reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

aeyne szkoda, że akurat teraz wyjeżdża...hmm...bo po jej powrocie zabraknie Ci czasu, aby ewentualnie zwrócić wózek :/
powiedz jej, żeby jeszcze przed wyjazdem sprawdziła, czy nie ma gdzieś u siebie tych pasów...

reklama
dziewczynki - jak prać ciuszki? na ile stopni? czy na bawełnę (ok 1,5h się pierze) czy na delikatne (ok 50min)? płukać raz? bo gdzieś wyczytałam, że dwa razy nieraz dziewczyny płuczą

Hermionka Ja stawiam na bawełnę na 40 stopni i daję dodatkowe płukanie, żeby się ładnie proszek wypłukał i odrobinę płynu do płukania bo mamy bardzo twardą wodę

Ja wszystkie tak prałam, tylko na wszelki wypadek dwa razy, raz jak tylko kupiłam, a potem jak już szykowałam torbę to prałam po raz drugi i wtedy też prasowałam miałam dużo używanych i z second handów więc wolałam dwa razy:happy:

aaa i mam pytanko - Lovela jest do białego i kolorowego i teraz nie wiem... kolorowe to np całe zielone czy białe z kolorowym nadrukiem lub kolorowym rękawkiem? białe to tylko białe bez niczego? bo mam do kolorowego a typowo całych białych ciuszków nie mam, oprócz tetry i nie wiem czy do białego też kupować? i powiem Wam, że te płyny do płukania dla dzieci śmierdzą mi... kupiłam Jelp zielony, jedyny który mi podchodził a te Sensitiv to wydają mi się za bardzo znów pachnące i że mogą jakoś uczulać

Ja kupiłam Bobasa - proszek i płyn Biały Jeleń - zależało mi na niezapachowych środkach, lub pachnących sladowo. W Bobasie piorę pieluchy, białe pościelowe, i białe ubranka. W Jeleniu wszystko i białe i kolorowe. Przerzucam się na płyn bo on i do białego i kolorowego i można prać we wszystkich zakresach temperatur. (Ten płyn jest bardzo wydajny, i kosztuje ok.8 zł za litr)

Co do temperatury prania - pieluchy i pościel(powleczenie) oraz ręczniki, prześcieradła itp to w 60. Ubranka w 50 lub 40 w zależności od rodzaju. I włączam dodatkowe płukanie do każdego.

acronka a ten bialy jelen nie smierdzi? tzn ubrania po wypraniu w nim bez plynu do plukania nie smierdza?

ja reczniki i biale na 60st. pralka pierze 2,5 godz i ma b.dobre plukanie juz w programie, tzn podwójne. kolory i reszte na 40st. w proszku lovella, bez plynu na razie i bez dodatkowego plukania (1,5godz. cykl) - ale nie mam ciuchow z second-handow, tylko po kolezance a w sumie to troche inaczej.
aenye bez sensu ze babka wyjezdza. nic nie rob na mokro i na sile zebys nie zniszczyla. kiedy wraca Twoj maz? jak jemu sie nie uda to od razu mimo ze babki nie ma wnioslabym o zwrot - zeby czas nie uciekal. zawsze mozesz sie potem wycofac jak dosle Ci pasy i jak to wszystko bedzie ok.
moim zdaniem za duzo kasy zeby sie szczypac.... trzymam kciuki anyway za Ciebie, piszesz ze babka jest wiarygodna wiec bedzie ok. sprobuj moze zadzwonic do niej przed wyjazdem jej, przez tel.inaczej sie gada...
moze poszuka tych pasów jeszcze przed wyjazdem...

pochwalilam sie kuzynce posciela jaka chce kupic.... kurna wredna jestem.... POWIEDZIALA ZE MI KUPI NA URODZENIE WERONIKI;):d:d:d:d:d
powiedizala ze i tak miala mi zamiar cos kupic a lepiej zeby to bylo cos co mi sie przyda i podoba niz setna rzecz ktora mam...
w sumie racja...no i posciel z glowy:D:D

wredota ze mnie pazerna nie?:(

acronka a ten bialy jelen nie smierdzi? tzn ubrania po wypraniu w nim bez plynu do plukania nie smierdza?
/QUOTE]
Morgaine - a czemu miałyby śmierdzieć? To chyba jakieś skojarzenie z szarym mydłem. Jako płyn ma zapach hmm, delikatnego mydełka. Bardzo neutralny. Po wypraniu ubranka nie pachną chemią, w zasadzie niczym nie pachną. Ubranka suszę w osobnym pokoju, w którym wciaż uchylone jest okno i nie łapią żadnych zapachów. Mnie to akurat bardzo pasuje. Nie wyobrażam sobie dawania dodatkowo płynu do płukania, za dużo chemii. Zwłaszcza dla noworodka.

reklama
no ja właśnie bym chciała żeby te ciuszki tak ładnie, delikatnie pachniały....
na początku płynu nie daję, ale tam może po miesiącu,dwóch, trzech zacznę używać. na razie mam lovellę, ale zastanawiałam się nad tym białym jeleniem...nazwa kiczowa, gdzie tu jakiś marketing:D:D chyba to mnie odrzuca hehe
ja w ogóle o tym jeleniu wcześniej nie słyszałam, stąd moje wątpliwości, bo bobas został skrytykowany, no to zostaje lovella i jelp. jelp też średnią ma opinię więc wybrałam lovellę, proszek, ale mam do białego, a chyba mogłam wziąć do kolorów:(

Do góry