reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Acronka Ja właśnie taki podkład kupiłam i jest super, mięciutki i delikatny i nie szeleści tak jak folia... ten materiał jest fajny i przylega do materaca i nie powinien sie przesuwać dzięki temu, w razie czego to mozna zawsze jakieś gumki doszyć to już nie problem
Matę dla małego kupiłam używaną za 30 zł i mam nadzieję, że na razie mu wystarczy, chcę jeszcze kupić fotelik-bujaczek albo huśtawkę więc powinno być ok.

kurcze muszę sprawdzić czy ten mój podkład nie szeleści....nie pomyślałam o tym:(

reklama
Jola.24 moj mlody przeszedl na lozko pietrowe jak mial niewiele ponad rok. Budzil sie co chwile bo uderzal sie o szczebelki - poprostu zaczelo mu brakowac miejsca. Wlasnie wtedy kupilismy ochraniacz taki sam jak Ty wkleilas i spisuje sie rewelacyje. Wiadomo od jeden strony ma sciane a z drugiej ten ochraniacz i ani razu nie wypadl. Teraz juz bym mu go sciagla bo juz umie spac, ale on nie chce bo sie tak przyzwyczail.
Wiec uwazam ze spokojnie mozesz go polozyc juz na duze lozko i uzyc tegoz ochraniacza. Pierwsze noce sa chyba bardziej stresujace dla nas niz dla nich, bo im to tylko wygodniej jest :)

Kupiłam spodnie za 70 zł i leginsy, więc jakoś przetrwam. Najwyżej dokupię jeszcze jakieś leginsy.Dzięki dzieweczki:)

Morgain, dawaj do mnie przywieziesz co trzeba, połazimy po Szczecinie, pójdziemy na jakąś dobrą kolację i do mnie do kina na filma:) Będziemy wysyłać tylko zdjęcia dziewczynom na BB:)))

AAAAA co do maty, ja na razie się wstrzymuję, jak ktoś będzie chciał nam zrobić prezent, to gotowy pomysł:) A jak nie, to kupię przez neta i tyle.

jola, popieram asiunie :-) warto sprobowac. ochraniacz spelni swoje zadanie, tzn nie spadnie, a jak nawet - to sie szybko nauczy :-) podlozycie najwyzej kolderke jakas na poczatku pod lozko. spoko.

morgaine
, nawet, jak troche szelesci, to jak polozysz na to przescieradlo - nie bedzie szelescic :-) a co do ciuszkow - ojjjj, ja bym miala codziennie problem jak ze soba - w co by tu cie ubrac, kwiauszku? ;-)

kozica
- do uslug.

Kupiłam spodnie za 70 zł i leginsy, więc jakoś przetrwam. Najwyżej dokupię jeszcze jakieś leginsy.Dzięki dzieweczki:)

Morgain, dawaj do mnie przywieziesz co trzeba, połazimy po Szczecinie, pójdziemy na jakąś dobrą kolację i do mnie do kina na filma:) Będziemy wysyłać tylko zdjęcia dziewczynom na BB:)))

AAAAA co do maty, ja na razie się wstrzymuję, jak ktoś będzie chciał nam zrobić prezent, to gotowy pomysł:) A jak nie, to kupię przez neta i tyle.

slowo się rzekło! zawijam kiecę i lecę!

och jak ja bym chciala.... no to idę obiad skończyć i te fotki dla Ciebie Koot popstrykać.

reklama
Dziewczyny, a powiedzcie mi, jakie wanienki kupujecie?
Mam tutaj kilka pytań:
1. Lepsza wanienka 80 cm czy 100 cm?
2. Lepsza profilowana czy nie?
3. Ze stojakiem czy bez?

Intuicja mi podpowiada, żeby kupić wanienkę 100 cm ( bo po co zmieniać ją po 3 czy 4 mies) tym bardziej, że skłaniam się jednak ku tej ze stojakiem. Tylko czy w przypadku wanienki na 100 cm te stojaki są stabilne? I do jakiego wieku dziecka to wystarczy? No i ja bym kupiła zwykłą wanienę nie profilowaną, bo wydaje mi się, że przy starszym dziecku taka jest bardziej praktyczna. Tylko nie wiem czy dobrze myślę. Podpowiedzcie coś, proszę :-)

Aha, upatrzyłam sobie coś takiego:
wanienka: http://allegro.pl/kolorowa-wanna-wanienka-prima-baby-100-cm-new-i1409691360.html
stojak: http://allegro.pl/stabilny-stojak-pod-wanienke-100-wanne-suszarka-i1409691369.html

Aaa i przy okazji, co sądzicie o tej tetrze: http://allegro.pl/pieluchy-biale-tetrowe-tetra-70x80-tanio-i1409691149.html ?

Ostatnia edycja:
Do góry