reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Marta jak powiedziałam, że N jest rehabilitowana z powodu zmian pokrzywicznych i słabego odwodzenia prawej nogi, to mi powiedział, że on nic złego tu nie widzi i takimi ćwiczeniami to "kota można nawet zagłaskać" i powinno się to konsultować z ortopedą a nie lekarzem rehabilitacji. Porażka jakaś po półtora roku temu byłam u dwóch ortopedów i jeden powiedział, żebym buty zakładała odwrotnie a u drugiego wizyta trwała 3 minuty z czego 2 minuty uzupełniał karte pacjenta i powiedział, że wszystko jest ok, kiedy gołym okiem widać, że dziecko źle stawia nogi, wystarczy jej kapcie obejrzeć jak są zdeptane. Szkoda słów na tych konowałów.

reklama
No niestety tak jest... Pamiętam rok temu jak poszłam z Ola do ortopedy, dałam lekarzowi dokumentację a on do mnie żeby dziecko się przeszło. To nic ze wtedy Ola nawet stać sama nie potrafiła... Zaczęłam się śmiać i poprosiłam żeby zapoznał się z dokumentacją zanim zaczniemy rozmawiać, coś tam przejrzał, po czym stwierdził że to fizjologiczne i Ola z tego wyrośnie, a ja niepotrzebnie zajmuje kolejkę dzieciom które naprawdę mają problemy... Teraz jak poszłam to lekarz po tym jak Ole rozebrałam to stwierdził że to choroba kości, zlecił rentgen i bach, jak grom z jasnego nieba...
Z tym lekarzem muszę się trochę zgodzić ze lepiej z ortopeda to konsultować a najlepiej i z lekarzem rehabilitacji i ortopeda..wkładek do kapci używacie dla Natalki? W którą stronę są zdeptane?

Kapcie zdeptuje od środka, a konsultowana była na dzień dzisiejszy z 3 ortopedami i 2 lekarzami rehabilitacji. Nawet rehabilitanci którzy ćwiczyli z N mówili że gołym okiem widać że ona źle odwodzi nóżkę.

Witam się...
Nos dalej przytkany i wkurzający ;-) leki biorę od wczoraj ale jeszcze żadnej poprawy. Do tego A. znowu nie ma... Także dzisiaj miałam zawód taksówka i odwoziłam po kolei chłopców.
M. wczoraj nawet trochę poćwiczył język :-) :tak: i chyba wiem gdzie tkwił problem... godzina w której ćwiczyliśmy. Także od dzisiaj ćwiczymy ok 16 i po winno być ok :-).

Mamusiu masz rację ci lekarze na NFZ w większości jak im zwrócisz na coś uwagę, albo poprosisz o dodatkowe badanie to najchętniej by cie na stosie spalili :wściekła/y: a ten sam lekarz prywatnie oczywiście zrobi to badanie bez zająknięcia i do tego jeszcze skasuje odpowiednio:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dorotko zdrówka dla was i kciuki za J. trzymam coby wytrwał w postanowieniu niepalenia :tak:
Aniez jak ty dzisiaj do roboty wstałaś biedna ;-)
Elvie miałam z M. to samo tylko on miał fazę na koparki...a że akurat remontowali nam drogę przy której mieszkamy to siedział dużo przy oknie :-) A listy do św. Mikołaja ... widzisz matka jaka twoja córa rezolutna? I nawet nie wiesz kiedy mikołaj zabrał listy ;-):-D

Dobra idę w końcu na śniadanie

Marta- normalnie by mnie trafiło... Mamusia- to samo. Nerwy to trzeba w takich sytuacjach mieć ze stali.

Mamusia- ja bym nacisnęła na rezonans. Kuba jak narzekał, na bóle nóżek od razu dostał skierowanie na oddział neurologiczny i kazali zrobić rezonans. Oczywiście konsultacja ortopedyczna i rehabilitacja też są niezbędne, ale źródło problemu może tkwić zupełnie gdzie indziej.

Agnieszka- jak to jak? Normalnie. O 7:00 R. zrobił kawę do łóżka, to się dobudziłam :p

jejku w końcu tutaj dotarłam... mam jakiś sajgon ostatnio...
do tego w pracy zrobili mi reinstalacje systemu i mój lapek firmowy ledwo zipie... :eek:
ogólnie ogarnęłam co u Was, ale nie mam chwili aby odpisać.
u nas w miare oki. Q wyzdrowiał przez weekend, ale za to ja poległam chora, a teraz P dogorywa...

Dziewczyny, Gosieńka spoinizowana dyla po korytarzu :-) oczywiście do sprinterki jej daleko, ale ja wiem, że jest konsekwentna i uparta, więc wierzę, że szybko dojdzie do siebie :-)

reklama
Ella jeden kot u nas zostaje .

Gosieńka zaraz będziesz biegać twarda sztuka jesteś już z każdym dniem będzie lepiej :tak:

Ja dziś zaganiana . Z rana na ćwiczenia , potem prezenty dla dzieciaków do przedszkola załatwiałam - ledwo się do auta pomieściło :no: Teraz jakieś żarło i pasowanie mam w przedszkolu na 15 stą .
I tak sobie dzionek przeleci .
Makaron z pesto robię . :tak: Lubię kluski .

Do góry