reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
aenye Feliks bardzo ładnie:-)I pasuje do Maksia i Filipka;)
U mnie Kornela akceptuje tylko Oliwka i szwagierka. Teściowa absolutnie, mąż nie za bardzo(ale pewnie się da przekonać). W zanadrzu mamy jeszcze Filipa:)

pandorko mnie się imię Antonina bardzo podoba:-)

lilou, jestes jedna z moze 3-4 osob, ktorym sie podoba. poza wami wszyscy - jedni i drudzy rodzice, ciotki, wujkowie, przyjaciele, znajomi (wszystkich obdzwonilam ;-) duzo dzwonie, wiec z przypadku wyszlo) - mowia, eeee, a mial byc Kubus, eeee, jesli wam sie podoba, eee. to juz lepiej Franciszek.. ;-) masakra. tesciowa, jak to uslyszala, to odwrocila sie i odeszla, chyba bala sie wybuchnac ;-)

aha, zapomnialam - i jeszcze wymyslaja, jak beda do niego ludzie mowic, ze dzieci sie beda smiac, ze bedzie Kurde Felek, kartoFelek, cwelu (brzmi cFELU) - i takie tam. i to glownie rodzina mnie do takiej rozpaczy doprowadza, no :szok:

ojtam, ojtam nie przejmuj się. U mnie będzie Antoni Maksymilian. Po dwóch dziadkach tz po moim pradziadku i po ojcu M. Kacper ma na drugie Marek po moim ojcu. ( o moim bąbelku uż inaczej jak Tosiek nie mówię :))

A czy przypadkiem of imion niema osobnego wątku? Bo się w tym wszystkim pogubimy. Proponuję tam przenieś dyskusję.

ojtam, ojtam nie przejmuj się. U mnie będzie Antoni Maksymilian. Po dwóch dziadkach tz po moim pradziadku i po ojcu M. Kacper ma na drugie Marek po moim ojcu. ( o moim bąbelku uż inaczej jak Tosiek nie mówię :))

A czy przypadkiem of imion niema osobnego wątku? Bo się w tym wszystkim pogubimy. Proponuję tam przenieś dyskusję.

e tam. zaraz zmienimy temat na jakiś zakupowy i tyle:) nie ma co się trzymać sztywnych reguł bo zasady są po tożeby je łamać:D:D

zakupy, zakupy. w tesco jest promocja na pampersy, 60zł duuuuża paka jedynek plus chusteczki ale M mówi ze za wcześnie i jeszcze bedzie niejedna promocja. a co rajtuzków w Biedronce (topic rozpoczęty na kwietniu) to ja też zaraz śmigam:):) ze 2 pary kupię tylko zastanawiam się nad rozmiarem?? jaki kupiłyście, bo widziałam że dwie dziewczyny już śmigały rano po nie:)

a Feliks bardzo ładne, dostojne, męskie imię. jedyny minus, baaardzo duży dla mnie, że kojarzy mi się z pewnym panem.....uffff nawet nie chce myśleć!!!!!!!!!!!!!!!

Ja też kupiłam 68. Mniejszych niestety nie ma. Chociaż noworodkowi wciskać rajstopki, to chyba tak nie za bardzo, więc w sumie dobrze. Będzie na 3,4 mies :-) Ja się nie orientuję czy to drogo czy tanio, więc kupiłam tylko jedne :-)

ja mam dla mlodego 3 pary rajstopek, jedne kupilam, dwie dostalam - nowe ;-) akurat lubie ;-) te niemowlaczkowe maja bardzo slaba gumke w pasie, wiec nie sciskaja brzuszka, a po domu wygodnie mu zakladac :-) skarpetki ciagle spadaja z nozek ;-)

wlasnie kupilam kilka rzeczy na allegro znowu :-D uzywanych, markowych, w swietnym stanie. jesuuuu, mam juz 3 siaty. ale teraz kupuje rozmiar 62-68-74 ;-)

reklama
pandorka Tosia mnie się w sumie bardzo zawsze podobało ale Antonina odpada wiec zrezygnowałam z tego imienia.
natomiast, to oczywiście moje spostrzeżenie, żadna krytyka, jako dorosła osoba Tosia nie brzmi zbyt fajnie chyba. no bo jak sobie wyobrażę panią doktor, sędzinę, albo dziennikarkę o imieniu Tosia to jakoś tak, jak dla małych dzieci. ja staram się patrzeć, że przez większość życia nasze pociechy będą dorosłymi ludźmi.
ale oczywiście zrobicie co uważacie. tak tylko swoje zdanie wypowiedziałam.

zreszta mnie codziennie ktos namawia na zmiane imienia (nikomu sie Feliks nie podoba) - wiec wiem, jakie to wkurzajace i sie juz nie odzywam. ech.

ja się opiniami innych zupełnie nie przejmuję, bo chyba bym oszalała...
u mojej siostry w klasie byłą dziewczyna, która nazywałą się Antonina Żygowska- ta to dopiero miała kiepskie zycie ;-)
jeśli chodzi o Tosię, to: po pierwsze my nie mieszkamy i nie planujemy powroty do Polski, więc Tosia, to Tosia lub ew. Tośka i tyle ;-) a jak się pannicy imię nie będzie podobało, to w wieku lat 16 może sama zadecydować o ew. zmianie imienia ;-)

Do góry