reklama
Witam wszystkie przyszłe mamy! Nie odzywałąm sie długo bo od wtorku do czwartku byłam w pracy i tylko jak wracałm marzyłam o spaniu, i nic mnie wiecej nie interesowało. wczoraj byłam u mojego lekarza i sie bardzo uspokoiłam. Zobaczyłam dwie fasoli i 2 SERDUSZKA. Są i biją, choc jeszcze ich nie słyszałam, termin porodu mi sie zmienia, jedna ma 8,5 mm drugie 9,6 mm. No i od dzis jestem na zwolnieniu, bo jestem bardzo osłbiona i powiedział ze przy ciąży bliźniaczej bardzo mam na siebie uważać i leżeć. Usiadłam na chwilke na kompa podzielić sie z Wami moją radością. Za 2,5 tygodnia mam kolejną wizytę , a i założył mi kartę ciążową. :-)
netula tym razem musi byc dobrze:-):-)ja stracilam 2 ciaze wiec tymbardziej ejstem wystraszona...
amorek ekstra wiadomosc:-):-) teraz musisz duzo odpoczywac tak jak my.witam wszystkie przyszłe mamy! Nie odzywałąm sie długo bo od wtorku do czwartku byłam w pracy i tylko jak wracałm marzyłam o spaniu, i nic mnie wiecej nie interesowało. Wczoraj byłam u mojego lekarza i sie bardzo uspokoiłam. Zobaczyłam dwie fasoli i 2 serduszka. Są i biją, choc jeszcze ich nie słyszałam, termin porodu mi sie zmienia, jedna ma 8,5 mm drugie 9,6 mm. No i od dzis jestem na zwolnieniu, bo jestem bardzo osłbiona i powiedział ze przy ciąży bliźniaczej bardzo mam na siebie uważać i leżeć. Usiadłam na chwilke na kompa podzielić sie z wami moją radością. Za 2,5 tygodnia mam kolejną wizytę , a i założył mi kartę ciążową. :-)
Marlenka 2233
Fanka BB :)
Amorek ale super wiadomości:-). Ogromniaste gratulacje. Uważaj na Was i dużo odpoczywaj:-);-).
hej dziewczyny. trochę się nie oddzywałam, ale senność daje znać o sobie... normalnie gdzie bym nie przysiadła to już bym spała... dzisiaj w nocy to jak wstałam na siku to nie mogłam później zasnąć ze 2 godziny... spać sie odechciało, brzuch coś pobolewał eh. W poniedziałek do gina, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z dzidzią, że serducho bije.
Dzisiaj jedziemy do mojej mamy na weekend więc trochę odpocznę psychicznie od teściowej, bo cos mnie drażni ostatnio sam jej widok
Amorek gratki WIELKIE z podwójnego szczęścia.
Ilona super że wszystko ok.
Trzymajcie się babuszki i miłego weekendu, jak mniej dolegliwości.
Dzisiaj jedziemy do mojej mamy na weekend więc trochę odpocznę psychicznie od teściowej, bo cos mnie drażni ostatnio sam jej widok
Amorek gratki WIELKIE z podwójnego szczęścia.
Ilona super że wszystko ok.
Trzymajcie się babuszki i miłego weekendu, jak mniej dolegliwości.
hej dziewczyny byłam u ginekologa no i mam termin na 11.04.2010 mój malutki skarbuś rośnie jak należy, serduszko bije no i ogólnie jest super odrazu po wizycie odeszła mi ta cała senność i humor się poprawił.
Mam jeszcze do was pytanie bo niebardzo wiem jak to jest z tym becikowym czy to trzeba od lekarza jakieś zaświadczenie czy jak ?? na czym to polega jakby ktoś mi to wytłumaczył bo się nie orientuję?
Mam jeszcze do was pytanie bo niebardzo wiem jak to jest z tym becikowym czy to trzeba od lekarza jakieś zaświadczenie czy jak ?? na czym to polega jakby ktoś mi to wytłumaczył bo się nie orientuję?
reklama
aniez
Fanka BB :)
U mnie dzisiaj 'mdły' dzień, czyli jak co dzień oby do 12 tygodnia (dobrze chociaż, że w poprzedniej ciąży te atrakcje mnie ominęły)!
Z becikowym to jest tak, że nikt nic nie wie, bo ustalanie wzorów pism jest niejako w toku. Wiadomo, że trzeba będzie mieć zaświadczenie od lekarza prowadzącego ciążę, że było się pod stałą opieką lekarską od 10 tygodnia... No i tu zaczynają się 'schody', bo np. co z babkami, które prowadziły ciążę w Anglii... No ale mniejmy nadzieję, że do kwietnia się sytuacja wyjaśni. Najgorzej będą miały młode mamy z końca tego roku... bo nikt nic nie wie. Wzór pisma widziałam gdzieś na stronach min. zdrowia.
Z becikowym to jest tak, że nikt nic nie wie, bo ustalanie wzorów pism jest niejako w toku. Wiadomo, że trzeba będzie mieć zaświadczenie od lekarza prowadzącego ciążę, że było się pod stałą opieką lekarską od 10 tygodnia... No i tu zaczynają się 'schody', bo np. co z babkami, które prowadziły ciążę w Anglii... No ale mniejmy nadzieję, że do kwietnia się sytuacja wyjaśni. Najgorzej będą miały młode mamy z końca tego roku... bo nikt nic nie wie. Wzór pisma widziałam gdzieś na stronach min. zdrowia.