reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
W imieniu żony informuję, że dzisiaj o 7:55 urodziła się nasza córeczka Juleczka - waga 2540, 51 cm :)) - poród siłami natury - w 35 tygodniu i 5 dniu ciąży :) maleństwo leży w inkubatorze bo jest wcześniakiem

Nooooooooooooo ruszyło się!! Mam nadzieję zę wszystko z Julką ok.

No i mamy poród SN!!!! Złoto dla Naty

Ja cały dzień bez netu , bo jakas awaria i proszę na jaką wiadomość trafiam!!! Nata po Tobie akurat chyba tu nikt nie spodziewał się rozwiązania!!! Zaskoczyłaś nas nieziemsko! I do tego pierwsza z SN!!!!! GRATULACJE dla rodziców!!

myślałam, myslałam i wymyśliłam co by tu ugotować:)
Będzie kurczak w mleku kokosowym z brokułami, curry, trawką cytrynową i kolendrą do tego ryż.Zobacz załącznik 231039

judysia....super...ale do kulinariów jest odpowiedni watek:)

no to mamy pierwszego dzieciaczka sn:)
teraz czekamy na pierwszego sn ...kwietniowego:)

A jednak jest dzidzia. Super. Kolejna księżniczka.
Poszłam sobie jednak spacerkiem wolniutkim do apteki, mam bardzo blisko, więc mam nadzieje, że nic mi nie będzie. Igor od razu spacerek zaliczył, szkoda takiej pięknej pogody. Teraz ciocia mi Go zabrała. Alicja się najwyraźniej dotleniła i teraz mi brzuchem wykręca, cały tańczy;-);-).
W związku z zakupami zaczęłam pakowanie torby. Tzn. skrupulatnie z listy odhaczałam. Jeszcze kilka rzeczy mi zostało.

Dziewczyny ja po 3 miesiącach abstynencji seksualnej (przez pessar) dzisiaj namówiłam mężulka na seksik:-) I powiem wam, że myślałam że będzie jakoś inaczej ale było REWELACYJNIE:-) Powiem wam że nie oszczędzaliśmy się nawzajem:-) A po wszystkim w łazience patrzę a tam na wkładce i papierze krew. Może nie taka żywa ale brunatno-brązowa. Domyślam się, że naruszyliśmy czopa i się będzie krew sączyła. W przeciągu godz. chyba z 5 wkładek zmieniałam ale teraz się uspokoiło. A do tego boli mnie brzuch jak na @ i ciągnie do dołu i twardnieje. Mam nadzieję, że ten seksik coś przespieszy:-)
Mój B też się już doczekać nie może ściągnięcia pessaru. Ja się śmieje, że nadrobić nie zdążymy, bo będzie raz tak intensywnie, po tych kilku miesiącach postu, że od razu na porodówkę pojedziemy;-);-):-)

No! Chciałyśmy dzidziula, bo był zastój i jest dzidziul :-D Nata zrobiła wszystkim niespodziankę :-D A w zasadzie nie Nata, tylko Juleczka :-D:-D:-D

Znowu temat torby wrócił... też może coś spakuję, żeby nie było... albo jeszcze poczekam, żeby nie wywoływać bartusia z brzuszka ;)))

Codziennie wydaje mi się, że za mało mi leci, ale jest jeden wyznacznik który absolutnie nie kłamie - moja córa w 8 dni przybrała 400 g:-) Oby tak dalej :-)
.
to bardzo duzo przybrala, normalnie dzieci spadaja z wagi najpierw i do 10 dnia zycia ciezko im przytyc ale jakos do wagi urodzeniowej wracaja, a twoja juz 400 g na plusie to bardzo duzo, mojej jak narazie do jej wagi urodzeniowej brakuje 60 g a juz ma 8 dni, polozna mowi ze tak powinno sie rozwijac dziecko, przez pierwszy miesiac niby moze przytyc do 650-800 g

dziewczyny jak to u was wyglada?? tez wasze dzieci tak przytyly jak u forget??

A my nadal cycusiamy...
Polcia wybudza sie co 4-5 godzin glodna jak wilk, ledwie zdazymy pieluche wymienic, i juz jest placz bo chce CYCKA!!!!
Najczesciej oproznia jednago do konca, i jej malo, no i tak do polowy drugiego. Czasem mam wrazenie, ze jak zasypia, to mleko ma az w gardle - tak dlugo ssie i ssie...

Zaczely sie tez u mnie problemy z brodawkami, zwlaszcza lewa jest troszke popekana, staram sie smarowac bephantenem, ale niewiele pomaga. Wogole ostatnio karmienie sprawia mi potworny bol przez pierwszych pare minut, musze zaciskac zeby z bolu. Nie wiem czy mala stosuje inna technike, czy moje sutki sie "nadwyrezyly"???
Podobno dobre przystawienie nie powinno bolec, tylko sama nie wiem jak ona mialaby inaczej ssac???....
ale chyba wkladasz jej cala brodawke nie tylko sutka? bo jesli tylko sutka ssie to bedziesz miala problem, wyprobuj na pare dni kapturki silikonowe to brodawki dojda do siebie szybko

We wtorek przychodzi pielegniarka srodowiskowa do malej, bedzie wazenie. Mam nadzieje, ze po 350 gramowym spadku wagi w 3 dobie teraz juz tylko do przodu....

napewno:tak::tak:

Pozatym Pola ma bardzo duzo gazow w jelitach. Nie raz podczas karmienia czuje jak jej buzuje w srodku. Tylko ze baczkow tez mamy dosyc sporo, wiec sama nie wiem czy powinnam sie tym martwic. Zna sie ktoras na tym??
jak puszcza baki to wszystko jest ok, mojej tez burczy tak w brzuszku, ponoc normalne. nie masz sie co martwic, poki nie placze co chwile tylko spi, je i w piluche robi to znaczy ze jest ok.

Skoro koperek może powodować kolki, to jak leczyć tą dolegliwość u dziecka, bo ja innego lekarstwa nie znam :|.
(.

moja polozna polecila mi na kolki tak: ja mam brac jedna albo dwie tabletki sab simplex dziennie, a malej podawac sab simplex w kropelkach przed jedzeniem, i jak narazie problemow nie mamy, ja nie robie zadnej diety, jem wszystko normalnie, bo tak mi kazano, oczywiscie nic kwasnego ani pikantnego, reszta normalnie bez cudow. moja polozna mowi zeby mama nie miala wzdec bo to wazne. a w polsce odpowiednik sab simplexu to espumisan.

reklama
Czas rozpakowania zacząć siłami natury :-):-):-):-):-):-)

Jednak nie takie uparte niektóre marcowo-kwietniowe baranki :-):-):-)

Do góry