszych z 6-7. rampersów z 10 a koszulek i kaftaników samych tak razem ze12szt. czapeczek chyba z 8 :) skarpetek milion ;-) -30 par jak nic:-D nie drapki 3 pary. no i takie cieplejsze rzeczy jak bluzy 5szy, spodnie 7szt, polarki 3, 2 spiworki, 5 kocyków, buciki i kapciuszki tez mamy seseseee :-D na bank jeszcz o czymś zapomniałam. ale widzę że tego prania to na miesiąc będę miała;-) dodam tylko że ja nie kupilam nawet 1/4 z tej góry rzeczy. to piękne nowe podarki. a we wtorek jedziemy do M siostry po pakę od niej, więc o ciuszki to sie już nie martwię :tak:

Np. na tym: Nivea Baby, szampon i płyn, do kąpieli, 2w1, 500 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Dlatego też nie wiem czy pozostałych też mogę używać. No i co do tego emolium mam wątpliwości...
ja przy poprzedniej dwójce dzieciaków używałam oilatum od pierwszych dni. potem przeszłam na nivea.
teraz mam oillan czy coś takiego, jednak ta skórka dzieciątka po urodzeniu jeszcze się łuszczy a człowiek taki poszyty to nie chce mu się smarować itd. więc oilatum wygodne bo się w tym płucze dziecko i potem nie trzeba już nakładać.
generalnie lubię nivea dla dzieciaków (i siebie czasem:) )
zwłaszcza 2w1, chociaż teraz mam bambino szampon i po nim włoski ładnie błyszczą... ale jakoś zapach bambino mi nie siada.
hipp też podobno nie uczula i bubchen.
ale też jestem zdania nie cudować z niczym. myślę jednak że jedno opakowanie oilatum czy oilum nie rozleniwi skóry noworodka i nie narobi żadnej krzywdy a jednak jest to lepsze od nivea...w sumie z drugiej strony tyle mcy dziecię w brzuchu było więc łagodnie trzeba tę skórę zacząć traktować a nie od razu z grubej rury;)

mitaginka jak będziesz miała po 50 szt ze wszystkiego to Ci nie zabraknie;) hhahaahha ależ mam dzisiaj humorrr

A ja skusiłam się wypróbować nową serię Perfecta baby. Czytałam kilka dobrych opinii i dziś kupiłam. Najwyżej potem przejdę na Nivea.

Mitaginka ja Ci pomogę z ilością - popatrz na moje pranie - napewno nie tyle!!! :-D a tak na serio to ja bym bardziej wchodziła w pajacyki, to się szybko zakłada i ściąga, ja np nie mam wogóle śpiochów, kaftaniki mam ze dwa, mam kilka body z długim rękawkiem i do tego spodenki takie półśpiochy, no i jeden dresik taki w gości, ogrodniczki i sweterek też w gości

Laurka to może dokup ten żel?

anisad ja z Perfecty kupiłam dziś kremik do biustu żeby mi nie oklapł i obwisł już zupełnie :crazy:

wiem, że pewnie już kiedyś była o tym mowa, ale że ja za Wami daleko w tyle, to wtedy nie bardzo mialam do tego głowę...i nie wiem, po ile ciuszków z danego rodzaju powinnam mieć...

pomożecie? :-D

Wiesz co, polecam na początek nie za dużo, tym bardziej, że teraz jest internet i można sobie zamówić raz dwa jakie się chce ciuszki.
Najbardziej praktyczne są pajace, body i spioszki i z tego po kilka sztuk
plus 2-3 pary niedrapek, jakiś kaftanik ewentualnie i półśpiochy, ze 2-3 sztuki czapeczek cienkich i jedna grubsza, skarpetki ze 2-3 sztuki, jakiś cieplejszy kombinezon, ale w spodnie sweterki czy bluzy nie ma co się bawić na początku. To wg mnie takie minimum, które starczy na starcie, a potem juz wg uznania i własnej oceny dokupić więcej i na odpowiedni rozmiar.

reklama
też tak myślę ale przecież tego co dostałam/dostanę nie wyrzucę :) przynajmniej jak mała będzie juz na świecie to nie będe musiała w ogóle prać :) tylko będę ją przebierać i stroić :)

Do góry