zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
kittek, gdyby doba miala 48h byloby wiecej do roboty hehe
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ella- przeziębienia nie ma sensu nawet leczyć antybiotykiem, bo on nie zabija wirusów (chyba, że wda się infekcja bakteryjna). Bartek od września co chwila ma katar, który trwa od 2 do 3 tygodni... potem chwila przerwy i Quba znowu coś przynosi z przedszkola.
Psikaj do niska sola fizjologiczną, maść majerankową pod nosek, czasem Nasivin baby (na noc np.) i oczyszczaj nosek fridą, ale nie za częśto, żeby nie podrażniać śluzówki. Jak pojawi się kaszel to idź do pediatry na osłuchanie (a może się pojawić, bo przy katarze wszystko 'spływa').
na poprzednim mieszkaniu to badziewie mialam, i wiecej mnie irytowalo niz pozytku przynosilo...Katik, to jeszcze nie zalozylas tego gumowego stwora laczacego krany??? hehe
u nas tez sie to sprawdzilo, bo zaczelismy juz przed owulacja, by nie przegapic :-)heheheh jak masz regularne cykle i wiesz kiedy masz owulacje to polecam Metode dr Shettlesa, w skrócie: przed owulacją - dziewczynka, w dzien owulacji lub po -chłopczyk. Mnie się sprawdziło, tzn udalo bo ja nie planowałam, ale wyszło..heheh Z Weronika zaszłam przed owulacją dwa dni, a z Borysem dokladnie w dzien owulacji :-)
hahahahhahano ;-)...z tym ,że ja to juz tylko wagowy....hehehe ;-)
Dawnooo mnie nie było ale znalazłam chwilkę.
Witam nowe kwietnióweczki!
Moja L nie problemu żeby z kimś zostać. Z moja mamą siedzi tyle samo co ze mną bo pracuję co drugi dzień, ostatnio została z mamą mojego M i tez było ok. Z moim jak zostaje to też jest ok więc ogólnie spokojnie mogę gdzieś wyjść.
Ella zdrówka dla Julinki i jak chcesz to zapraszam na pazurki - (trochę reklamy www.tipsykrakow.com PPP )
Agnieszka to też dużo zdrówka życzę chłopakom no i Tobie oczywiście !
Katik no to macie przygody...
Uciakam poczytać co na innych wątkach bo dawno nie czytałam
a wlasnie jak mam chwile mialam sie jeszcze pytac bo mam problem z Mloda otoż: od jakis 2-3 dni przy kazdym usypianiu, i w dzien i przed noca wpada wrecz w histerie, prezy sie, wrzeszczy, placze, kaszle, rzuca sie na moich rekach i po lozeczku czy w wozku. Dziś do tego stopnia wpadla w histerie przy mojej mamie ze sie zakrztusila i nie mogla zlapac oddechu i sie uspokoic. No koszmar jakis a ja nie mam pojecia co jest, mnie sie wydaje ze to jej humory ale zeby az tak i to w przeciagu doslownie kilku dni...
Hej dziewczyny ja tylko na chwilę. Przepraszam nie odpiszę tylko pozdrawiam wszystkie i życzę duuuużo zdrówka chorowitkom.
Bądźcie dzielne!
W pracy spadło na mnie trochę obowiązków, do tego mała strasznie domaga się przytulania i mojej obecności jak tylko wrócę z pracy więc tak sobie razem spędzamy popołudnia i czas między palcami ucieka...
gdyby tak doba miała 48godz....
dobranoc