reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

noooo to mnie pocieszyłaś :wściekła/y: ale w sumie nie robiłam rozeznania po ile są, a już trudno :-p
nie no nie chciałam Cię dołować, tylko jak zwykle w PL rzeczy codziennego uzytku są koszmarnie drogie, gdzie w UK sa na każdą kieszeń ;-)

wiem napewno, że nie kupię tego pojemnika na zurzute pieluszki ;-) najpierw się na niego napaliłam ale jak skalkulowałam ile wyniesie koszt wymiany wkładów to oczy zrobiłam :szok: i zrezygnowałam

My kupiliśmy, ale jak Filip skończył 8 miesięcy, to właśnie ze wględu na koszta zamiast tych wkładów kupujemy zwykłe worki na śmieci zapachowe i do tego każdą pieluszkę pakujemy w taki eee.. woreczek i efekt jest taki sam, a cena dużo niższa ;-)

reklama
My kupiliśmy, ale jak Filip skończył 8 miesięcy, to właśnie ze wględu na koszta zamiast tych wkładów kupujemy zwykłe worki na śmieci zapachowe i do tego każdą pieluszkę pakujemy w taki eee.. woreczek i efekt jest taki sam, a cena dużo niższa ;-)
tez go mialam i wcale rewelacyjny nie byl, np nie polecilabym nikomu. Teraz uzywam Nappy Bags i jest ok. Przy Madim tez bedziemy ich uzywac ;)

a w urzędzie pewnie by nie zarejestrowali!!! ehh
no zalezy pewnie od urzedu, bo jak w warszawie Myszon sie znalazl i inne dziwadla to Maddox brzmi jeszcze przyzwoicie, chodz przyczepic by sie mogli ze nie da sie rozroznic plci... Ahhh to ciemne polskie spoleczentwo... Narzucili sobie zasady ktore z czasem nie maja sie do obecnego wieku. My rejestrujemy tu, a poetm i tak musimy przez konsulat rejestrowac w PL tyle ze wtedy juz PL nie ma nic do gadania ;)

I to jest w tym wszystkim najpiękniejsze ;-) Dlatego nasza córcie będzie Tosia, a nie Antonina :-p
bo tu przez tu przez ta wielokulturowosc nam wszystko wolno :D chodz slyszalam o przypadku gdzie ktos chcial dziecko zarejestrowac imieniem jakims tam z jakiegos kraju ktore oznacza diabel. Niby jakas urzedniczka gdzies dalej znala ten jezyk i powiedzia o tym komu trzeba i nie pozwolono im go tak zarejestrowac. Takze niby takie ciemne UK, a wtyki maja :D hihi

pandorka a ja cały czas myślałam, że mała Antonina będzie :-D Nie wiedziałam nawet, że jest imię Tosia, coć bardzo mi się podoba :-)

bo tu przez tu przez ta wielokulturowosc nam wszystko wolno :D chodz slyszalam o przypadku gdzie ktos chcial dziecko zarejestrowac imieniem jakims tam z jakiegos kraju ktore oznacza diabel. Niby jakas urzedniczka gdzies dalej znala ten jezyk i powiedzia o tym komu trzeba i nie pozwolono im go tak zarejestrowac. Takze niby takie ciemne UK, a wtyki maja :D hihi

Znam ludzi, którzy mają korzenie indiańskie i ich przodkowie należeli do plemienia, w związku z czym w ich rodzinie nadaje się imiona typowe dla tej kultury np: siedzący pies, zachód słońca itp.

pandorka a ja cały czas myślałam, że mała Antonina będzie :-D Nie wiedziałam nawet, że jest imię Tosia, coć bardzo mi się podoba :-)

Jest, ale w polsce jest tylko zdrobieniem od Antoniny :-(

pandorka Tosia mnie się w sumie bardzo zawsze podobało ale Antonina odpada wiec zrezygnowałam z tego imienia.
natomiast, to oczywiście moje spostrzeżenie, żadna krytyka, jako dorosła osoba Tosia nie brzmi zbyt fajnie chyba. no bo jak sobie wyobrażę panią doktor, sędzinę, albo dziennikarkę o imieniu Tosia to jakoś tak, jak dla małych dzieci. ja staram się patrzeć, że przez większość życia nasze pociechy będą dorosłymi ludźmi.
ale oczywiście zrobicie co uważacie. tak tylko swoje zdanie wypowiedziałam.

reklama
pandorko, popieram morgaine.. pewnie sie nad tym zastanawialiscie, wiec juz nic nie mowie, ale dorosla kobieta przedstawiajaca sie - jestem Tosia.. dziwnie troche.. ;-) Antonina nie ladniej, ale juz Antonia? ;-)

hermionka
, superanckie zakupy :-) a termometr rewelacja, my mamy taki z microlife :-) moim zdaniem obowiazkowy zakup kazdej mamy, taki termometr na podczerwien.

Do góry