reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
Z tymi legginsami to dobry pomysł, ja jestem za to ostatnio w szoku, bo od wizyty 6.12 do wizyty 12.01 przytyłam tylko 0,5 kg, a przecież obrzerałam się na święta, więc generalnie waga mi stanęła... Nie wiem co o tym myśleć, ale chyba się cieszę, bo jak doszłam do 10 kg to sie trochę przestraszyłam, że jeszcze 3 mies. przede mną... ale moze nie będzie tak źle :)

no ja rozrabialam w butelce z woda ciepla, nie wrzaca!! skad. ale nie w szpitalu, w domu dopiero. tak samo jak poduszki wszelkiego typu - tez dopiero w domu uzywalam.

morgaine pisze o jakims psikaczu - co to???? moze to, moja kolezanka miala taki aptent - kupila ten flakonik do pryskania woda roslin - i w to wlewala sobie tantum rose i inne przemywaczki ;-)

DOKŁADNIE spryskiwacz do roślin. jak urodziłam, M wrócił do domu, rozrobił mi to i przywiózł na następny dzień do szpitala. po każdym siusiu, szłam pod prysznic i po umyciu się obficie spryskiwałam się tantum rosa. jak wróciłam do domu po 3 dniach to jeszcze praktycznie 2 dni i już siedziałam bez koła. najważniejsze że tantum rosa działa też znieczulająco!! naprawdę warto;) hahahha kojarzycie ten tekst?:D
przy Starszaku dopiero w domu zaczęłam i te 3 dni w szpitalu to była masakra. kuzynka mnie wtedy zdrowo opierdzieliła że po co ja tak cierpię jak tantum przeciwbólowe też jest!\
co do poduchy to w szpitalu nie trzeba bo leżysz. a jak sie szybko zagoisz to też nie trzeba:)

aenye faktycznie tak zrobię podłożę jeszcze podusię jakąś pod rogala żeby chociaż troszkę wyżej to dziecko było. no i co Ty wyglądasz na focie grejt, 3 dni po porodzie taka uśmiechnięta z poczuciem humoru (poducha na głowieL::):) buźka

aenye co do wyrodnej matki i peluchy to 100% right. właśnie wczoraj przypominałam sobie jak się wkurzałam, jak gdziekolwiek się ruszyłam to każdda ciocia, wujek, teściowa, WSZYSCY mieli jakiś comment odnośnie tej pieluszki na buzi, a dziecko sobie słodko spało!! i mi ją odsuwali i poprawiali!! matko jakie te ludziska są !! jak tu nie być opryskliwym!!!

baby_55 ja mam już prawie 12 na plusie:( ale mam to w du.....tzn. tyłek mi urósł hahahahaha

Ostatnia edycja:
ja nie wazylam sie juz dobry miesiac, zaraz pojde i sprawdze ;-) ciekawe, stawiam na 12kg +

morgaine
, dokladnie, myslalam, ze pozabijam wzrokiem co najmniej. ;-)

spryskiwacz ekstra sprawa. musze kupic. a do pryskania ;-) polecam tez AZUCALEN - rewelacja.

baby
, na glowie mam wlasnie kolko poporodowe ;-) moje nie bylo dmuchane, tylko mialo w srodku taki styropianowy granulat, mozna to bylo dowolnie formowac.

koot, ja kupilam takie spodnie:

SPODNIE CIĄŻOWE JEANS RURKI GRANAT S (1400456814) - Aukcje internetowe Allegro

sa za duze, niestety. a do tego dosc rozciagliwe, wiec juz w ogole. takze w sumie polecam. ja sobie zostawie na czas, kiedy bede miala juz mega wielki brzuch i nie zmieszcze sie w nic.
ale ja kupilam w C&A ostatnio super legginsy, zwykle, nie ciazowe, takie grube, ocieplane od spodu. sa bosssskie, mega wygodne i cieplejsze od spodni. i jeszcze do tego mam sexy nozki ;-) szczuplutkie ;-)

Ostatnia edycja:
sexy nóżki szczuplutkie....

oj Koot czemu Ty tak daleko mieszkasz, wszystkie spodnie ciążowe jakie mam są za duże i może nie musiałabyś kupować....no ale moja droga ja to dokładnie drugi koniec polski. chociaż jestem zakochana w Szczecinie, piękne miasto, och jak ja bym tam pojechała na parę dni... przywiozłabym ci ciuchy i te spodnie hahaha, no ale to chyba więcej niż 800 km:( i jeszcze ta droga od połowy polski do was...masakra zrobili wam tam już jakąś dwupasmówkę (bo o autostradzie nie marzę:D)

A propos tetry - teraz się porządnej nie dostanie. Pracowałam trochę przy szmacie i nawet chciałam sobie trochę załatwić, żeby poszyć, ale nie ma szans na taką porządną, miękką, grubą. Sama cienizna, cóż "nowe standardy". Dostałam trochę od babci z żelaznych zapasów i mam poszyte kilka z takiej grubiej (sprzed 20lat!!) a reszta kupiona gotowa + flanelki.

Co do kółek poporodowych - warto rozważyć zakup zwykłego kółka dmuchanego do pływania dla dzieci! Tanie, zajmuje mało miejsca w torbie do szpitala. Wiele kobitek tak robi.

Z tym spryskiwaczem do Tantum Rosa świetny pomysł. Ja znam tylko sposób z butelką z dziubkiem (te od wody mineralnej) i polewaniem.Trochę to niewygodne było, ale fakt faktem przyspiesza gojenie.

reklama
mitaginko, na poczatku tak.. troche piecze, ale bez przesady. duzo gorzej jest sie psychicznie przelamac, zeby zrobic dwojke, ale trzeba jeszcze w szpitalu. najwyzej daja czopki. nie jest tak zle, naprawde, ja jestem wrazliwiec i dalam rade bez problemu.

Do góry