reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

hermionka-ja miałam usztywniany,ale sobie nie chwalę,bo taki dosyć sztywny,niewygodny jak dla mnie.Teraz decyduję się na taki zwykły-ale to moja opinia.
Po prostu ten usztywniany-fajny,jak dziecko w nim leżało,ale jak miałam brać je np.w rożku do karmienia-to już gorzej,bo takie nieelastyczne,twarde... Czasem trzeba wypróbować:))

reklama
ja tez nieusztywniany bede kupowac, wyciagnelam ta wkladke po pierwszym razie, jak mlodego w rozek opatulilam. bez sensu, przez to nie da sie dziecka naprawde owinac w ten becik, dziecko jest duzo mniejsze od wkladki i sie robia takie 'dziury' wokol dziecka.
ja poza tym uzywalam rozka dluuugo, najpierw jako rozka, potem jako kolderki czy maty, na ktorej kladlam go np na kanapie, czy jak szlam gdzies w gosci :-) latwiutko sie pralo i suszylo.

morgaine
, ja tez lubie zielony, i chcialam jakas turkusowo-zielona posciel do tego lozeczka dokupic. ale niestety, prawie zadna posciel mnie nie urzeka jak ta w marynarskie wzorki, wiec sie zastanawiam.

to lozeczko moze byc zielone czy niebieskie, oba pasuja i do naszej sypialni, i potem do pokoju mlodych:

IKEA SOMNAT ŁOZECZKO NIEMOWLECE NAJTANIEJ LOZKO (1427801222) - Aukcje internetowe Allegro

Moja mama kupiła dla Meli taki nieusztywniany rożek i mnie osobiscie wydaje się taki wygodniejszy-mój mąż wczoraj sie przymierzał jak to będzie nosić w nim Mlecie:)A kocyki chcę mieć co najmniej 3 czy 4. Mam już jeden, który moja mama zrobiła na drutach-jest przepiękny i milutki-chcę jeszcze dokupić polarowy i jeden taki grubszy zamiast kołderki.myślałam jeszcze o takim zakardowym z dziurkami *BOBAS* KOCYK 100% BAWEŁNIANY ŻAKARD - LUX KOC (1435442397) - Aukcje internetowe Allegro -bratowa mojego męża nam polecała, ze są bardzo wygodne bo np. ich Maja cały czas sobie kocykiem przykrywała buzię,ale nad tym się jeszcze zastanowię.
generalnie bardzo lubię dziecięce kocyki,a przydadzą się do wielu rzeczy-jeden będzie miała w wózku pod sobą bo sam materacyk wydaje mi sie twardy, drugim będzie okryta w wózku, trzeci będzie zamiast kołderki w poszewce do łóżeczka,bo u nas jest bardzo ciepło cały rok w mieszkaniu- jeszcze jeden będziemy rozkładać na podłodze,a w lato na trawie.a jak sie okaże że mamy za dużo to jeden albo dwa zostawię u moich rodziców, żeby tez mieli u siebie dla Meli-generalnie na pewno się przydadzą:)

..aenye nie przyszło mi do głowy, że potem ten rożek moze służyć jako taka mała mata-świetny pomysł:)
z tych kolorowych łóżeczek najbardziej podoba mi się zielone:)

hermionka gratuluję sporych zakupów:)

no czasem trzeba uważać na allegro bo tam ludzie sprzedaj drożej niż w sklepach np coś widziałam tańszego w Dbam o Zdrowie - portal o zdrowiu i apteka online - www.doz.pl niż na allegro a odbiór gdzie chce mam i nie muszę płacić za przesyłkę.

nati - ja tez wydałam na różne pierdołki u tego gościa chyba ze 100zl i warto bo ma dobre produkty np pieluchy flanelowe są ładne

reklama
madziarkas, nie znam sie. kupilam w ikei te najtansza posciel dziecieca i jest super, ciagle wrzucam do pralki. teraz tez kupie taka, jaka bedzie w komplecie na allegro. patrze tylko, zeby bylo napisane, ze ma powleczenie z bawelny, a w srodku cos antyalergicznego (zreszta to znaczy, ze to jest cos sztucznego, tzn pierza i puchu nie zawiera, a te akurat bylyby duzo drozsze ;-) )

Do góry