reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Mamopaulinki- no wlasnie na razie mrozow nie zapowiedzieli... cos o 13 stopniach przyszlym tygodniu mowili... ja w dlugoterminowe prognozy nie wierze, ale u nas dzisiaj 6 stopni i bardzo przyjemnie jest.

Akaata- no to masz przechlapane z tą Twoją pchelka :-(

Gosienko
- wiem kiedy, wiem, ale na brzuchu to zgodnie z rada Wronki brzuszki sa potrzebne, nie kamasutra :laugh2::-p Tez widzialam te okladke... wcale Nosowskiej nie poznalam :sorry: najgorsze jest to, ze one to chyba autoryzuja, nie? A jak nie, to pogratulowac managera, co negocjowal kontrakt.

Elvie- jak ostatnio pilam kawe w lozku, to sie 'zalalam' ;-) zreszta ja sie sama budze najpozniej o 7:00- 7:30, jesli juz leze, to czytam ksiazke, ale od 8:00 se ne da, bo stonka po mnie skacze, takze do 19:00 to ja se moge pobiegac za nimi, a nie poczytac, jak o 19:00 ida spac, to ja WSZYSTKO moge ;-) Ja tam moj etat lubie, moja prace tez, mam tez dzialalnosc, ale etat daje mi pewien komfort zycia i bezpieczenstwo (jak Nata, lubie taki bufor), dzialalnosc to naddatek, mniej lub bardziej rozwojowy :laugh2:

reklama
Czesc kobietki.Amelia dopadla moja kosmetyczke i tym sposobem mam chwilke na forum.
Noc koszmarna takze dolaczam do mam niewyspanych.

Zdrowka wszystkim chorujacym.Oby chorobska szybko odpuscily.

aniam Ty to masz prawdziwego pecha.Zawsze cos sie dzieje gdy nie masz chlopa w domu.

Ja tez uwielbiam takie wylegiwanie sie jak elvie.Wczoraj mi tez chlop przyniosl sniadanie do lozka.No normalnie szok.Ale na tygodniu juz jestem sama bo on w pracy.
Nienawidze wstawac wczesnie.Kiedyd tam wstawalam o 5 rano do pracy i nigdy nie bylam wyspana.ZXawsze wygladalam jak zombi.

mamusiu - super, że zabieg nie będzie konieczny. Napisz proszę, co Ci lekarz w kwestii skórnej doradził.

gosiek - moja przedwczoraj jak dopadła paletę do makijażu to zrobiła z nią taką masakrę, że już nie wiem, gdzie były cienie do powiek a gdzie błyszczyki, to mam jeden wielki mix:-D

A ja jestem szczęśliwa,bo udało mi się wreszcie podpisać umowę z firmą Mass Meiling - MMI (konkurencja dla Poczty Polskiej). Będzie szybciej, taniej i kolejki pocztowe pójdą w zapomnienie, bo ta firma po korespondencję wysyła kuriera do domu, w dodatku sama dzień wcześniej zgłaszam o której ma się kurier pojawić. Normalnie żyć, nie umierać:happy:

Położyłam młodą spać, ale w trakcie zasypiania M. wrócił do domu i go gnida usłyszała. Teraz woła tatę śpiewająco:-D

Jestem.
Nic z ciuchów dla siebie nie kupiłam :-p przejże szafę i coś może znajdę. Za to kupiłam nową pomadkę i lakier graffiti :-D

M. mi chyba lapka zalał i szybko kopiuje co mam na nim...wrrr alez jestem wściekła:no::wściekła/y::angry:

Uff.. młoda wreszcie polazła spać. Uczestniczyła za to w lepieniu pierogów (tym sposobem mam całą kuchnię w mące:-D), ale jeść już ich nie chciała - zjadła łaskawie 2szt. więc muszę jeszcze jakąś zupę jej ugotować, bo wstanie głodna.

matko czy ja się kiedyś wyśpię?

Akaata, codziennie rano zadaje sobie to pytanie... No i na mnie kawa nie dziala. Moglabym ja w miejsce krwi przetoczyc i nic.

Ella, ja tez tyje jak sie stresuje i wcale nie zaczynam wiecej jesc. Zwyczajnie organizm mi sie buntuje.

Glowa mi peka. Oby to nie atak migreny.

Starego z Kostka wygnam na zajecia, do walne sie na wyrku i odpoczne troche. No ladnie jeszcze 8ej nie ma, a ja juz zmeczona...

Jak sie logowalam zawiesilam oko na reklamie farby do wlosow, gdzie widnieje pani Anna Dereszowska... kompetnie do siebie niepodobna... gdyby nie podpis, nie wpadlabym na to, ze to jest w ogole ona... oszaleli, ladna fajna babka, a Ci ja w komputerowo znieksztalcili (bo poprawieniem tego bym nie nazwala)...
Chwalipieta ze mnie wyjdzie, ale co tam:

Katikowa procz Korzenioweskiego w rodzinie moze sie pochwalic, ze osobiscie zna Dereszowka, bo razem za "mlodu" na kolonie w siodle jezdzilysmy ;-) z Mikołowskiego urzedu miasta:-D:-D:-D

No ladnie jeszcze 8ej nie ma, a ja juz zmeczona...
o w morde, i 8mej taki kryzys, to faktycznie nieciekawie ;-)

Moje dziecko ma hopla na punkcie butow. To juz przechodzi wszelkie pojecie. Buty juz nie moga byc w szafce. Stoja rzadkiem w salonie, i co chwile trzeba je zmieniac i przebierac. Rano sama musi zdecydowac w czym idzie do zlobka, po powrocie zmieniamy, potem znow, i znow... bez znaczenia czy sandaly, czy kozaki, wszystkie musza codzienny "obchod" zrobic.

Zielona- myslalam że tylko ja mam taki nienormalny organizm, że jak stres to kumulowanie i wbudowywanie kazdej dostarczone kalorii :/ A jak w ogóle Twoja waga teraz po tej gruntownej przemianie? Trzyma sie ? (pomijając to że pare dni si enie ważyłaś ;])

Katik- Pola to prawdziwa dama! :) rośni Ci 100% kobieta! :D 2 parami butow sie nie wykpisz ;D

reklama
katikowa chwalipieta he he.Fajnie znac takich ludzi.Ja natomiast znam jednego pilkarza w lidze polskiej.Teraz juz nie gra bo jest po paru kontuzjach ale kiedys tam gral.Moja mama i jego mama razem do klasy chodzily.

Co do butow to znam temat.Nawet przed chwila musialam wszystkie jej buciki dac zeby stwierdzila ktore w koncu ubierze.Damy same nam rosna.Codziennie jest to samo wszystkie buciki musza byc chociaz na piec minut zalozone.

Dziewczyny zapomnialam swojego hasla i loginu do youtube bo dawno tam nie wchodzilam.Czy moge go jakos odzyskac?

Ostatnia edycja:
Do góry