reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
i pamietam ze szybko dziecko uczy sie nie sikac jak spi wiec jak juz ma 3 czy 4 mce to nie budzi sie bo np jest mokre (w nocy dawalam pampera ale w dzien podczas drzemki tez tetre).
dziecko na pewno szybko nauczy sie siusiac,

Morgaine a mozna cos blizej jesli o to zagadnienie chodzi? Na jakiej podstawie dziecko szybciej uczy sie sikac (swiadomie (?)), tylko dlatego ze to tetra? Tzn sika tyle co trzeba, normalnie, tylko tyle, ze sie nie budzi z placzem, ze ma mokro? Sorki, ze tyle pytam, ale jestem zielona w te sprawy :)

dranissimo- mnie się wydaje, że szybciej się uczy własnie dlatego,że mu mokro,a przy pampersach nie i dziecko się robi "wygodnickie" bo skoro mu nie jest mokro to po co ma się uczyć:)Ja jak już wcześniej pisałam chcę spróbowac tych wlieorazowych pieluch na zmianę z pampersami,ale głównie dlatego,że wydaje mi sie to poprostu zdrowsze niż pampersy-poza tym jest taka przypadlość nie pamiętam teraz jak to się dokłądnie nazywa, że małym dziewczynkom zrastają się wargi sromowe-to jest trudne do wychwycenia przez rodziców,bo to bardzo powolny proces i jakoś to od środka chyba się zaczyna-w każdym razie podobno pampersy są jednym z czynników na to wpływających-wydawało mi się ze to niemożliwe dopóki córka siostry mojej koleżanki nie miałą tego-potem trochę o tym poczytalam i okazalo się, ze w sumie nie jest to takie rzadkie-może jestem trochę panikarą ale wolę jednak chuchać na zimne.

dranissimo, nati chodzilo raczej o to, ze w tetrze, jak sie zsika, to jest nieprzyjemnie, mokro, zimno i czesto sie podraznia, wiec dziecko szybciej skuma, ze lepiej jest robic do nocnika :-) w tych eko pieluchach jest troche inaczej, one maja na wierzchu takie cos jak pampers (niby), ze niby tak tego nie czuc, jak w tetrach.

dla mnie tetra to juz zamierzchla epoka ;-) podziwiam nati, ale naprawde dla mnie to po prostu juz nie ma sensu, wobec dzisiejszych rozwiazan :-)

ja nawet widzialam gdzie takie patenty, ze laski mialy pampersy, potem wycinaly z nich te wklady, wkladaly tam jakies tetry czy inne wklady, no i tak uzywaly; dla mnie nie bardzo..

asiunia,
ja pierwsza partie w lovelli, a potem sprobuje na sensitive przejsc po prostu. mam nadzieje, ze trzeci bedzie tak samo latwy w obsludze i bezwysypkowy, jak poprzednia dwojka.

no wlasnie co do prania.... bedziecie prac w "dzidziusiowych" proszkach czy normalnych?
ja na początku w lovelli a po jakimś czasie powoli przejdę na normalny proszek ale lepszy

w tesco jest promocja na pampersy, 60zł duuuuża paka jedynek plus chusteczki
w złodziejskim tesco powiadasz :rofl2: ile pieluszek i ile chusteczek?

baby55 to Ty lepiej pokaż kierowniczce jaki chcesz, żeby nie było ;-)

skorupka te pieluszki wielorazowe są ok ale myślę, że na późniejszy okres, jak już tyle ich maluszek nie będzie zurzywał a i jak będzie miał mokro w dupce to szybciej się oduczy, tak sobie wmawiam :-)

bo z nazwisko i tak cale zycie beda musieli literowac...
hehe mam to samo ;-)

Dziewczyny a ja sie denerwuje bo jutro mieliśmy z mężem jechać po jakąąś już część wyprawki , a on ma tylko piątek wolny - no i jakaś paskudna grypa mnie rozwaliła.:wściekła/y: gorączka - nici z zakupów
w sumie nic oprócz 2 toreb róznych ciuszków nie mam....a mate edukacyjną od koleżanki, a tak to żadnych szpargałów, nic....jak czytam że wy już o torbie do szpitala myślicie, to normalnie wpadam w lekką panikę. No i musze czekać do następnego piątku, jak znów nic nie wypadnie:-( zła jestem bo ciągle jak se coś zaplanuje to d...a blada

wracam pod kołdre, poce sie jak mysz może gorączka spada,......i

antonina spokojnie, ja też w zasadzie na razie mam tylko ciuszki ( z tym, że już prawie wszystkie). Z innych rzeczy, to na razie tylko 2 śliniaczki, 1 butelkę TT, smoczek z NUKa, rożek i 1 cieńki kocyk. Teraz chyba po 1 zamówię dopiero kilka pierdółek typu wanienka, okrycie kąpielowe itp. Muszę sobie resztę wydatków podzielić na 3 partie, to będzie dobrze :-)

Dziękuję dziewczyny za wytłumaczenie o co chodzi z pieluchami. Nie mówię nie, ale na 100% nie na poczatku, o nie!:)
Co do prania, to ja pierwszą cała partię w lovelli, a zaraz potem mam zamiar spróbować już na nasz się przerzucić i tyle. Z Majką mi się udało.

reklama
dziewczyny ja jak wiadomo urodzilam za szybko. Jadac do szpitala nikt nie wiedzial ze za 24h bedzie corka na siwecie. Nic nie mialam- zero. Jak wyszlam wszystko rodzice, biologiczny kupili i bylo. Wiec bez obaw. nawet torby do szpitala nie mialam, pojechalam ze skorczami jakos tak nagle. mama mi wieczorem przywiozla pizame, szczotke do zebow itp ale dla dziecka nic. nastepnego dnia,mama zadzwonila do szpitala spytac sie czy mozna mnie odiwedzic i jakie bylo zdziwienie ze juz ma wnuczke i musiala wszystko przywiesc. wiec da sie.

Do góry