reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

ale nr. prosilam mame zeby mi kupila jakas koszulke na rynku do porodu. I teraz corka mi ja przywiozla i to taka ktora Mitaginka kupila. Wiec moge polecic :)
O to fajnie a jaki rozmiar kupiłaś bo ja nie wiem czy jak kupię ten S-M czy nie będzie za mały:confused:
Ja w lutym chyba kupię sobie wyprawkę do szpitala, czyli koszulki, majteczki i kosmetyki itp.
No i wanienkę jeszcze musze kupić :eek: A wy macie juz wanienkę :confused: Bo ja sie zastanawiam jak dużą kupić, bo sa różne wymiary i nie wiem.... Jak możecie to piszcie co wy macie lub chcecie mieć... :-p

reklama
O to fajnie a jaki rozmiar kupiłaś bo ja nie wiem czy jak kupię ten S-M czy nie będzie za mały:confused:
Ja w lutym chyba kupię sobie wyprawkę do szpitala, czyli koszulki, majteczki i kosmetyki itp.
No i wanienkę jeszcze musze kupić :eek: A wy macie juz wanienkę :confused: Bo ja sie zastanawiam jak dużą kupić, bo sa różne wymiary i nie wiem.... Jak możecie to piszcie co wy macie lub chcecie mieć... :-p

mama mi kupila L- ale nie przymierzalam, pewnie bedzie za duza ale z drugiej strony moze lepsza luzna niz obcisla.
Wanienke mam juz taka nakladana na wanne- duza
ale jak juz kiedys pisalam dzieci sa rozne i niektore chca w duzej doroslej wannie bardzo szybko wiec mala powinna wystarczyc

a Fielman to jakiś optyk w Krk? bo ja mam ze setke do Krakowa (kilometrów of course) to raczej w tym stanie nie dojadę... chyba że mi kupisz i wyślesz:D:D a po ile można kupić takie okularki u tego Fielmana? tak dla porównania cen z BB (nie z babyboom tylko z Bielskiem - B. :) )

Fielman ma salony nie tylko w Krakowie tu jest ich stronka
Tu nas Państwo znajdą: najbliższy salon firmy Fielmann.
koleżanka zapłaciła za swoje okulary 50 zł, Ja więcej bo miałam oprawki połówki (dołem żyłka) i szkła dużo do nich kosztowały bo plastikowe i z antyrefleksem, za oprawki dałam 40 zł a za szkła 180 zł

O upominku dla Taty nie myślałam, ale to fajny pomysł, muszę coś poszukać na necie.

Aenye zestaw rewelacyjny :-D powinien byc na pierwszym miejscu na liście rzeczy do szpitala :-D

Ostatnia edycja:
wyprawka dla tatusia bardzo mi sie podoba :-D
mam pytanie do mam z UK...widzialyscie gdzies moze usztywniane przewijaki na lozeczko ale to wieksze 70x140?
mielismy dla mlodego a teraz nie moge nigdzie znalezc :(

wyprawka dla tatusia bardzo mi sie podoba :-D
mam pytanie do mam z UK...widzialyscie gdzies moze usztywniane przewijaki na lozeczko ale to wieksze 70x140?
mielismy dla mlodego a teraz nie moge nigdzie znalezc :(
ja mam taki, od koleżanki. spytam jej gdzie kupiła...
Fielman ma salony nie tylko w Krakowie tu jest ich stronka
Tu nas Państwo znajdą: najbliższy salon firmy Fielmann.
koleżanka zapłaciła za swoje okulary 50 zł, Ja więcej bo miałam oprawki połówki (dołem żyłka) i szkła dużo do nich kosztowały bo plastikowe i z antyrefleksem, za oprawki dałam 40 zł a za szkła 180 zł

O upominku dla Taty nie myślałam, ale to fajny pomysł, muszę coś poszukać na necie.

Aenye zestaw rewelacyjny :-D powinien byc na pierwszym miejscu na liście rzeczy do szpitala :-D

super cena za okulary!! niestety for me najbliższy salon K-ce, Krk, ew. Chorzów, ale do parku chorzowskiego to się dopiero w lecie wybieram.
Kce lub Krk zaliczę dopiero po porodzie więc okularki poczekają...albo kupię w BB.
Dzięki anyway:)

aenye zestaw na porodówkę dla taty jest cool, jest tylko jeden problem, jak ja bym tak ubranego swojego mężczyznę zobaczyła to więcej dzieci bym z nim nie miała....zaraz czy to nie jest świetny środek antykoncepcyjny??!! może by tak po domu chodził i te 100 par butów foliowych by się przydało..... ;)

używałyście już kiedyś wielorazowych wkładek laktacyjnych? bo ja zwykle jednorazowych ale pamiętam że dużo tego szło.... co sądzicie o wielorazowych? ile kompletów by trzeba było mieć? i to się w pralce pierze czy ręcznie?

edit: no to sobie pokupiłam już podkłady i inne takie duperele:) aaa tantum rosa zapomniałam i rivanolu... w ogóle się okazało że apteka doz jest tuż obok, w mojej dzielnicy:D:D super, dzięki za radę, nie pamiętam kto polecał, ale dzięki;)

Ostatnia edycja:

Ja kupuję profilowaną, one sa zawsze są mniejsze od zwykłych, a jak tylko mały usiądzie mam zamiar kapać go już w brodziku pod prysznicem

A ja tak jak napisałam wczoraj dokonałam pierwszych zakupów na allego, najwyższa pora, nie? Kupiłam sobie taka piżamkę jak Wy, bardzo mi sie podobała. Jak towar już szczęśliwie dojdzie, to musze dokupić jeszcze szlafrok. Któraś wstawiała linka: taki szary szlafroczek, chyba za 50 zł z groszami...? Można prosić jeszcze raz:)

Ja kupuję profilowaną, one sa zawsze są mniejsze od zwykłych, a jak tylko mały usiądzie mam zamiar kapać go już w brodziku pod prysznicem

A ja tak jak napisałam wczoraj dokonałam pierwszych zakupów na allego, najwyższa pora, nie? Kupiłam sobie taka piżamkę jak Wy, bardzo mi sie podobała. Jak towar już szczęśliwie dojdzie, to musze dokupić jeszcze szlafrok. Któraś wstawiała linka: taki szary szlafroczek, chyba za 50 zł z groszami...? Można prosić jeszcze raz:)

MUZZY bawełniany piękny modny szlafrok (1435914423) - Aukcje internetowe Allegro

jaki krem kupujecie do buźki dla dzieciaczka? ja dla Starszaka miałam oilatum, dla Młodego Bepanthen a teraz jeszcze się nie zdecydowałam...może coś polecicie?

Ostatnia edycja:

No ja się właśnie zastanawiam nad tą wanienką i nie wiem w której będzie lepiej kąpać maluszka nigdy nie kąpałam takiego maleństwa... Czy w profilowanej czy takiej zwykłej i do tego dokupić jakiś leżaczek czy coś tam... :baffled::confused: Kurcze nie wiedziałam że to wszystko będzie takie czasochłonne, te wszystkie zakupy, no i nie zdawałąm sobie sprawy, że wyjdzie tego taaaak dużo :szok::-)

reklama
musze swoj szlafrok wyprac a nie wiem kiedy :(
wisi w lazience- uzywam go dosc czesto jak nie chce mi sie po kapieli ubierac od razu, a ze maz pali w lazience to smierdzi jak stary palacz!!!! i wstyd do szpitala w takim smierdzacym bo beda myslec ze pale, jak wypiore i powiesze w lazience to itak mi zasmierdnie :(, no coz poczekam do pierwszego skorczu, wypiore, wysusze i pojade na porodowke :-D:-D

Do góry