madziarkas
Fanka BB :)
W takim razie narazie nie ma co kupować (a już chciałam na listę wyprawkową dopisać) później się okaże czy potrzeba
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
morgaine - a czemu mają służyć te specyfiki - Vita K, Vita d ??? jakieś dodatkowe witaminki???
Ja o lekach koniecznych nie mam pojęcia w ogóle... Dałybyście jakąś listę, może Ty Morgaine z tym pomożesz?
Co do kremów na buzię to wiele dziewczyn poleca z Nivei na każdą pogodę.
ja mam z kremow
nivea na kazda pogode i z filtrem (bedzie lato),
sudokrem,
rumiankowy
i chyba tyle... u nas sie sudokrem sprawdzil a mialam naprawde kazdy krem na wyprobowanie. No ale kazda dzidzia inna
Ja dostałam próbki lanoliny LANSINOH na brodawki - jest też napisane, że można stosować w wypadku innych podrażnień. Na moje spękane dłonie super się sprawdza, więc w nią zainwestuję.
dlatego ja pisalam ze na porodowke sie nie bierze chusteczek bo moga podraznic, u nas tak bylo. Josh ma delikatna skore i te chusteczki go podraznialy na poczatku, teraz przy ostrych biegunkach czy cos to tez woda idzie w dlon a chusteczki na bok.a w ogóle ja się dopiero niedawno dowiedziałam że jak jest pupa odparzona to chusteczkami wilgotnymi nie powinno się myć tylko wodą i osuszyć ręcznikiem i potem sudocrem.