reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

A kuku:-)
Urlopik mam więc może uda mi się z wami troszku popisać.
Olcia wyprawiona do przedszkola, Zosia pocyckała, szaleje na dywanie.
U nas przy usypianiu względny spokój,ale kilka razy na ratunek lecieć trzeba bo przy staniu na czworaka nóżki między szczebelki się zaplątują

ale zazdroszczę :-)

reklama
a wlasnie jak mam chwile mialam sie jeszcze pytac bo mam problem z Mloda otoż: od jakis 2-3 dni przy kazdym usypianiu, i w dzien i przed noca wpada wrecz w histerie, prezy sie, wrzeszczy, placze, kaszle, rzuca sie na moich rekach i po lozeczku czy w wozku. Dziś do tego stopnia wpadla w histerie przy mojej mamie ze sie zakrztusila i nie mogla zlapac oddechu i sie uspokoic. No koszmar jakis a ja nie mam pojecia co jest, mnie sie wydaje ze to jej humory ale zeby az tak i to w przeciagu doslownie kilku dni...
albo zęby albo jest za bardzo zmęczona jak ją kładziecie
tzn. jak dziecko jest bardzo zmęczone to wbrew pozorom może robić jazdy przed zaśnięciem

co do teorii na poczęcie odpowiedniej płci to z H nie pamiętam ale T jest wyjątkiem potwierdzającym regułę bo on akurat począł się prze owulacją :tak::-D

Kingunia
chętnie bym wpadła do Ciebie na paznokcie jakby było bliżej

co do smutnych tematów:
wczoraj dowiedziałam sie o podobnej sytuacji jak ta któa spotkała Judysię i Zosię :-:)-:)-(
u znajomej roczne dziecko, guz w głowie
straszne
przepraszam ze znow weszłam w temat no ale nie mogłam przemilczeć bo cały czas o tym myśle
no i okazalo sie ze u nas w miescie sa do konca roku robione jest takie cos:
Bezpłatne badania dla niemowląt w Szczecinie - Wieści - MM Moje Miasto
myslalam ze nie bedzie juz miejsc
ale udalo nam sie wcisnac na czwartek z Tymelkiem
pójdziemy na bank
zorientujcie sie czy u Was nie ma takich akcji
tak mit o wszystko dalo do myslenia ze dla spokoju ducha pojde

tylko chcialam powiedziec ze mi sie ta literowka podoba. nie wiem tylko czy zielna od ziola czy od matki boskiej zielnej hehehe.

wlasnie mi sioe przypomnialo, ze dziecieciem bedac czesto mi spiewano. i o ile pradziadek spiewal mi piosnki w stylu szla dzieweczka do laseczka, to z kolei babcie pracujac w domu spiewala wszystko koscielne :D

hehe, dopóki nie przeczytałam o tej literówce, to nie mogłam rozkminić dlaczego podświetliłaś się na czerwono :D

Cześć czołem
kurcze staram się nadrobić ale nie daje rady... o ile jeszcze coś przeczytam to odpisać już nie daje rady myśleć :eek: choróbsko ewidentnie mi na mózg padło... dzieciaki lepiej...
spadam póki jeszcze mam siłe

Dziewczyny ale się rozpisałyście, ledwo nadrobiłam.
Mam mnóstwo pracy, ale taaak mi się nie chce:zawstydzona/y:
Troszkę już jutrzejszą imprezą żyję, od urodzenia Alusi nie byłam się nigdzie pobawić. Mam nadzieje, że będzie fajnie, jutro rano fryzjer i fruu z domku, tylko już tęsknie za moim szkrabem Małym. Ona zostaje bez problemu z babcią czy z tatą, ale wiem, widze to w jej oczach, że mama to mama. Przynajmniej teraz tak jest, bo Igor to synek tatusia się zrobił straszny; "tatuś to, tatuś tamto; to tauś na pewno potrafi itd."

tylko chcialam powiedziec ze mi sie ta literowka podoba. nie wiem tylko czy zielna od ziola czy od matki boskiej zielnej hehehe.

wlasnie mi sioe przypomnialo, ze dziecieciem bedac czesto mi spiewano. i o ile pradziadek spiewal mi piosnki w stylu szla dzieweczka do laseczka, to z kolei babcie pracujac w domu spiewala wszystko koscielne :D

bez obrazy Zielona, ale bardziej do ziela nić do matki boskiej mi pasujesz;-)

Sospetossa powodzenia, trzymać kciuki będę
Zdrówka dla wszystkich pochorowanych

znikam

U nas dzis na +, pralka poluzowala, wiec znikam. Tyle brudow sie nazbieralo, ze zajade ja dzis. No i skoro cieplej, to i za okna sie zabieram.
Nadrobie wieczorkiem.

Aaaa, jedynie sie pochwale, ze u nas kolejna noc przespana bez pobodki.
Reasumujac - po przejsciu na MM Pola pieknie spi (poza kilkoma wybrykami), i pieknie je (co u niej bylo nie do pomyslenia). Gdyby nie oklaple cycki, ktore z DD wrocily do B, i mimo wszystko ciagla tesknota za bliskoscia podczas karmienia - zmiane na butle uwazam za strzal w 10.

no wreszcie chwila spokoju, jeden padł i śpi, a drugi się grzecznie bawi:-)

katik ale masz ambitny plan, też się powinnam wziąść za sprzątanie ale jakoś mi się strasznie nie chce... współczuję problemów hormonkowych

kinguunia pazurki sliczne robisz:-) my nie mamy jeszcze problemów z humorkami małego (duży to zupełnie inna bajka) więc nie pomogę

ella może spróbuj Julcię oklepywać po pleckach, kladziesz sobie małą na kolana na brzuszku tak, żeby główka była niżej niż doopka i delikatnie klepiesz w kierunku od pupy do główki, maluchy nie potrafią jeszcze odkaszlnąć a to ma im pomóc, oczywiście zdrówka zyczę!

annaoj udanej imprezki!

dzień dobry.

Dziekuje za komplementy, a Ty Ella nie zastanawiaj się tylko przychodź -zobaczysz jak sie humor poprawi;)

Dziś moje dziecko jest jeszcze bardziej nieznośne niż wczoraj z dnia na dzień coraz gorzej, uparcie wierze że to zęby a nie jej charakter:-D

katik u mnie też dzis akcja pranie ale na tym mówie stop hehe, zazdroszcze przespanej nocy, u nas karmienie ok polnocy pozniej ok 2-3 piciu kilka razy(zawsze jak sie poloze to stwierdza ze jeszcze jej sie chce) pozniej to samo ok5-6 i budzi sie ok 7.30

magda ciosek i aniaz zazdroszcze urlopu ja cos mysle o poczatku stycznia

agnieszka duuzo sily w takim razie zycze

annaoj udanej imprezki zycze

reklama
Ulanka Ola urodzila sie w 36tyg i byla malym klopsem bo wazyla 3500, gdybym donosila ciaze to bankowo cc...No ale zostala na noworodkach zakazona gronkowcem i jak miala 13 dni to zachorowala na zapalenie opon mozgowo-rdzeniowych,dodatkowo miala sepse, stwierdzono w serduszku drozny otwor owalny,dysplazje bioderka, ulozenie odgieciowe, oslabione napiecie osiowe, wzmozone w konczynach, kilka nieprawidlowych odruchow, po prazu miesiacach podejrzewano padaczke naszczescie badanie eeg wyszlo prawidlowo...Boze jak to czytam to sama nie wierze ile juz razem przeslysmy...w sumie to nadal przechodzimy bo Olka nie chce jesc, przez 6miesiecy przytyla tylko 700gram i wymagala zalozenia sondy do zoladka przez ktora ja karmie...
Dlatego rozumiem Judysie bo wiem co to walka o zycie dziecka w ktorej nic nie mozna zrobic tylko czekac na rozwoj...
a tak a propo Judysia co u Was? jak maleńka? jak Ty sie trzymasz?

Duuuuuuuuuuuuuuzo zdrowka dla dzieciaczkow i dla Was mamuski:)

Do góry