reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Joł zimno cholera :wściekła/y::wściekła/y:

Anna - dobrze że Ci pomaga , wyjechać macie to musisz się dobrze czuć :tak: słoneczko na zatoki też pewnie dobre :-D

Mam nadzieję że jutro nie będzie padało , bo miałam trampolinę rozkładać . A tu taki syf:wściekła/y:
Na majówkę grila większego mam w planach , więc też mam nadzieję na pogodę .

Aniez kupiłam tą grę co polecałaś , jutro będziemy grać . No i grzybobranie w końcu nabyłam :-D

reklama
Aniam- grajcie, grajcie :-) my gramy i jest ubaw. W grzybobraniu Bartula oszukuje jak ta lala :) w jendze burzy konstrukcje, czym doprowadza Kubulę do szału i białej gorączki, w kulki gra ładnie i w małpki :) lubi jeszcze taką grę Granny w Pory Roku. Generalnie gry polecam, każde :-)

U nas dociągnęło po południu do 17,5 stopnia więc szału nie było, ale nienajgorzej.

Padam na paszczę, w zw. z czym idę sobie usypiacz w postaci wina zapodać :p dzisiaj zapewne po jednej lampce padnę :)

Aniez spadające małpki ?
U nas Olka oszukuje i liczy sobie po dwa pola :-D Potem gdzieś leci , że ona już nie gra .. przyłazi i dalej chce grać . Czasem próbuje zabrać kostkę .
Szymek lubi chińczyka i z J po swojemu grają w warcaby .
Ja sama gry bardzo lubię :tak: Niech no mi dzieci podrosną to monopol kupię :-D
Z gier do wybiegania , fajna jest reks podaj łapę .
Z tym że dla Twojego starszaka to już dawno za prosta .
Młody by pewnie miAŁ radochę
PODAJ ŁAPĘ REKS FISHER PRICE GRA MATTEL OKAZJA (3169706593) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
No i piranie atakują też lubią , tego nie mamy ale kilka razy z pracy brałam .

Witajcie,
Nie ma mnie z Wami, choć bardzo bym chciała, bo niestety kwiecień w pracy zerówek to gorący okres robienia z dziećmi diagnozy i przygotowywania cenzurek gotowości szkolnej każdego ucznia… czyli najpierw siedzę z dzieckiem, które uzupełnia mi karty pracy, a ja potem na kompie muszę to wszystko podsumować i wypisać mocne i słabe strony każdego ucznia… dziewczyny, które mają 6-latki i starsze wiedzą o co chodzi… ale ja nie mam chwili wolnej… oby do maja…

Onka, ogromne gratki z narodzin Karolinki… dobrze, ze mała jest zdrowa, a Ty szczęśliwa jako podwójna mamusia… daj znać jak Natalka zareagowała na siostrzyczkę…
Elvie, no to teraz trzeba baczniej patrzeć na wszędobylskiego Maćka… gratki dla przyszłej przedszkolanki Lenki … kciuki trzymać będę, bo wypadają w pamiętny dzień dla mnie i mojej młodszej marudy
Aluśce doszła nowa fobia, panicznie boi się mrówek, biedronek trochę mniej. W tamtym roku nie było tego problemu. Wczoraj aż się wystraszyłam, bo tak się rozpłakała, a na ziemi szła sobie mała mróweczka. Liczę na to, że po prostu się przyzwyczai.
Maonka, nie martw się… ja to przeżywam każdej wiosny, a po kilku dniach fobia powoli zanika, więc polecam częściej oglądać owady… a my to już przerobiliśmy, bo mieliśmy inwazję mrówek faraona w domu i imprezę dziewczyn musieliśmy przenieść do domu moich rodziców…
a co do ćwiczeń, to też sobie postanowiłam, ale jakoś jeszcze nie zaczęłam… wezmę przykład z Ciebie i będę ćwiczyć z dziewczynkami…
a'propos, to ubawił mnie, niestety na smutno, komentarz jednego analityka finansowego, który z porażającą beztroską stwierdził, że ludzie wydają pieniądze lekkomyślnie, a powinni przynajmniej 300-500 PLN miesięcznie odkładać... tylko nie wiem, czy do pana trafiły realne zarobki w Polsce i realne koszty utrzymania. Hipokryta.
Aniez, a ja mimo to staram się odkładać, szczególnie że mam konto z takim programem mSaver i z każdej transakcji kartą dopełnia mi to pełnych 10-tek na oszczędności, a teraz jeszcze będę inwestować minimalnie 100 zł miesięcznie…
Gosia, zdrówka dla Hani… co do alergii, to warto sprawdzić… ja mam kaszel od miesiąca, a katar przypałętał się i już został… co do wizyty w szpitalu to ja bym chyba pojechała, bo przecież to już 5 dni i nie ma wyraźnej poprawy, a kroplówka na pewno wzmocni Hanię… wiem, że przeraża Cię sama wizyta w szpitalu, ale czego się nie robi dla zdrowia naszych pociech
Mamusia, jak tam rekrutacja Natalki? Zdrówka dla chorowitków… a co wizyty u dentysty 25 to Ci powiem, że pod koniec miesiąca to już punktów brak, więc pewnie za wszystko zapłacisz jak w cenniku, prawie jak prywatnie bez opłaty za wizytę… ja staram się zapisywać na początku miesiąca, tak do 10, to jeszcze za nic nie płacę (u dziewczynek) a u siebie tylko za dodatkowe znieczulenie
Nata, Julka jest nieziemska w tych dialogach…
Basia, przykre, że musisz tyle wysłuchać negatywnych opinii na temat Wiktora… w kwestii autyzmu, to teraz dużo rzeczy się pod to wpina… mam nadzieję, że młody skorzysta na terapii na SI… cieszę się, też ze widzisz postępy w mowie synka…
Sonia, usmiałam się z tego co jest ważniejsze dla Teściowej… no i udanej imprezki urodzinowej Kuby i najserdeczniejsze życzenia z okazji jego święta…

images
Gosienka, współczuję bólu głowy, a podziwiam za logistykę i zakupy z całą 3-jeczką… Dorotko, zdrówka dla Was i oby udało wam się wszystko dograć z nowym mieszkaniem… czekam na więcej info… Agnieszka, ciesze się, że wizyta udana… i czekam na fotkę fryzury… fajnie, że mogłaś zrobić coś dla siebie…. A te SPA dla dłoni to po przekonaniu ogródka? no, a ja umówiona jestem z Jolą do laryngologa na 2.05 a jak byłam we wtorek sprawdzić wyniki badań moczu i na lamblie to zapomniała wziąć skierowania do niego i czeka mnie znowu podróż po papierek Aniam, Ola ma aż tyle par butów??? To ja tyle mam przy dwóch… ubranka na wiosnę i lato też pewnie już masz dla niej… ja mam problem z ubrankami dla starszej na ten czas w rozm. 110/116, szczególnie bluzeczkami z krótkim rękawkiem i spodenkami… może cos poradzisz?
Annaoj, ale te infekcje Cię łapią… no i ból zęba po wizycie u dentysty??? Chyba musisz tam wrócić z reklamacją… Zielona, super, że Kostka się rozgaduje… i ten chwat (czyt. fak) też pasuje… widzę, ze w ćwiczeniach się odnalazłaś i znalazłaś coś dla siebie… coś ostatnio przestałaś pisać na blogu… czekam na nową historię
Filonka, udanego chrztu i oby pogoda dopisała… z resztą sobie poradzisz…
Isabela
, Obrze ze z Tosią już lepiej… infekcja goni infekcję… udanej imprezy urodzinowej Tosi

Ale mi smaku narobiłyście z tym grillowaniem… ja dzisiaj imieninki koleżanki mam przed sobą, a że jestem na diecie od poniedziałku to będę się oblizywała smakiem… a teraz chałupkę ogarnę, bo zaległości mam straszne, przez te siedzenie na podwórku z dziewczynkami do 19… miłego dnia

Ostatnia edycja:
Witam sobotnio :-)
Właśnie prasuję...znaczy mam przerwę w prasowaniu ;-)
Teściowa przygotowuje imprezę urodzinową teścia więc dzisiaj będzie mniamuśnie :-p

Beti zdjęcia już są dawno wstawiono trzeba tylko wejść wiadomo gdzie i poszukać :-p ;-)
Zdrówka dla wszystkich, udanych imprez i w ogóle...
Zmykam

hejka,
11 stopni dziś u nas i wieje, także chyba będziemy siedzieć w domu:wściekła/y:
Hania na tą chwilę bez kupki:-) Wystraszyła mnie ta moja bidoota, ale już jest lepiej:-)
Zwrot z podatku przyszedł i skutecznie mi humor poprawił:-)

beti, dziękuję za Hanię. Z wizytą w szpitalu absolutnie się nie wzbraniam. Jak będzie trzeba to pojadę. Na szczęście mam lekarkę, która przyjmuje prywatnie i konsultuję z nią stan Hani. Zaleca mi to, co podawano by na oddziale, oprócz kroplówki oczywiście...
Iza, penie tak właśnie jest, że M. coś do domu przyniósł..

Witamy.
My juz od czwartku w domu jestesmy. Mala ma wszystkie wyniki dobre, jedynie w wymazie z uszka wyszly jakies grzybki, ale to podobno niegrozne. Natka reaguje na siostre super. Jak tylko zaczyna plakac to biegnie do niej i probuje ja uspokoic :-) Karolka to jak na razie zlote dziecko, je i spi, spi i je, wiec czasu dla starszej mamy sporo.

Gosia, zdrowka dla Haneczki, oby was szpital ominal.
Aniam, potwierdzam ze Reks fajna zabawka. Natka dostala go na urodziny. Ma tylko jedna wade: nie da sie go sciszyc :-D Ja tez staram sie zachecic dziecko do grania, ale gry w ktorych uzywa sie kostki sa jeszcze chyba za skomplikowane.
Wszystkim imprezujacym zycze udanego balowania :-)

Beti koszulki pewnie by się jakies znalazły bo ludziska już to zaczynają przynosić , ze spodenkami może być problem , bo już mnie Isabela pytała i też nie bardzo bym miała co jej wysłać :-(

Onka - Olka to łAPie od brata granie w gry i dość szybko załapała , ale ona już dość dobrze liczy . Omija za to pola ... od małego oszukuje cwaniara :-D

Pogoda do bani to pojechałam do centrum handlowego :-D
Kupiłam dla chrześnicy łańcuszek z zawieszką i kolczyki na komunię .
Pamiątkę będzie miała . Zresztą sama chciała łańcuszek . Na szczęście nie jest to dziecko w typie - laptop , tablet i komóra i całe szczęście . Z bajerów chciała tylko cyfrowy aparat bo starsza ma i to dostanie od rodziców . Oczywiście nie jakiś wypas , tylko mały zwykły . Jej siostra starsza ode mnie zegarek dostała .

reklama
Hej wasze kciuki się przydały , Natalka dostala sie do przedszkola co prawda nie do tego ktore wpisalam jako pierwsze ale do innego , które mamy blisko domu wiec kamien z serca ;-)
Przepraszam że tylko tyle napisalam , wiecej bedzie w poniedzialek bo dziasiaj nie mam dostepu do komputera.

Do góry