reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

ja dziś byłam w biedronce ale rajstopki były już tylko duże na 92 i większe...zresztą mam już dwie pary dla takiego maleństwa od bratowej męża-są słodkie i wiem,że Maja je nosiła gdy miała tak ok.1-2 miesiące:)
Co do Felka to kiedyś mi sie nie podobało,a teraz już tak-chyba głównie dlatego,że psiak moich rodziców ma tak na imię-mój tata ma przyjaciela Feliksa i pierwsze imię jakie przyszło mu do głowy gdy wzięli ze schroniska psiaka to właśnie Felek-i tak już zostało:)śmieję się, że mój syn będzie Maksymilian tak jak mój ukochany pies, więc moze któreś z moich dzieci nazwie w przyszłości swojego syna Felek:) Ale w ogóle się nie przejmujcie tym co mówią inni- Melania też nie każdemu się podoba,ale to nasze dziecko i to nam ma się podobac-moja mama np. mówi,że średnio podoba jej się Melania,ale teraz już tak się przyzwyczaiła, że to już oczywiste że jest Mela i koniec:)

reklama
Widze dyskusja imion :tak: my nie powiedzielismy nikomu (tzn wy wiecie) ale z rodziny nikt i dowiedza sie dopiero jak maly bedzie na swiecie, po co zbedne komentarze. Oczywiscie i tlumaczenia tesciow a bo sie ladnie zdrabniac musi a bo nie starodawne ja tylko powiedzialam raz ze oni juz mieli czas na wybor i widac jak wybrali cisza sie zrobila i koniec tematu.

hehhe a jak oni wybrali?:)
Moja teściowa raz tylko powiedziała do mnie: "to jak będzie miała na imię, Milena tak?" odpowiedziałam że nie,że Melania i na tym się skończyło-a i raz babcia Wojtka stwierdzila, ze jeszcze moze nam się odwidzi-więc nic już się nie odezwałam bo po co-niech sobie myślą co chcą. Za to jedna z moich bratowych stwierdziła, że Melania to pięknę imię i bardzo milo mi się zrobiło:)

mój uparl sie na imieniu Sandra i chyba tak zostanie ,chodz ja szukam jeszcze coby moze inne ,ale zadne mi sie nie podobaja,moze Samanta jeszcze ale nie wiem ...

co do zakupow,mysmu kolejne 2 siaty ciuszkow kupili od siostry kolezanki mojego brata,sliczne,i lezaczek-bujaczek,wczoraj jeszcze dokupilismy karuzelke na lozeczko ach ...:happy:

Ja sie szykowałam na jakiś lezaczek bujaczek z allegro, ale dzzsiaj rozmawiałam z moją kierowniczką i powiedziała, żeby na pewno go nie kupowała bo ona taki mi kupi i żebym jej nie odbierała pomysłu na prezent, wiec odpuszczam sobie...

po pierwsze my nie mieszkamy i nie planujemy powroty do Polski, więc Tosia, to Tosia lub ew. Tośka i tyle ;-) a jak się pannicy imię nie będzie podobało, to w wieku lat 16 może sama zadecydować o ew. zmianie imienia ;-)

No wlasnie dziewczyny, bo to jest to ze jak mieszkamy w UK to zupelnie inaczej brzmi nasze imie. W pracy, przedszkolu spotykamy sie z roznymi imionami, z roznych stron swiata i np pani przedstawiajaca sie do mnie np "Kitty" jest dla mnie Kitty i tyle, nie mysle co znaczy, z czym mi sie kojazy, czy to zdrobienie w ich jezyku, czy odmiana innego imienia, jest poprostu Kitty i tyle.
Dla ludzi tutaj Tośka bedzie poprostu Tosią bo oni nie wiedza ze to zdrobienie.
Wiadomo w Polsce moze to dziwnie, ale kto zawraca sobie tym glowe, u nas Maddox czy Joshua tez jest inne i jakbym miala myslec ze jak nauczyciele czy dzieci beda do niego w PL mowic to bym umarla chyba. Nie wracamy do polski i mamy to w powarzaniu czy to w Polsce sie przyjmie czy nie. Nasz swiat jest gdzie indziej, duzo dalej...

Asiunia święta racja, tam to zupełnie inaczej wygląda, wiem bo siostra jest w dublinie i tam też jest masę różnych imion i nikt się niczemu nie dziwi, a skoro nie planujecie poprotu do Polski to musicie patrzeć głównie pod kątem tamtego życia

Skorupko Ja sie zastanawiałam nad tymi pieluchami ale stwierdziła, że lenistwo wygrywa:-D i nie chce mi się co chwila prania robić, więc bedziemy używać jednorazówek

reklama
Do góry