A
asiunia876
Gość
Zuza jest cos takiego jak szerokie pieluszkowanie, gdzie na pampersa zawijasz tetre, zeby dziecko mialo nogi szeroko.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
tetra dla mnie niezbedna, mimo, ze zamierzam tylko pampersow uzywac. ja, jak juz wspominalam, mialam mase pokarmu i stosowalam tetre do karmienia, tzn podkladalam pod buzie dziecka i cycek, zeby nic nie cieklo. nie mialam dzieki temu mokrych, zabrudzonych koszulek, no i dzidzia tez nie. beka, bo u mnie na poczatku ok 10 dziennie pieluch szlo do tego karmienia! (dzieciom sie podczas karmienia ulewa tez, wszystko szlo w pieluche).
poza tym podkladalam pieluszke - flanelke jednakowoz zwykle - pod buzie dziecka, gdy spalo, wtedy ulewalo mu sie tez na pieluszke, zamiast bezposrednio na posciel etc. zawsze mialam w lozeczku, wozku, rozku. a takze, co wam sie wyda dziwne na bank - zakrywalam buzie Fiolkowi do spania. oczywiscie zostawialam doplyw powietrza ;-) to go rewelacyjnie wyciszalo. nie mogl zasnac bez niej :-)
ale kupowalam nie w sieciowkach (slabizna) tylko w hurtowniach dzieciecych takie kolorowe, we wzorki, zeby nie bylo widac plam od mleka.
aha, w ikei sa super pieluchy tetrowe - takie bawelniane, grubsze i milsze, ale ciensze od flaneli. na pewno sie w nie zaopatrze, najlepsze byly 3szt za 10zl chyba, nie pamietam zreszta.
Morgaine, odpusc sobie to pieluchowanie do tego 6tyg (wizyta) a zobaczysz bedzie lepiej.