reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
albo góry szczytów!! jak mawia moja kochana teściowa;)

z zakupowych rzeczy to apteczne mam pokupione:D:D 200 zł klękło, no ale mam już wszystko do szpitala i po, emulsje do kąpania i oliwkę, tylko kremu do buzi mi brakuje więc ponawiam pytanie:

czy możecie polecić jakiś krem? jaki będziecie stosować dla swojej dziecinki?
Do tej pory mam wypróbowane oilatum soft krem i bepanthen krem...oba dobre więc jak nic nie doradzicie to zdecyduję się na któryś z nich...
a no i Vita K nie kupiłam, nie było w aptece, a zamiast Vita d wolę Vigantol krople, tańsze i bezpieczniejsze.
Gwoli wyjaśnienia: Vita D - to takie kapsułki, otwiera się i zawartość wlewa do buźki dziecka, a Vigantol to kropelki, daje się dziecku 1 dziennie.
problem z kapsułkami jest taki, że jednej znajomej przy podawaniu tego (to jest olej więc śliskie może być) wpadła ta kapsułka do buzi dziecka. dobrze że dziecko nie leżało na płasko to szybko je odwróciła i nic sie nie stało, ale strach myśleć co by było jakby ta kapsułka wpadła do gardełka.... :(
vita K niestety też w tych kapsułkach, ale na szczęście Vita K stosuje się tylko miesiąc, a vit.D cały rok!

Ja o lekach koniecznych nie mam pojęcia w ogóle... o_O Dałybyście jakąś listę, może Ty Morgaine z tym pomożesz?

Co do kremów na buzię to wiele dziewczyn poleca z Nivei na każdą pogodę.

vitamine k podaja w zaszczyku po porodzie i potem nie ma juz potrzeby dalszego podawania, a wit D podaje sie tylko po konsultacji z lekarzem jezeli widzi taka potrzebe. Mamy karmiace butla wit D nie podaja bo juz jest w mleku, wiec to sie tyczy glownie do mam karmiacych piersia :)

wilmek a na ebuyu patrzylas? wiem ze na nk sa takie firmy co maja polskie rzeczy dla bobasow na terenie anglii.

reklama
Do góry