reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
a ja mam pytanie odnośnie ciuszków
do tej pory wygrałam dwie aukcje na allegro i mam już ciuszki w domu, ale dziwi mnie np. to, że pajacyk, który na metce ma rozmiar 62 jest w rzeczywistości mniejszy niż ten 56. Podobnie z body czy śpioszkami. Ktoś może mi to wytłumaczyć?
To skąd mam wiedzieć, co dokupić, jak te rozmiary takie dziwne...?

wiesz, aż poszłam sprawdzić swoje.. i faktycznie, niektóre większe są mniejsze! ale wiesz co, tu chyba jak zawsze z rozmiarówkami nie będzie reguły i trzeba brać na oko tzw. Poukładaj sobie kupkami wg wielkości faktycznej i dopiero wtedy będziesz wiedziała czego ile masz. tak myślę :)

no tak zrobiłam, ale wiesz, ja robię zakupy przez neta, więc i tak "na żywo" nie zobaczę tego wczesniej...a co mi po tym, że jest opis, że na 56 cm, jak kupię, przylożę i okaże się, że pasują do 68 cm...hmmmm
myślałam, że 56 cm zawsze ma 56 cm...w końcu centymetr centymetrowi powinien być równy...

morgaine jakie suwaczki! i widzę, że po włosku ;)

amo tutto ch'e italiano! :D

p.s. właśnie dziadek kłóci się z dwulatkiem o tv -bajka czy fakty;)

mitaginka co do ciuszków to tak naprawdę na czuja trzeba. większość rozmiarów się zgadza, ale czasem się komuś w praniu skurczy itd. ja body i pajacyki i śpioszki zawsze piorę na 60st (jak jest 100% bawełna to nawet jak kolorowe to nic się z tym nie stanie, nawet h&m i next'a bodziaki mają na metce pranie w 60st. więc ja bardzo je lubię bo to zawsze lepiej się wypierze, ale może się troszkę skurczyć...)
ja bym Ci Mitaginka radziła kupić mega pakę. płacisz raz 100 zł na przykład i masz od jednej osoby duuużo ciuszków. z tym że faktycznie i tak ciężko wyczuć czy to po dziecku czy z ciucholandu.... ale chyba bardziej opłaca się takie duże paki bo tam i kurtka może się znaleźć i ocieplacz jakiś....generalnie ma się wyprawkę.

a ja w ogóle dla dzieci to robiłam tak, że ciuchy typu body i pajacyki kupowałam nowe w tesco, bo tam 5cio pak kosztuje 45 zł więc niewiele drożej niż w ciucholandzie za 5 pajacyków, a to jest nowe, a mimo wszystko to bielizna.
takich malusich to mam duuużo używanych, ale takich dla większego dziecka to kupuje w Tesco właśnie i trochę w h&m, coccodrillo, smyk. w tych większych dzieci dłużej chodzą i to już jest wyniszczone. np po Młodym to ja wywalam body bo takie dziecko roczne to już plami, brudzi i nie rośnie tak szybko więc dłużej tego używa...

no racja racja, ale 56 to nie rozmiar ciuszku tylko dziecka, a różne firmy różnie to interpretują chyba i szyja na większego papprersa albo na dł€ższe nogi?! noooo niee wiemmm... resztę będziesz musiała kupić na żywo albo poprosić sprzedającego o zmierzenie długości np body od rękawka do krocza, porównać ze swoją kupka i mieć jasność :)

Dziewczyny, mam pytanie- dzisiaj kupiłam całą serię nivea dla dziecka. Tylko, że tam jest napisane, że można stosować u dzieci powyżej 1 mies. Z kolei na emolium widnieje napis: od 1 mies. życia (nie wiem czy mieli na myśli to, że można stosować od pierwszych dni życia czy też, że powyżej?). No i w związku z tym, możecie mi powiedzieć, co np. mówią położne? Czy nivea można używać od początku czy trzeba odczekać ten miesiąc? Jeśli tak, to czym myć dziecko przez ten 1 miesiąc?

reklama
ja kosmetyki kupiłam wszystkie z Nivea, jak się nie sprawdzą to sama je sobie zużyję :-) i te wszystkie oillany i podobne są dobre jak dziecko ma suchą skórkę, problemową, uczuloną na coś, więc na początek ja tego nie kupiłam, jak coś się będzie działo to tak

Ja dokładnie mam taki zamiar, wszystko biorę nivea, pasuje mi ich konsystencja i zapach:) Nie ma co na pocztątek moim zdaniem tak się "cackać" ze skórą, bo potem może być kłopot.
Dziewczyny ja z innej beczki: do tych, które używały chusty, koleżanka chce mi kupić po porodzie:) Wy kiedys zachwalłyście chusty, ale nie moge odnaleźć Waszych postów. Które polecałyście? Elastyczne, tkane, gotowce?

Do góry