reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
kazdy swoje chwali :)

dla nas bylo super i mlody tez uwielbial kompiel ;D na poczatku kladlismy tetre zeby nie tak odrazu na tym, ale potem to mlody sie denerwowal bo jak machal nogami to mu sie to rolowalo pod plecami. Mielismy 2 wolne rece do kompieli i zabawy a on swobodnie mogl bawic sie kaczkami :D haha nam to dawalo przynajmniej spokoj psyhiczny, zwlaszcza dla P bo to on 1 raz kompal i wogole kompal Josha a nikt nam nigdy nie pomogl nie pokazal wiec polegalismy na sobie i wlasnej intuicji, dlatego zdecydowalismy sie na profilowana.

to ja tez sie pochwale :-)
wanienka nieprofilowana, bez gabki :-), kolezanka kapie moja corke, nie wiem ile miala ale pewnie max msc

kapiel.jpg

nati_k ja też mam taką wanienkę (tylko dużą bo ta Twoja to chyba ta mniejsza?), mój syn kąpie się w niej do tej pory bo mamy prysznic i jak chce się zabawkami pobawić to siedzi w tej wannie (a ma już 3,5lat)

mozliwe, bo ten kosz ma ok 100cm dlugosci. Teraz mam ta na wanne to napewno ma 100cm jak nie wiecej, ake nie chce mi sie wstawac i mierzyc:-D, w szczegolnosci ze maz ja ladnie zrobil wieszana na sciane i juz wogole msc nie zajmuje :-)

Kurczę, aenye, teraz to już całkiem zgłupiałam ;-) Mówisz, że taka 80 cm na długo wystarczy? Tzn. mniej więcej na ile? I dałaś mi też do myślenia z tym stojakiem. W sumie to nie jest jakiś wielki koszt (60zł), ale z drugiej strony zawsze można dokupić... Ehhh, sama nie wiem ;-)

Większość rzeczy wydaje się niewielkim kosztem (40,60,80 zł kogo na to nie stać) ale już przy drugim dziecku widziałam że z tych niewielkich kosztów uzyskać można większą sumę za którą można sprawić coś innego. wiele rzeczy można dokupić po porodzie, przecież są mężowie, mamy, kuzynki, siostry, wreszczie my same po jakimś czasie możemy się gdzies wybrac. warto sie zastanowic co na jak dlugo nam posluzy i czy naprawde nam jest potrzebne, gąbki, stojaki, ochraniacze na zapas....a potem to leży i człowiekowi przykro że kasę wydał niepotrzebnie...
i to napisała ta, co ma ciuchów dla bliźniaczek, albo i trojaczków by wyubierała!! :D

morgaine, dokladnie. ja to sie zastanawiam, czy mam w ogole brac ze soba liste wyprawkowa do sklepu. pamietam przeca, co mi bylo potrzebne przy maluchu, a co nie.. a boje sie, ze jak wezme liste, to mnie opanuje zadza posiadania :-/

ja po prostu juz nie czytam takich sensacji
a ja właśnie czytam i jeśli mogę to poprostu eliminuję te potencjalne zagrożenia ;-)

wlazam dziś na chwilkę tylko do 5-10-15 i wydałam całe 15zł na świetne ogrodniczki takie cieńsze, niebieskie ale co tam i koszulkę z krótkim rękawkiem, no i jak się powstrzymać :-D

ja za to dzis upolowalam w lumpie - hehe, a ostatnio narzekalam, ze nic ;-) - dwie pary swietnych spodenek 62cm :-) (ten rozmiar najdluzej nam posluzy) takie dresowe, cieniutkie, zielone h&m, i niesamowicie milutkie, cieniutkie sztruksiki jasnobezowe, po prostu rewelacyjny material, z nexta :-) razem 11zl. fajnie :-)

reklama
Muszę przyznać, że dałyście mi do myślenia z tym stojakiem. Także za chwilę chyba puszczę mężowi filmik, jak się kąpie malucha, żeby sam określił czy chce stojak czy nie. Bo my raczej nie będziemy mieli na czym postawić wanienki, więc wtedy tylko podłoga wchodzi w grę, a nie wiem czy to takie super wygodne. Jeśli będzie chciał, to kupimy. Fakt, kwota za całą wyprawkę i tak uzbiera się niemała, ale nam na szczęście kilka większych wydatków odejdzie, bo pomaga nam rodzina :-)

Do góry