reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

A wiecie może co jest lepsze z nivea- tzn. ten żel 2 w 1 czy szampon i płyn do kąpieli 2 w 1? Bo domyślam się, że jak wybiera się szampon i płyn do kąpieli 2 w 1, to już żadnego żelu czy mydełka nie potrzeba? Tylko nie wiem czy dobrze rozumiem?

reklama
Ewa dlatego kupiłam go już miesiąc temu, bo nie wiedziałam, czy znowu pojawi się w promocyjnej cenie :)

Laurko moim zdaniem to działa podobnie, tylko jak masz zel no nanosisz na ciałko a jak masz płyn to wlewasz do wody, i to jest chyba nawet wygodniejsze, ale w obu przypadkach nie potrzeba juz szamponu

Ostatnia edycja:
Co lepsze nie wiem, pewnie oba podobne, dla mnie ważne było też to, że ten pojemnik ma pompkę - i łatwo można jedną ręką użyć

Morgaine a ten Bepanthen to też na sutki jest nie? kurcze a dziecku po kąpieli trzeba innym kremem smarować buźkę niż tym na dwór? bo mam Nivea na każdą pogodę i teraz nie wiem już...

Ja mam taki w plastikowym słoiczku krem pielęgnacyjny z nivea i bedę go na codzień używać, a ten na każdą pogodę to tylko na wyjście z domu

M. był rano u swoich rodziców, powiedział im o naszej liście wszystkiego, co potrzebujemy i uzyskał ich deklarację, że nam wesprą finansowo. Ufff...;)

Mitaginka to super :-) lepiej powiedzieć co potrzebne niż później dostawać zdublowane rzeczy lub niepotrzebne ;-) dlatego jak ktoś mnie się zapyta co ma kupić to sama powiem co chcę, np kocyk albo coś z Musteli (bo na to mi szkoda kaski a jako prezento to w sam raz) :-D

a wiecie co nam położna poradziła? żeby zamiast maty na początek zainwestować w kołdrę, ubrać ją w poszewkę, rozłożyć na podłodze, obłożyć poduszkami i tak się z maluszkiem bawić, bo podłoga ponoć najlepiej działa na rozwój psychomotoryczny i nawet można sobie do kuchni skoczyć czy siurnąć, bo taki maluch nie wylezie zza poduszek :tak: ciekawe

reklama
no i fajnie, mitaginko :-) nie ma jak pomoc rodzicow.

fajnie, ze macie juz wszystkie kosmetyki, w ogole wszystko. ja sie musze w tylek kopnac i wreszcie pokupowac, poprac ubranka, bo zostane z reka w nocniku :-/

laska od wozka odpisala, ciesze sie, ze tak od razu, co prawda wyjezdza dzis na ferie z dzieckiem na narty, ale taka kontaktowa, jakos wierze w jej uczciwosc.. mowi, ze jej sie udalo zamontowac spacerowke, napisala jak no i faktycznie wiecej mi sie udalo ja naciagnac, ale dalej ok 0.5cm mi brakuje.. nie wiem sama.
no i ze pasy powinny byc na stelazu - moze zapomniala wyslac?

no nic, na tydzien ponad jestem udupiona, niczego sie pewnie wiecej nie dowiem przez tydzien. ale chyba faktycznie zamocze to siedzisko w wodzie i sprobuje na mokro. ale chyba na meza zaczekam..

Do góry