reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

mitaginka nie kupuj tego pojemnika na pieluchy!!! na początku dziecku zmienia się je bardzo często, więc te wkłady też, teoretycznie jeden ma wystarczyć na 28 pieluch, kosztuje ok 25zł czyli prawie 1zł dodatkowo dokładasz do pieluchy, a sama pielucha to z 60gr, więc to wychodzi w eksploatacji drożej od pieluch :szok: lepiej kup woreczki na pieluchy, nawet później też Ci się nie przyda, bo w takim woreczku wyrzucasz do normalnych śmieci a śmieci wynosić co 1-2dni ;-) ja też się na początku na to napaliłam no ale u mnie koszty i ekonomia wygrywa zawsze :-D

nati kurcze ale udało Ci się tanio tą zabawkę ustrzelić :-) nowy 3x droższy, muszę też zacząć się rozglądać za karuzelką do łóżeczka i bujaczkiem

reklama
mitaginka no ja się dołączę!! chociaż już chyba jesteś przeciw, to faktycznie szkoda kasy, kupy w pokoju trzymać!! poza tym, ja nawet nie używam tych paklanek, tylko jednorazówki takie malutkie, pakuje, mam b.maly kosz w lazience, tam wyrzucam i ten kosz czesto opróżniam, bo pod zlewem mam duzy i troche zadziej sie go wymienia. wiec wystarczy zwykla jednorazówka (mozna kupic 100 jednorazówek malusich za 5 zl chyba)

Ostatnia edycja:
dzięki Dziewczyny- nie byłam do końca przekonana do tych pojemników, a Wy uświadomiłyście mi, że to po prostu niepotrzebny gadżet i to...DROGI w utrzymaniu

a ja właśnie zakupiłam na allegro flanelkę i poszyję sobie pieluszki, podkłady o wymiarach jak mi się podoba, mniejsze, większe :-) szkoda, że nie ma tez tetry, miałabym z głowy

Witam!

Jestem mamą kwietniowego szkraba i sprzedaję ubranka po moim synku. Może któraś z Was się skusi?:)
Zapraszam na moje aukcje:)
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

Do każdej paczuszki dorzucam jakiś gratis.

Co do pojemników, to myślę, że to niepotrzebny wydatek, moim zdaniem:). Na początku kupki nie są aż tak śmierdzące, a później dziecko robi 1-2 kupki dziennie, więc spokojnie można wynieśc. Ja używam zwykłych worków na śmieci i jak nie mam czasu wynieśc, to po prostu zawiązuje worek i po kłopocie, a z tego co się orientuję, to worki do koszów na pieluszki są dosyc drogie:/

Dziewczyny a ja tak wlasnie siedze i mysle jak bedziecie ubierac w domku wasze pociechy ?? Pytam bo kupilam body na dlugi rekaw, moze powinnam tez kupic na krotki?? w domu opcja body dl +spiochy ?? czy body kr+spiochy+koszulka jakas?? a pod pajac co ?? do spania czy np jak w dzien ubrac??

reklama
Dziewczyny a ja tak wlasnie siedze i mysle jak bedziecie ubierac w domku wasze pociechy ?? Pytam bo kupilam body na dlugi rekaw, moze powinnam tez kupic na krotki?? w domu opcja body dl +spiochy ?? czy body kr+spiochy+koszulka jakas?? a pod pajac co ?? do spania czy np jak w dzien ubrac??

ja na noc pajacyków używam - nic pod spód, ewentualnie body dlugi rekaw plus spiochy.
generalnie oprocz lata kiedy jest cieplo, nie uzywam krotkiego rekawa body bo nie lubie ubierac na gore kaftanikow, bluzek itd. no chyba ze zimno jest, ale my urodzimy wiosna i potem bedzie lato - ja 0-3 mce mam dlugi rekaw body glownie, 3-6mcy krótki. body dlugi rekaw - tego przy obu facetach szlo mi najwiecej. najwygodniejsze dla mnie.
nie uzywalam w ogole przy zadnym kaftanikow i koszulek krotki rekaw (pomijając wakacje, kiedy Starszak lezal tylko w body kr.rekaw. no i potem dopiero starsze dzieci krotki rekaw koszulki, ale raczej biegajace dzieci no bo takim to juz cieplo.

Ostatnia edycja:
Do góry