reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

szybko minie, koocie :-) zobaczysz. ani sie obejrzymy, jak bedziemy sie dopingowac skurczowo na bb w kwietniu :-)

ja poki co tez nie mam zupelnie miejsca na dzieciece ciuszki!!! koszmar! musze kupic komode jakas (do sypialni - na razie) i jeszcze jedna szafke do dzieciecego pokoju, jak nic! na razie mam dwie siatki ;-) leza w garderobie. nie mam ANI JEDNEJ wolnej szuflady w domu ;-)

reklama
co mama to opinia ;-) koleżanka mi odradziła elektryczny, bo ją cycki bolały przy odciąganiu. Ja miałam ręczny i nie bolało nic. Teraz też mam ręczny.

Ja też używałam nakładek z Aventu i teraz się też w nie zaopatrzyłam. Nie wyobrażam sobie bez nich życia!!!!!

a po tak właściwie są takie nakładki?

U mnie sprawdziły się już w szpitalu bo choć piersi mnie jeszcze wtedy nie bolały to mały wypuszczał pierś po minucie od zassania a ja nie umiałam go ponownie przystawić. Z nakładkami takiego problemu już nie było, jak zassał to ciągnął. A później używałam cały czas bo mnie bardzo sutki bolały (nie dałam rady karmić bez, mimo iż próbowałam). Przez nakładki dziecko tak nie ściska brodawki i mniej boli.

mitaginka nakładki to takie silikonowe "smoczki", które nakładasz na brodawkę i wtedy dziecko nie pije mleka bezpośrednio z sutka, tylko przez tą nakładkę. Dzięki temu, jak już brodawki są poranione można dziecko karmić, bo ból jest mniejszy.

co mama to opinia ;-) koleżanka mi odradziła elektryczny, bo ją cycki bolały przy odciąganiu. Ja miałam ręczny i nie bolało nic. Teraz też mam ręczny.

Dokladnie tak jak mowisz co mam to opinia, jednak jezeli chodzi o laktatory elektryczne to sa bardzo duze roznice pomiedzy nimi np. jezeli chodzi o prace takiego laktatora przy sciaganiu:tak:moe Twoja kolezanka miala jakis gorszy czy felerny i dlatego meczyla sie....

ja miałam jakiś beznadziejny, ręczny. Już wolałam sama sobie ściągnąć. Tyle,że ja nie musiałam przechowywać na później, więc zwyczajnie stawałam nad wanną i wyciskałam nadmiar, aż ulgę poczułam:)
Przypomniało mi się uczucie jak masz takie pełne piersi i dziecko Ci pięknie to spija, ach...:)) Miodzio

a ja pamietam uczucie, jak przystawiam dziecko do piersi, ono zasysa i nagle nawaaaaaaaaaaaaaaal - takie uczucie wypelnienia na maxa :-) i cisnienia w piersi. fajne nawet ;-)

reklama
baby jeszcze raz ponawiam pytanie, masz już te biustonosze??? Nie ciągnie się ta druga miseczka jak jedną opuścisz (szczególnie w tym ciemniejszym ?)

A tak przy okazji to jak sobie zmierzyć rozmiar miseczki dziewczyny??? W tych tabelach rozmiary zaczynają się od 89!!!:szok: gdzie to ma być???

Do góry