reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

ale te kółka czy poduchy to brałyście już o szptala, czy służyły tylko w domu?
i jeszcze pytanie o Tantum Rosa- mówicie o takim w saszetkach? (do pielęgnacji po porodzie), bo ja się zastanawiam, jak to rozrabiać w szpitalu, skoro trzeba we wrzątku i najlepiej w jakiejś misce...?

reklama
no ja rozrabialam w butelce z woda ciepla, nie wrzaca!! skad. ale nie w szpitalu, w domu dopiero. tak samo jak poduszki wszelkiego typu - tez dopiero w domu uzywalam.

morgaine pisze o jakims psikaczu - co to???? moze to, moja kolezanka miala taki aptent - kupila ten flakonik do pryskania woda roslin - i w to wlewala sobie tantum rose i inne przemywaczki ;-)

kolko mialam juz w szpitalu-ale lezalam 2 tyg i chya po jakis 3 dniach je dostalam wiec w normalnych okolicznosciach pewnie dopiero w domu sie przyda

Ja mam mojego rogala do spania i jego będę wykorzystywać przy karmieniu
Co do pieluchowania to wiem, że nie bedę dopóki mi nie powiedzą, że jest taka potrzeba (ok. 6 tyg. robia badania i wtedy mówią czy trzeba), jeśli chodzi o kółko to faktycznie lepiej kupić takie dziecięce, bo potem się dla dziecka wykorzysta, a różnicy nie ma żadnej

a nie ma ryzyka, że dzidzia sobie nakryje buźkę taką pieluchą i się udusi? bo jak czytałam, to lepiej nawet nie mieć kołderki, tylko jakiś śpiworek, bo wtedy nie ma tego ryzyka

Jak jest takie malutkie, to i tak co chwila zaglądasz, rączką nie weźmie, bo nie umie:) A potem jak umie, to i zdjąć potrafi:) A poza tym przez pileusie można oddychać.

Pieluszka jest cieniutka i można oddychać, a poza tym jest lekka, a z kołderką jest gorzej bo jest grubsza i znacznie cięższa, więc o pieluszkę bym się nie bała

reklama
Ja zupełnie z innej beczki: nie mam w czym chodzić: wszystkie spodnie, nawet ciążowe rozchodzą mi się na dupsku i w udach, tak przytyłam w tych partiach. Załamana jestem:szok:
Musze chyba jechać po następne leginsy i jakieś spodnie. Mam dziś zebranie u dziecka i jak obwieś pójdę? Szkoda mi kasy na takie głupoty, no ale to jeszcze 3 miechy

Do góry