reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Haha klinbis i siuplajs jest the best... Moja chodzi i mowi " Aj dont majnd"... to chyba z przedszkola :-)

widze ze do zoo w sierpniu pojdziemy, ciesze sie juz na to spotkanie... Noclegow nie polece bo jako wroclawianka nigdy w hotelach nie spie, wiec po prostu nie znam :-)

no i zlot na wsi sie szykuje, kalosze spakujemy i poznamy pana Q i mame-siostre :-)

juz bym chciala urlop jak tak o tym mysle...

mamoPaulinki, mala jest swietna, moze pokocha konie...

moje starsze dziecko ma faze na akwarium, a faza u nastolatki to naprawde faza, takze Gosienko witam w klubie niespokojnych matek i zfazowanych nastolatek... zeby nie bylo to nie mam nic przeciwko akwarium, ale L jak zwykle negocjuje z wysokiej polki - za duze i za drogie :-/ Trudna rozmowe przelozylam na jutro coby z emocji ochlonac... Tatus jak czesto bywa unika takich tematow :-/

natomiast H to maly szogun, zachowuje sie jak masza z bajki "masza i niedzwiedz", nie wiem czy ja znacie ale polecam, jskbyscie chcialy znalezc podobienstwo do naszych trzylatkow... No moja jest podobna jak nic :-)

reklama
Joł
Poczytałam , ale ze chłop mi tu gada coś nad głową , to ***** pamiętam .
Siedzimy i piwko sobie pijemy , więc tym bardziej g.. pamiętam :-D:-D

Zielona to się Kostka rozkręca .

Mamo Paulinki wiesz że my zawsze wam kibicujemy z całego serca . Jesteś dla mnie wzorem super mamy !! i nie tylko Ty ale każda mama z dzieckiem niepełnosprawnym . Nasze problemy przy Twoich to pikuś .

Uff..ogarnęłam moje mendy pospolite i już od kilku minut śpią. Lena zrobiła strajk i chciała spać w naszym łóżku, ale nie poszła na to, więc się rozwyła, Maćka wybudziła i był ryk na dwa głosy. Ryk był też wcześniej, bo wracamy z dworu do domu i ryk był przy myciu włosów, więc mam łeb jak sklep:no: Pranie puściłam, jeszcze 2 pralki mnie czekają, składanie suchego i ogarnięcie łazienki na piętrze. Reszta gotowa. Dzień zakończę spacerem z psem, aby oddech złapać;-)

aniam - napij się i za mnie, bo ja dziś czasu i siły nie mam.

monia - akwarium piękna rzecz, ale mnie nie kręciła nigdy, bo wolałam zwierzątka, które można pogłaskać. Jak już kupicie to przyjadę podziwiać:-D Udanych negocjacji!

Witamy wieczorkiem :-)

Helka jeszcze dokazuje :rofl2: Chłopcy na dworze z dziewczynami siedzą, zajadając słonecznik ;-) no i zaczyna wieczorne przesiadywanie na ławkach :szok:
Dzisiaj nam blachę na dach przywieźli , ale nasz mądry właściciel zapomniał że ja sama w domu siedzę i pan który przyjechał trochę był zdziwiony , dzięki bogu ekipę jakąś zorganizował i dali radę wszystko wypakować z auta :tak:

Nata u mnie niestety problem, że mamy jedno auto a nie mogę małżowi go na cały dzień zabrać, w grę wchodzi przyjazd busem ale wtedy musiałabym kombinować z dojazdem do zoo, chyba że do którejś z was się uśmiechnę i mnie odbierze. Pomyślimy bo ostatnimi czasy Helenka jest niemożliwa jak gdzieś wychodzimy, nie słucha się , ucieka itp :rofl2:

Kici zdrówka dla Kuby oby szybko przeszło

Elvie udanego spotkania;-)

MamoPaulinki &&&& za załatwienie wszystkich papierów. Super że Paulince podobają się zajęcia hipoterapii:tak: Co do spotkania to spokojnie Paulinka najważniejsza .

Isabela pizze bym sobie zjadła :-p

Anna cały czas &&& za Karen . Mateusz też tak ma że trudno go rozszyfrować jeśli chodzi o uczucia ;-) Co do odpoczynku to ja naprawdę się nie przemęczam, mam czas dla siebie tylko że ja na tyłku długo nie mogę siedzieć bo potem kręgosłup nawala :tak:

Monia rybki chyba mniej kosztowne niż koń ;-) Kalosze koniecznie weź coby pogodę zaczarować a nuż nie będzie padać , chociaż Helenka na bank coś wymyśli aby błoto zrobić :-D Bajkę o Maszy pamiętam ;-)

Aniam twoje zdrówko też sobie piwko otworzyłam :tak: jutro ze spokojem poczytasz , może małż w jakimś celu cię zagaduje :-p:-D

Miłego wieczoru babeczki

Monia mogę fote wrzucić.
Akwarium jest B. Jest na 250litrów wody. Roboty nie jest dużo, naprawdę. Raz na 3 miesiące spuszcza część wody i uzupełnia nową (wtedy tak 2-3h roboty) i powiedzmy co 1,5 miesiąca "odkurza", taki specjalny patent do oczyszczania małych kamyczków.
B ma duży filtr, specjalnie do akwarium o takiej pojemności, pewnie dlatego też roboty nie jest dużo.
Mamy w akwarium pyszczaki (yellow golden i saulosa), jedna jakaś rybka, która nie wiem co to i glonojady (chyba z 6).

Gosieńko no własnie mówi cały czas , że mnie upije i wykorzysta . Kurde ale ja i bez upicia dam się wykorzystać :-p:-p

Monia - Piranię sobie kup jedną , ponoc mało z tym roboty a wyglada cudnie , tylko sama ryba druga jak piorun .
A ja mam akwarium na strychu i to spore i nie mogę znaleźć na nie chętnego . Nówka sztuka nie śmigana .

No u śmiałam się z tekstów dziewczyn. Ja to raczej zapadam się pod ziemię jak moja coś powie :zawstydzona/y: A wczoraj ubrana w czerwone spodnie od dresu, żółte body i beret w różową kratkę wyszła na balkon. Pod blokiem mamy przystanek. Podjechał autobus i ludzie wysiedli a młoda patrzy i nagle krzyczy na całą okolicę: Gdzie jesteś babo!!!! ludzie się gapią jak na dzikusa a ja uciekałam do domu:zawstydzona/y: A ona tylko czekała na babcię :sorry:
Zielona no ładnie do ciebie córcia mówi;-) a jeszcze niedawno martwiłaś się że mało gada. Może własnie będzie gadać mało a konkretnie:-p

Annaoj w "Zdążyć z Pomocą" jest w tej chwili już ok 20 000 dzieci. A urząd skarbowy przesyła płytę z danymi z całego kraju dopiero na początku października. Tam nie ma sztabu ludzi, parę osób to rozdziela, dwoi się i troi ale przy takiej ilości dzieci to musi trwać. Tyle, że oni zwracają za wszystko praktycznie co potrzebuje dziecko. Nie każda fundacja refunduje faktury za np produkty żywnościowe przy diecie. A my kupujemy na fakturę w markecie bo taniej coś zawsze i możemy mieć zwrot o ile są pieniądze na subkoncie. A dieta 3 razy bez jest strasznie droga. Nie liczę ile kg warzyw miesięcznie zużywam bo pewnie lepiej opłacałoby się pole obsiać i mieć swoje:-p

Aniam dzięki. Cóż ja robię... wychowuję trudne w obsłudze dziecko. Tak to widzę;-) Czasem trochę w czarnych barwach a czasem jak dziś, kiedy jest "dobry" dzień Paulinki to na różowo.

Wrzucę Wam tu zdjęcie bo nie mam siły gdzieś wgrywać, kopiować kody itd.

20130719_115814.jpg

Mina poważna ale co się nagadała nowej cioci naopowiadała... na szczęście ciocia pracuje głównie z autystami i ma podejście i wsio rozumie:tak:

Miłego wieczoru.

Załączniki

• 20130719_115814.jpg
    20130719_115814.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Do góry