reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
pandora tak oczywiście że pandorkę83, sama prosiła mnie o zdjęcia. więc przepraszam;)

aenye ja mam taką specjalną komodę haahha dużą, 4ro szufladową, na dzieci:) tzn. wyrzucałam kiedyś meblei szkoda mi jej było wyrzucić bo porządna, solidna, pojemna, tylko kolor nie ten, no i jak Starszak się urodził to w niej trzymałam, potem schowałam, bo mi nie pasuje (w sumie jest biała więc teoretycznie pasuje do wszystkiego, tzn. nie rzuca się w oczy), na Młodego wyciągnęłam, no a teraz to już nawet chować jej nie musiałam tylko przeniosłam młodego do jego nowych mebli, a ta została. problem w tym, że co jedno dziecko to ma więcej ciuchów i nie mam jeszcze połowy (już mam dla bliźniaków, ale jutro szykuje się mega paka od koleżanki), a już mam całą komodę, plus połowę mojej i na stryszku ciuchy!! GDZIE JA TO POMIESZCZĘ!!??

Koot jutro, ew. pojutrze będą foty. zależy ile spędzę u kumpeli:D a ciuszki niektóre to wypas, od kuzyna z usa mam, jego żona chciała zajść w ciążę no i się 'wyżyła'na moim dziecku i jemu pokupowała:D:D

Ostatnia edycja:
Teraz innej tetry niestety nie dostaniesz, wszystko to taka cieniutka szmatka, nie to co kiedyś :(
dletgo przydatne są pieluszki flanelowe do wycierania i innych rzeczy, sa grubsze, chłonniejsze i milsze w dotyku

Teraz innej tetry niestety nie dostaniesz, wszystko to taka cieniutka szmatka, nie to co kiedyś :(
dletgo przydatne są pieluszki flanelowe do wycierania i innych rzeczy, sa grubsze, chłonniejsze i milsze w dotyku

tak, ja bez flaneli się nie obejdę, nawet do szerokiego pieluchowania są lepsze, bo sztywniejsze i milsze. ale jak rodziłam Starszaka (4,5 roku temu) to jeszcze kupiłam super tetrę, grubą, miłą, ale w hurtowni dziecięcej a nei w sieciówce typu TESCO czy inne. może to ma znaczenie?

a no miałam pytać a propos szerokiego pieluchowania. Starszaka szeroko pieluchowałam (był na tetrze, na tetrze takie majtki ceratkowe coby nie przemakało i na to jeszcze pielucha) i miałam problem z bioderkami - tzn nie musielismy cwiczyc ale musielismy b.dlugo szeroko pieluchowac go (mozliwe ze to przez tetre? jak jest mokra to sie tak zbija i nóżki są blisko siebie... ale Starszak dużo na brzuszku spał od maleńkości a to podobno sprzyja stawom biodrowym). Młodego miałam na pampersie, też go pieluchowałam szeroko do 4 miesiąca chyba, trochę mniej problemu niż ze STarszakiem.
a jakie są wasze doświadczenia? bo mnie strasznie wkurzało to szerokie pieluchowanie, bez tego dziecko takie słodkie, ale podobno dziewczynki nie mają z tym problemu? z drugiej strony to laska, nie może mieć krzywych nóg więc moja kuzynka dawala nawet po 2 sztywne pieluchy żeby mieć pewność że stawy się dobrze rozwiną....
asiunia, pandorka ciekawi mnie też jak za granicą do tego podchodzą? bo tam wiecznie inaczej niż w Polska!!;)

Ostatnia edycja:
Na pewno ma znaczenie gdzie kupujesz, do sieciówek biorą tanią tetrę (ogólnie to chyba wszystko), żeby mozna było cenowo konkurować

hermionka ja tetry w ogóle teraz nie kupuję. bo i po co jak będę na pampersie. warto miec z 10 szt w zapasie, ja mam stare - np podlozyc do wanienki i....i nie wiem hahah. ja sie mocno skupie na flaneli. do szerokiego pieluchowania lepsza, mam taką grubszą i sztywniejszą. do wycierania buźki, do przykrywania (w lecie można przykryc sama pieluszka lub jak np ja Młodemu buźkę nakrywałam pieluszką i od razu spał) flanela generalnie się rpzyda, gdiześ podłożyć itd. ale tez nie w mega ilosci. ja kupie 5 sztuk - 2 sztywne mam, nadaja sie tylko do pieluchowania lub jako cieniutki kocyk.

Morgaine tutaj nie ma czegos takiego jak szerokie pieluchowanie. Mi lekarka powiedzila ze zeby bioderka dobrze sie rozwijaly musza miec maksimum swobody i ruchu (dlatego dobrze cwiczyc i wyginac nozkami we wszystkie strony) Po paru tyg mial kontrole (chyba 6) u lekarza w przechodni, nie ortopedy i powiedziala ze wsio ok. no i jak pojechalam do PL (Josh mial 5mc) to poszlam na kontrole (bo mnie moj tato zapisal bo wiadomo jak oni - mowili niepowazna ze nie pielu****e) i co? Lekarka zachwycona i mowila ze wsio ok. Takze ja w to nie wierze. Teraz tez nie bede pieluchowac bo z tego co widze to problemy maja ci co pielu****a. Ale pewnie bedac w PL poddalabym sie spoleczenstwu i ciaglej nagonce i bym pieluchowala (na marne)...

reklama
pierwszy raz słyszę o czymś takim jak pieluchowanie-mogłybyście dokładniej opisać co to znaczy?jak dziecko ma pampersa to też się wkłąda mu tą tetre wtedy czy jak?i to tak cały czas dziecko nosi?

Do góry