reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Mam pytanie. Ktoś już tu pisał o takich "ceratkach" czy jak to nazwać do łóżeczka na materac. Nie mogę nic takiego na allegro znaleźć...napiszcie proszę jak to się nazywa albo dajcie namiary na linka proszę!

Któraś z Was polecała kiedyś coś takiego na materac:
0314 PODKŁAD HIGIENICZNY NA MATERAC CERATKA 70x40 (1407580340) - Aukcje internetowe Allegro

A ja się jeszcze zastanawiam nad czymś takim: MOTHERHOOD ---------- PODKŁAD POD PRZEŚCIERADŁO (1407963033) - Aukcje internetowe Allegro

Są jeszcze oczywiście takie zwykłe ceratki jak już wcześniej linkowały dziewczyny.

reklama
Co do mat to mamy dwie wiec nie zamierzam kupowac ale zastanawiam sie nad ta Tiny Love Super Mat – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores ma duzo szeleszczacych i piszczacych bajerow wiec mysle ze motywowac malucha do lezenia na brzuszku i potem do raczkowania, dla mnie to wazne bo Olek mi wcale nie chcial na brzuchu lezec bo po co jak mial zabawki nad glowa i w efekcie nie raczkuje.

Edit: ceratke mamy zwykla pod przescieradelko, jest ok.

Ja mam dylemat co do łóżeczka. Chcemy zabrac Olkowi łóżeczko dla malej i nie wiem czy kupic mu kojec czy ochraniacze na łózko http://www.toys.ie/SOFT-N-SECURE-BEDRAIL-!A01231-prod.aspx ?? Ma w pokoju duze łóżko i w sumie byloby wygodniej jakby zzaczal w nim spac ale sie boje ze jest za maly i jednak moze spasc:sorry2: no a jak kojec to i materacyk i przyznam ze szkoda mi troche kasy skoro łóżko i tak tam jest co myślicie?

Ostatnia edycja:
pandorka ale takie z gumką??

bez gumki i znalazłam informację na ulotce po polsku i to się nazywa "ochraniacz na materac LEN" 70cmx100cm ;-)

a macie maty upatrzone? tego tez sie dosc szybko zaczyna uzywac..

my kupiliśmy nową na carboocie za Ł8 taką: Bloosom Farm baby play mat i całe szczęście, że tak tanio ją kupiliśmy, bo w sumie bardzo mało była uzywana, bo Filip się na niej nudził, bo do zabawek dosięgnąć nie mógł, a jak już mógł dosięgnąć, to się w nią nie mieścił :-D

ja strasznie zaluje swojej maty, sprzedalam oczywiscie, byla gruba bardzo, na 2-3cm, cala z pianki, wiec miekka, nie musialam pod spod podkladac koca. szwagierka chce mi dac rozowa, ale nie bede dziecku gustu psuc od malego ;-)

mielismy taka:

teraz wezme chyba taka, bo podoba mi sie, chociaz moim zdaniem nie umywa sie do tamtej, jest cienka, na lezaco malo zabawek, no lipa troche..:

MATA INTERAKTYWNA RAINFOREST BABY GIFT DZWIEK 1010 (1403768515) - Aukcje internetowe Allegro

aenye mów co chcesz, ale jak patrzę na Twoich ślicznych chłopaków, to jakoś tak jestem przyzwyczajona do facetów, jeansów, swetrów, że nie wyobrażam sobie jak ja będę te dziewczynkę ubierać....takie to kwiatuszkowe:( hmm może się przyzwyczaję....

aenye już wczoraj widziałam to co wkleiłaś, pytałam sprzedawcy o rozmiar 60/120 i dziś mają wystawić :-) mi właśnie zależy na takiej z gumką.
Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc!

U nas zupełnie nie sprawdziła się mata Krab Drewexu. Młody nie mógł dosięgnąć zabawek wiszących, a te na dole wymagały siły żeby się włączyła melodia? Uwielbiał za to godzinami grzechotać zabawkami na zabawce gimnastycznej Canpol, którą wygraliśmy w Multibaby. Leżał na kocykach i tylko mu zmienialiśmy ustawienia grzechotek, albo doczepialiśmy piłeczki, gryzaki itp.

reklama
Acronka Ja właśnie taki podkład kupiłam i jest super, mięciutki i delikatny i nie szeleści tak jak folia... ten materiał jest fajny i przylega do materaca i nie powinien sie przesuwać dzięki temu, w razie czego to mozna zawsze jakieś gumki doszyć to już nie problem
Matę dla małego kupiłam używaną za 30 zł i mam nadzieję, że na razie mu wystarczy, chcę jeszcze kupić fotelik-bujaczek albo huśtawkę więc powinno być ok.

Do góry