reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Joł zimno cholera :wściekła/y::wściekła/y:

Anna - dobrze że Ci pomaga , wyjechać macie to musisz się dobrze czuć :tak: słoneczko na zatoki też pewnie dobre :-D

Mam nadzieję że jutro nie będzie padało , bo miałam trampolinę rozkładać . A tu taki syf:wściekła/y:
Na majówkę grila większego mam w planach , więc też mam nadzieję na pogodę .

Aniez kupiłam tą grę co polecałaś , jutro będziemy grać . No i grzybobranie w końcu nabyłam :-D

reklama
Aniam- grajcie, grajcie :-) my gramy i jest ubaw. W grzybobraniu Bartula oszukuje jak ta lala :) w jendze burzy konstrukcje, czym doprowadza Kubulę do szału i białej gorączki, w kulki gra ładnie i w małpki :) lubi jeszcze taką grę Granny w Pory Roku. Generalnie gry polecam, każde :-)

U nas dociągnęło po południu do 17,5 stopnia więc szału nie było, ale nienajgorzej.

Padam na paszczę, w zw. z czym idę sobie usypiacz w postaci wina zapodać :p dzisiaj zapewne po jednej lampce padnę :)

Aniez spadające małpki ?
U nas Olka oszukuje i liczy sobie po dwa pola :-D Potem gdzieś leci , że ona już nie gra .. przyłazi i dalej chce grać . Czasem próbuje zabrać kostkę .
Szymek lubi chińczyka i z J po swojemu grają w warcaby .
Ja sama gry bardzo lubię :tak: Niech no mi dzieci podrosną to monopol kupię :-D
Z gier do wybiegania , fajna jest reks podaj łapę .
Z tym że dla Twojego starszaka to już dawno za prosta .
Młody by pewnie miAŁ radochę
PODAJ ŁAPĘ REKS FISHER PRICE GRA MATTEL OKAZJA (3169706593) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
No i piranie atakują też lubią , tego nie mamy ale kilka razy z pracy brałam .

Witajcie,
Nie ma mnie z Wami, choć bardzo bym chciała, bo niestety kwiecień w pracy zerówek to gorący okres robienia z dziećmi diagnozy i przygotowywania cenzurek gotowości szkolnej każdego ucznia… czyli najpierw siedzę z dzieckiem, które uzupełnia mi karty pracy, a ja potem na kompie muszę to wszystko podsumować i wypisać mocne i słabe strony każdego ucznia… dziewczyny, które mają 6-latki i starsze wiedzą o co chodzi… ale ja nie mam chwili wolnej… oby do maja…

Onka, ogromne gratki z narodzin Karolinki… dobrze, ze mała jest zdrowa, a Ty szczęśliwa jako podwójna mamusia… daj znać jak Natalka zareagowała na siostrzyczkę…
Elvie, no to teraz trzeba baczniej patrzeć na wszędobylskiego Maćka… gratki dla przyszłej przedszkolanki Lenki … kciuki trzymać będę, bo wypadają w pamiętny dzień dla mnie i mojej młodszej marudy
Aluśce doszła nowa fobia, panicznie boi się mrówek, biedronek trochę mniej. W tamtym roku nie było tego problemu. Wczoraj aż się wystraszyłam, bo tak się rozpłakała, a na ziemi szła sobie mała mróweczka. Liczę na to, że po prostu się przyzwyczai.
Maonka, nie martw się… ja to przeżywam każdej wiosny, a po kilku dniach fobia powoli zanika, więc polecam częściej oglądać owady… a my to już przerobiliśmy, bo mieliśmy inwazję mrówek faraona w domu i imprezę dziewczyn musieliśmy przenieść do domu moich rodziców…
a co do ćwiczeń, to też sobie postanowiłam, ale jakoś jeszcze nie zaczęłam… wezmę przykład z Ciebie i będę ćwiczyć z dziewczynkami…
a'propos, to ubawił mnie, niestety na smutno, komentarz jednego analityka finansowego, który z porażającą beztroską stwierdził, że ludzie wydają pieniądze lekkomyślnie, a powinni przynajmniej 300-500 PLN miesięcznie odkładać... tylko nie wiem, czy do pana trafiły realne zarobki w Polsce i realne koszty utrzymania. Hipokryta.
Aniez, a ja mimo to staram się odkładać, szczególnie że mam konto z takim programem mSaver i z każdej transakcji kartą dopełnia mi to pełnych 10-tek na oszczędności, a teraz jeszcze będę inwestować minimalnie 100 zł miesięcznie…
Gosia, zdrówka dla Hani… co do alergii, to warto sprawdzić… ja mam kaszel od miesiąca, a katar przypałętał się i już został… co do wizyty w szpitalu to ja bym chyba pojechała, bo przecież to już 5 dni i nie ma wyraźnej poprawy, a kroplówka na pewno wzmocni Hanię… wiem, że przeraża Cię sama wizyta w szpitalu, ale czego się nie robi dla zdrowia naszych pociech
Mamusia, jak tam rekrutacja Natalki? Zdrówka dla chorowitków… a co wizyty u dentysty 25 to Ci powiem, że pod koniec miesiąca to już punktów brak, więc pewnie za wszystko zapłacisz jak w cenniku, prawie jak prywatnie bez opłaty za wizytę… ja staram się zapisywać na początku miesiąca, tak do 10, to jeszcze za nic nie płacę (u dziewczynek) a u siebie tylko za dodatkowe znieczulenie
Nata, Julka jest nieziemska w tych dialogach…
Basia, przykre, że musisz tyle wysłuchać negatywnych opinii na temat Wiktora… w kwestii autyzmu, to teraz dużo rzeczy się pod to wpina… mam nadzieję, że młody skorzysta na terapii na SI… cieszę się, też ze widzisz postępy w mowie synka…
Sonia, usmiałam się z tego co jest ważniejsze dla Teściowej… no i udanej imprezki urodzinowej Kuby i najserdeczniejsze życzenia z okazji jego święta…

images
Gosienka, współczuję bólu głowy, a podziwiam za logistykę i zakupy z całą 3-jeczką… Dorotko, zdrówka dla Was i oby udało wam się wszystko dograć z nowym mieszkaniem… czekam na więcej info… Agnieszka, ciesze się, że wizyta udana… i czekam na fotkę fryzury… fajnie, że mogłaś zrobić coś dla siebie…. A te SPA dla dłoni to po przekonaniu ogródka? no, a ja umówiona jestem z Jolą do laryngologa na 2.05 a jak byłam we wtorek sprawdzić wyniki badań moczu i na lamblie to zapomniała wziąć skierowania do niego i czeka mnie znowu podróż po papierek Aniam, Ola ma aż tyle par butów??? To ja tyle mam przy dwóch… ubranka na wiosnę i lato też pewnie już masz dla niej… ja mam problem z ubrankami dla starszej na ten czas w rozm. 110/116, szczególnie bluzeczkami z krótkim rękawkiem i spodenkami… może cos poradzisz?
Annaoj, ale te infekcje Cię łapią… no i ból zęba po wizycie u dentysty??? Chyba musisz tam wrócić z reklamacją… Zielona, super, że Kostka się rozgaduje… i ten chwat (czyt. fak) też pasuje… widzę, ze w ćwiczeniach się odnalazłaś i znalazłaś coś dla siebie… coś ostatnio przestałaś pisać na blogu… czekam na nową historię
Filonka, udanego chrztu i oby pogoda dopisała… z resztą sobie poradzisz…
Isabela
, Obrze ze z Tosią już lepiej… infekcja goni infekcję… udanej imprezy urodzinowej Tosi

Ale mi smaku narobiłyście z tym grillowaniem… ja dzisiaj imieninki koleżanki mam przed sobą, a że jestem na diecie od poniedziałku to będę się oblizywała smakiem… a teraz chałupkę ogarnę, bo zaległości mam straszne, przez te siedzenie na podwórku z dziewczynkami do 19… miłego dnia

Ostatnia edycja:
Witam sobotnio :-)
Właśnie prasuję...znaczy mam przerwę w prasowaniu ;-)
Teściowa przygotowuje imprezę urodzinową teścia więc dzisiaj będzie mniamuśnie :-p

Beti zdjęcia już są dawno wstawiono trzeba tylko wejść wiadomo gdzie i poszukać :-p ;-)
Zdrówka dla wszystkich, udanych imprez i w ogóle...
Zmykam

hejka,
11 stopni dziś u nas i wieje, także chyba będziemy siedzieć w domu:wściekła/y:
Hania na tą chwilę bez kupki:-) Wystraszyła mnie ta moja bidoota, ale już jest lepiej:-)
Zwrot z podatku przyszedł i skutecznie mi humor poprawił:-)

beti, dziękuję za Hanię. Z wizytą w szpitalu absolutnie się nie wzbraniam. Jak będzie trzeba to pojadę. Na szczęście mam lekarkę, która przyjmuje prywatnie i konsultuję z nią stan Hani. Zaleca mi to, co podawano by na oddziale, oprócz kroplówki oczywiście...
Iza, penie tak właśnie jest, że M. coś do domu przyniósł..

Witamy.
My juz od czwartku w domu jestesmy. Mala ma wszystkie wyniki dobre, jedynie w wymazie z uszka wyszly jakies grzybki, ale to podobno niegrozne. Natka reaguje na siostre super. Jak tylko zaczyna plakac to biegnie do niej i probuje ja uspokoic :-) Karolka to jak na razie zlote dziecko, je i spi, spi i je, wiec czasu dla starszej mamy sporo.

Gosia, zdrowka dla Haneczki, oby was szpital ominal.
Aniam, potwierdzam ze Reks fajna zabawka. Natka dostala go na urodziny. Ma tylko jedna wade: nie da sie go sciszyc :-D Ja tez staram sie zachecic dziecko do grania, ale gry w ktorych uzywa sie kostki sa jeszcze chyba za skomplikowane.
Wszystkim imprezujacym zycze udanego balowania :-)

Beti koszulki pewnie by się jakies znalazły bo ludziska już to zaczynają przynosić , ze spodenkami może być problem , bo już mnie Isabela pytała i też nie bardzo bym miała co jej wysłać :-(

Onka - Olka to łAPie od brata granie w gry i dość szybko załapała , ale ona już dość dobrze liczy . Omija za to pola ... od małego oszukuje cwaniara :-D

Pogoda do bani to pojechałam do centrum handlowego :-D
Kupiłam dla chrześnicy łańcuszek z zawieszką i kolczyki na komunię .
Pamiątkę będzie miała . Zresztą sama chciała łańcuszek . Na szczęście nie jest to dziecko w typie - laptop , tablet i komóra i całe szczęście . Z bajerów chciała tylko cyfrowy aparat bo starsza ma i to dostanie od rodziców . Oczywiście nie jakiś wypas , tylko mały zwykły . Jej siostra starsza ode mnie zegarek dostała .

reklama
Hej wasze kciuki się przydały , Natalka dostala sie do przedszkola co prawda nie do tego ktore wpisalam jako pierwsze ale do innego , które mamy blisko domu wiec kamien z serca ;-)
Przepraszam że tylko tyle napisalam , wiecej bedzie w poniedzialek bo dziasiaj nie mam dostepu do komputera.

Do góry