reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

W Lidlu dziś upolowałam świetne rajstopki i skarpetusie są bardzo dobre gatunkowo i w super cenie po 6,99 polecam. Niestety na pampersy za 39,99 już sie nie załapałam babsztyle wydarly wszystko juz przed 9.:szok:

reklama
pandorka pościel to nawet ładna, ale powiem Ci że mi już niedobrze jak widzę tego kubusia puchatka....
ehhh Starszak miał manię, Kubuś puchatek zjeździł z nami Rzym, Chorwację, Rabkę i Majorkę, Tygryska też mamy i osiołka, pościel Kubusiową też ma (do dużego łóżka) a teraz Młody zaczyna oglądać Kubusia puchatka i też z tą maskotką chodzi...ehhh to ja już wolę Zyg Zaka McQuenna:):)
teraz jestem na etapie poscieli dla chłopaków - jest w Pszczynie hurtownia Świat Pościeli, przy dwupasie na K-ce, podobno duuuuży wybór i niedrogo... mają też ręczniki i mam zamiar next week tam pojechać i obkupić chłopaków i nas też. nowa pościel się nam przyda:)

a ja mam dosc Zyg Zaka McQuenna, mojej siostry synek tylko o tym, posciel, ubranie, zabawki jak zabiera gdy jest ze mna lub mama to te samochody. Juz nawet prawie sie nauczylam ktory to ktory. :)

akkm, a ta oferta na pampersy byla od dzis? bo ja bylam w sobote w lidlu i sie wkurzylam wlasnie, bo pampersy byly po 44,5zl :angry: myslalam, ze oszukuja, wstreciuchy, ale moze nie doczytalam i faktycznie byla ta promocja od dzis dopiero..

pandora,
fajne zakupy! slodkie ciuszki, jeny, ja juz musze sie opanowac, naprawde! tylko ten dresik, ten dresik na koniec :-D ale chce nowy jakis i wypasiony.. musze sie do klifu przejechac.

a propos dyskusji na glownym, co do rozmiaru ubran.. ja mam mase na 56. pokaze wam zdjecie mojego syncia:

to jest moj syn majacy tydzien. Maks sie urodzil ze wzrostem 60cm - 4kg i byl duzym dzieckiem, jak na standardy szpitalne, i na tym zdjeciu ma pizamke, ktora ja dostalam od kogos z TESCO i bylam pewna, ze na pewno mu nie ubiore - rozmiar najmniejszy w tesco, 0-0, ten newborn czy cos - nie 0-3, tylko ten najmniejszy.
tak wklejam dla porownania :-) np body 56cm z H&Mu byly na niego za duze, 50 byly ok. i te ciuszki co najmniej na miesiac wystarczyly.

aenye, od dziś, u mnie w Lidlu już przed 9 nie było pampersów, a pytałam się babeczki czy dołożą jeszcze to powiedziała że nie bo mieli tylko 2 palety i poszły. Normalnie towar deficytowy ludzie koszami wywozili heheheh

Rozmiar rozmiarowi nie równy! ja mam niektóre ciuszki rozmiar 56 i jak przykładam do 62 to są dużo większe, a H&M ma dużo zawyżoną rozmiarówkę!
Ile macie sztuk pieluch tetrowych i flanelowych ? Ja mam 15 tetrowych kolorowych z takiej lepszej tetry kupowałam z firmy Bobas i zastanawiam się czy 10 flanelek wystarczy? może któraś z Was kupiła już i może polecić ?

akkm, ja uzywalam tetrowek do karmienia (tzn lapania wyciekajacego z cycka i buzi malego mleka), ale flanelowe mialam 3, z czego tylko 2 naraz w uzyciu. flanelke podkladalam zlozona w poprzek pod glowe dziecka w lozku, zeby w razie ulania zlapac (albo tetre tak kladlam), no i przy przewijaniu na przewijaku - np po kapieli, kladlam go do polowy na flanelce, zeby mu bylo milej.

ogolnie te flanelki troche nieprzydatne ;-) przynajmniej dla mnie, moze ktora mama znalazla inne zastosowania jeszcze :-) aha, w gorace dni jako lekki kocyk (chociaz w sumie bez sensu tez)

reklama
Do góry