reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

No wlasnie dziewczyny, bo to jest to ze jak mieszkamy w UK to zupelnie inaczej brzmi nasze imie. W pracy, przedszkolu spotykamy sie z roznymi imionami, z roznych stron swiata i np pani przedstawiajaca sie do mnie np "Kitty" jest dla mnie Kitty i tyle, nie mysle co znaczy, z czym mi sie kojazy, czy to zdrobienie w ich jezyku, czy odmiana innego imienia, jest poprostu Kitty i tyle.
Dla ludzi tutaj Tośka bedzie poprostu Tosią bo oni nie wiedza ze to zdrobienie.
Wiadomo w Polsce moze to dziwnie, ale kto zawraca sobie tym glowe, u nas Maddox czy Joshua tez jest inne i jakbym miala myslec ze jak nauczyciele czy dzieci beda do niego w PL mowic to bym umarla chyba. Nie wracamy do polski i mamy to w powarzaniu czy to w Polsce sie przyjmie czy nie. Nasz swiat jest gdzie indziej, duzo dalej...

mimo wszystko Joshua i Maddox każdy wypowie i nikogo nie zdziwi. a nad Tosią się każdy będzie zastanawiał i prosił 5 razy o powtórzenie....też tam mieszkałam i wiem jakie kłopoty gdziekolwiek mieli Grzegorze czy inni tacy:)
Pandorka Ty się nie przejmuj, bo to po prostu moje zdanie. Ja się zdaniem innych też nie przejmuję więc wyrażam tylko swoją opinię (bo pewnie się zeźlisz na mnie że krytykuję:( ) pozdrowka dla dziewczyn z UK :)

p.s. właśnie się tak zastanawiałam, jakby urodził mi się chłopak, taka ot niespodzianka, która się zdarza:) to co by mój mąż powiedział, jakbym mu powiedziała, Misiu nie będzie Weroniczki, urodził się Maddi:) kto?? Maddox
heh mam 3 komody sukienek od 3mcy do 2 lat, nie ma opcji na chłopaka:)

byłam w Biedronce. małe rozmiary przebrane więc wzięłam tylko 2 pary, jedne b.ładne, drugie ładne:) i tak się przydadzą:)
no i wydałam też trochę na siebie: puder, błyszczyk i torebka:):) a co tam!

Ostatnia edycja:
reklama
ja sie wlasnie zbieram, zeby ogarnac swoja szafe. tzn juz nie dzis, jutro sie tym zajme. bardzo chce ogarnac pare polek, zeby moc tam trzymac rzeczy dla malego - nie musielibysmy kupowac zadnej komody. nie chodzi nawet o kase, tylko nie chcialabym zagracac pokoju dodatkowo - zreszta potem musialabym ja chyba wyrzucic, bo jak przeniose malego do dzieciecego pokoju, to po kit mi kolejna komoda w sypialni???
takze mam ambitny plan przeorganizowac szafe w sypialni (ale i tak jest dla nas za mala!.. cholera jasna, no) - przeniesc np posciele do innych szafek (np w salonie - tylko wtedy bede musiala zrobic w nich porzadek, wywalic polowe rzeczy stamtad) i wyrzucic niektore ciuchy (mam pelno takich, ktorych nie nosze), no a te, ktore np trzymam na gornych polkach (kurtki etc, letnie szmaty) - wyniesc do garazu. jeny, jaka ogromna i ciezka praca przede mna :szok: :-D

tak glosno mysle ;-) i licze, ze ktos jutro cos wymysli i wyciagnie mnie z domu, zebym jednak sie nie przepracowywala :-D

erba
, tak, wklady, ktore potem musisz prac etc.

morgaine
, w pl sie to imie nie przyjmie, takze nie wymyslaj ;-) ja jednakowoz chce dawac imiona, ktore beda sie dobrze sprawdzac i w pl, i za granica. uniwersalne. takie, ktore sie da latwo wymowic w kazdym kraju.

Ostatnia edycja:
Ja uwazam, ze to nasze dzieci i to my mamy prawo decydowac, jak je nazwac, a nie nasze Mamy, czy Tesciowie itd itp
My juz mamy; Zuzka i w razie wu Filip. Neutralnie i uwazam, ze nawet jakby ktos chcial, to nie ma do czego sie przyczepic, bo imiona sa piekne :p A jak sie komus nie podoba to hola! ;) U wazam, ze sa wieksze problemy, niz klotnia o imie dla dziecka. Owszem, wazna sprawa, ale tylko dla rodzicow dziecka, reszcie nic do tego :)

też tam mieszkałam i wiem jakie kłopoty gdziekolwiek mieli Grzegorze czy inni tacy:)
wlasnie dlatego chcielismy dac łatwe imie, bo z nazwisko i tak cale zycie beda musieli literowac... ehhh....

heh mam 3 komody sukienek od 3mcy do 2 lat, nie ma opcji na chłopaka:)
a jakby co to przeciez przy 3dziecku sprawdza sie opcja "kto powiedział ze chłopcy nie moga nosic różu" hihi
ale bedzie mala pipka i sie nie martw :D:D:D:D:

Skorupko Ja sie zastanawiałam nad tymi pieluchami ale stwierdziła, że lenistwo wygrywa:-D i nie chce mi się co chwila prania robić, więc bedziemy używać jednorazówek

byla juz dyskusja na tym watku i zdaje sie nikt chyba u nas ich nie stosowal.
dla mnie idea super, ale niestety nie dla mnie.

Dziewczyny co to za pieluszki ??? moze moje pytanie wyda Wam się dziwne alenie spotkałam sie z takimi
A czy to tych pieluszek trzeba dokupić wkłady ?? Poproszę o info :)

oj to musiałam ten temat gdzieś przeoczyć. ale nie powiem, interesują mnie one, ale nic o nich nie wiem. i tak jak erba22 nie spotkałam się z nimi

A ja co do imion się zupełnie nie wypowiem, bo ile ludzi tyle opinii. Ja nikogo o zdanie nie zamierzam pytać, bo dla jednych okej, a dla innych nie i tyle.

Ja też poleciałam do biedronki:zawstydzona/y::) Kupiłam dla młodego 2 pary na 68 i dla mojej Majki dwie pary. Dzieki za namiary.

Aenye jak już zaczniesz, to pójdzie z tą szafą:) Powodzenia, cel masz szczytny:-p

reklama
odnośnie tych wielorazowych pieluszek

Pierze się tylko te wklady czy cala pieluszkę bo juz zglupialam i czy kazda pieluszka ma wklad czy osobno sie go dokupuje
Niby zalecaja zakup min 12 sztuk ale jezeli sa takie rewelacyjne to mozna 6 kupic i wiecej wkladow . jezeli sie myle to prosze o wyprostowanie mnie . w sumie to nie glupi pomysł moze warto sie zastanowic nad paroma

Do góry