reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Laurka- jezeli chodzi o wanienke ja mam nakladana na wanne. Ale to dzieki Wam o niej wiem :-), jak bym nie wiedziala to bym kupila zwykla chyba wieksza, nie uzywalam profilowanej nigdy wiec nie moge sie wypowiadac. Jak masz duzo miejsca to oczywiscie lepiej ze stojakiem ale spokojnie wanienke mozesz trzymac na stole, pralce jakims duzym koszu wiklinowym itp.
I chyba lepsza z korkiem ale z drugiej strony jak bys nie kompala w wannie zeby sie nie zchylac to wszystko jedno czyz korkiem czy bez bo i tak trzeba dzwigac.
Co do tetry chyba ok ale chyba trzeba zaryzykowac bo inaczej sie nie dowiesz.

ps. synek mojej siostry jak tylko nauczyl sie siedziec to nie chcial w wanience byc, zreszta wczesniej tez malo raczej kompal sie z mama. I tylko w duzej wannie bez wody poprostu prysznic wiec dzieci sa rozne :-D

reklama
Cyknij fotki, to powiem Ci co masz brać ze sobą:)

no cyknę fotkę samej siebie i się przywiozę, o co chodzi co?;) hihi już pędzę. a koot jak to nie problem, to please daj mi na priv swój adres mailowy, ułatwiłoby mi to wysyłanie zdjęć bo wstawianie tutaj i obczajenie jak się to robi zajmie mi sto lat...
a jak nie to zawsze mogę linka na picasa wstawić i tak chyba byłoby najszybciej... as you wish

Laurka ja też nie wydziwiałabym z wanienką. najlepiej większą kupić, bo dłużej użyjesz. jak dziecko małe to dawałam na stół w sypialni i kąpałam go, tylko że mąż mi przenosił. potem zostawiałam wanienkę w wannie i tak na klęcząco go kąpałam, na klęcząco nie obciążasz kręgosłupa tak bardzo jak się schylając więc dla mnie spoko. potem wanna:) bardzo szybko wanna, jak tylko zaczęli siedzieć. stojak też używa się dla małego dziecka, bo jak takie już większe dziecię to chyba bym się bała, że to nie utrzyma ciężaru...nie wiem, takie mam wrażenie...

Ostatnia edycja:
Morgaine
to dawaj linka na pw i tyle. Tam się dogadamy co i jak,zeby babeczkom nie śmiecic już na forum:)

Dzięki dziewczyny :-) Niestety u nas odpada kąpiel dziecka w łazience, bo mamy zbyt zimno, zwłaszcza zimą i jesienią. Dlatego nasze dziecko będzie musiało być jak najdłużej kąpane w wanience dla dzieci. Później pewnie będziemy musieli pomyśleć o jakimś ociepleniu łazienki, dokupieniu grzejników itp., ale na razie w grę wchodzi tylko kąpiel w pokoju.
Morgaine właśnie mam obawy czy jeśli kupię 100 cm+ stojak to do jakiego wieku dziecka ten stojak bezpiecznie będzie wytrzymywał ciężar dziecka? A stojak chcę dlatego, że mam problemy z kręgosłupem i nawet jak od czasu do czasu będę kąpała dziecko (to zajęcie jest zarezerwowane dla męża :-)), to bez stojaka nie dam rady.

Dzięki dziewczyny :-) Niestety u nas odpada kąpiel dziecka w łazience, bo mamy zbyt zimno, zwłaszcza zimą i jesienią. Dlatego nasze dziecko będzie musiało być jak najdłużej kąpane w wanience dla dzieci. Później pewnie będziemy musieli pomyśleć o jakimś ociepleniu łazienki, dokupieniu grzejników itp., ale na razie w grę wchodzi tylko kąpiel w pokoju.
Morgaine właśnie mam obawy czy jeśli kupię 100 cm+ stojak to do jakiego wieku dziecka ten stojak bezpiecznie będzie wytrzymywał ciężar dziecka? A stojak chcę dlatego, że mam problemy z kręgosłupem i nawet jak od czasu do czasu będę kąpała dziecko (to zajęcie jest zarezerwowane dla męża :-)), to bez stojaka nie dam rady.
u
wydaje mi sie ze te stojaki musza byc jako tako stabilne, no bo przeciez sa sprzedawane i kupowane i popularne. z drugiej strony moga byc popularne do uzytku do np 4 czy 6 mca. dziecko 6 miesiecy, fika, mika, macha nóżkami, rączkami, bawi się i waży...czasami nawet 8kg o ile nie wiecej (jak sie rodzą takie co mają 4,5 kg to w 6 mcach nawet 10kg moga wazyc) i tu wydaje mis ie problem bo ja bym nie ryzykowala. wolałabym wanne klasc np na stole. jatak robilam, stol jest bardziej stabilny.

1. Lepsza wanienka 80 cm czy 100 cm?
2. Lepsza profilowana czy nie?
3. Ze stojakiem czy bez?
1. ja kupię mniejszą, później maluch i tak w niej siedzi, a jak wyrośnie to będzie się z nami kąpał poprostu
2. kupię profilowaną
3. właśnie też się zastanawiałam i kupię chyba ze stojakiem, bo nie mam w łazience gdzie wanienki położyć oprócz wanny a tam mąż będzie musiał się schylać, a ten stojak mało niejsca zajmuje złożony

ale jaki fajny stojak z suszarką wynalazłaś, nie widziałam, superancki a tetrę to chyba najlepiej w sklepie pomacać, tak myślę, ja będę próbowała kupić tetrę i flanelkę w sklepie z materiałami i uszyć sobie

hermionka dobrze, ze wstawiłaś ten artykuł- mam już te puzzle piankowe bo dostaliśmy je dosć dawno i nowe, zapakowane czekają w szafie,ale skoro tak to je po prostu wyrzucę...są ładne i do tego praktyczne,ale nie będę ryzykować.

ja mysle, ze wiekszosc zabawek dla dzieci zawiera toksyczne zwiazki i mam na to wylane ;-) wiekszosc wozkow, nie mowiac juz o pokarmach dla dzieci, soczkach itp, zawiera potencjalnie (wazne slowo) grozna chemie i mam to gleboko. to samo znajduje sie w warzywach i owocach (pryskanych roznymi g..nami), tanich wedlinach (czyli do 25zl/kg), pampersach, kremach, a co gorsze - w powietrzu! ile toksycznych zwiazkow wciagamy z kazdym haustem - olow np!
ale nikogo nie namawiam do niczego, ja po prostu juz nie czytam takich sensacji. nie mam tych puzzli i nie mialam, ale nie powstrzymaloby mnie to przed kupnem. tym bardziej ze pracujemy w zabawkach i wiem, ze co chwile sa wycofywane jakies produkty, potem - po akcji - wracaja na polki z powrotem, tylko ze zmienionymi naklejkami.. etam.

a co do stojaka - mialam, nie korzystalam, wolalam jednak sie schylic (przenoszenie wanienki wypelnionej woda to tez nie lada wyczyn ;-) ), ogolnie dla mnie niepotrzebna rzecz, kapiel malenstwa trwa chwile doslownie, kazdy chyba wytrzyma.

wanienke bralabym mniejsza, dziecko potem siedzi. ja mialam jeszcze mniejsza, ikeowska, i teraz tez bede taka miec. szkoda miejsca na wieksza.
mialam nieprofilowana i nie wyobrazam sobie profilowanej, szczegolnie dla wiekszego dziecka - jakies takie udziwnienie zbedne mi sie wydaje ;-) ja kladlam na tych gabkach, co wklejalam kiedys, najwygodniejszy patent. wygladalo to tak:

* zdjęcie usunięte przez: pandorka

Masiek malenki, jeszcze z kikutkiem od pepowiny :-D ale ta wanienka spokojnie nam posluzyla troche, choc wydaje sie mala.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kurczę, aenye, teraz to już całkiem zgłupiałam ;-) Mówisz, że taka 80 cm na długo wystarczy? Tzn. mniej więcej na ile? I dałaś mi też do myślenia z tym stojakiem. W sumie to nie jest jakiś wielki koszt (60zł), ale z drugiej strony zawsze można dokupić... Ehhh, sama nie wiem ;-)

reklama
to ja pokaze u nas jak to wygladalo,
tutaj Josh mial 3miesiace, jak zaczal siadac (czyli jeszcze sie chwial) to siedzial z drugiej strony tej wanienki a przynajmniej nie lecial na boki. Dopiero jak ladnie zaczal i szytwnie siedziec to kompal sie w duzej wannie.

Do góry